( (

Merkez Bankası'na Gece Yarısı Operasyonu!

Ekonomi 07.11.2020 - 10:06, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Merkez Bankası'na Gece Yarısı Operasyonu!

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınarak yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atandı.
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınırken yerine Naci Ağbal atandı. Karar Resmi Gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı. Ekonomide yaşanan büyük kriz sonrası alınan bu karar ekonomi piyasalarına bomba gibi düşerken Merkez Bankası Başkanlığı'na 64. ve 65. Hükümetlerinde Maliye Bakanlığı yapmış ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'ın getirilmesi ise dikkat çekti. Öte yandan ekonomide yaşanan büyük sorunlar üzerinden iktidara yönelik büyük tepkiler gelirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliğine ise eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi atadı. Resmi Gazete konuya ilişkin görevden alma ve atama hakkın şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (Guvernörü) Murat Uysal 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Sararnamesinin 2 nci maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına 1211 sayılı kanununun 25 inci Maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2, 3 ve 7 nci maddeleri gereğince Naci Ağbal atanmıştır"
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınarak yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atandı.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınırken yerine Naci Ağbal atandı.

Karar Resmi Gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.

Ekonomide yaşanan büyük kriz sonrası alınan bu karar ekonomi piyasalarına bomba gibi düşerken Merkez Bankası Başkanlığı'na 64. ve 65. Hükümetlerinde Maliye Bakanlığı yapmış ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'ın getirilmesi ise dikkat çekti.

Öte yandan ekonomide yaşanan büyük sorunlar üzerinden iktidara yönelik büyük tepkiler gelirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliğine ise eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi atadı.

Resmi Gazete konuya ilişkin görevden alma ve atama hakkın şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (Guvernörü) Murat Uysal 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Sararnamesinin 2 nci maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına 1211 sayılı kanununun 25 inci Maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2, 3 ve 7 nci maddeleri gereğince Naci Ağbal atanmıştır"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (