( (

KTÜN Takımına, ODTÜ Robot Günleri’nde Birincilik Ödülü

Eğitim 25.02.2020 - 10:56, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KTÜN Takımına, ODTÜ Robot Günleri’nde Birincilik Ödülü

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) RAC-LAB Tuğberk Takımı, 17. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri kapsamında düzenlenen “otonom insansız hava aracı-bilgisayarlı görü” kategorisinde birincilik ödülü aldı.
STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’nin katkılarıyla ODTÜ’de gerçekleştirilen etkinlikte, yurt içi ve dışından 735 robot, “çizgi izleyen”, “arama ve kurtarma”, “çöp toplayan”, “labirent çözen”, “otonom insansız hava aracı-otopilot”, “otonom insansız hava aracı-bilgisayarlı görü” ve “inovasyon” kategorilerinde yarıştı.   2 gün süren etkinlikte, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) RAC-LAB Tuğberk Takımı, “otonom insansız hava aracı-bilgisayarlı görü” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.   Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) RAC-LAB Tuğberk Takımı Kaptanı Mert Dağadası yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, önemli bir yarışma kapsamında değerli bir derece elde ettiklerini belirterek, “Otonom insansız hava aracı-bilgisayarlı görü kategorisinde 10x10 metrelik bir alanda 5 farklı nesnenin tespit edilip sınıflandırılarak istenilen sıra ile bu nesnelerin üzerine sırası ile inip kalkması gerekmekteydi. 5 dakika içerisinde gerçekleştirilmesi istenen görevde, GPS’ten alınan konum bilgisi ile dronenun, nesnelerin bulunduğu bölgeye hareketi sağlandı. Nesnelerin tespit edilmesinde derin öğrenme kullanılmış olup aynı zamanda bu nesnelerin takibi yapıldı. Öncelikle tüm nesnelerin tespiti yapıldı. Nesneler tespit edildikten sonra yarışma kuralları gereği belirlenen sıra ile dronenun inip  kalkması sağlandı. Sonuç olarak belirlenen sürede görevleri tamamladık ve birincilik ödülünün sahibi olduk” dedi.   REKTÖR ÖZÇELİK’TEN TEBRİK   ODTÜ tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen “Uluslararası ODTÜ Robot Günleri” yarışlarında “Otonom İnsansız Hava Aracı-Bilgisayarlı Görü” kategorisinde birinci olan RAC-LAC Tuğberk takımını tebrik eden Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik,  “Konya Teknik Üniversitesi uzman akademik kadrosu ile araştırmacı öğrenciler yetiştirerek ülkemizin ihtiyaç duyduğu pek çok alanda projeler yapabilecek güçtedir. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de gerek akademik personelimiz gerekse öğrencilerimiz bu gayretleriyle Konya Teknik Üniversitesinin adını pek çok farklı platformda elde ettiği başarılarla duyuracaktır.” diye konuştu.
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) RAC-LAB Tuğberk Takımı, 17. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri kapsamında düzenlenen “otonom insansız hava aracı-bilgisayarlı görü” kategorisinde birincilik ödülü aldı.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’nin katkılarıyla ODTÜ’de gerçekleştirilen etkinlikte, yurt içi ve dışından 735 robot, “çizgi izleyen”, “arama ve kurtarma”, “çöp toplayan”, “labirent çözen”, “otonom insansız hava aracı-otopilot”, “otonom insansız hava aracı-bilgisayarlı görü” ve “inovasyon” kategorilerinde yarıştı.

 

2 gün süren etkinlikte, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) RAC-LAB Tuğberk Takımı, “otonom insansız hava aracı-bilgisayarlı görü” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

 

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) RAC-LAB Tuğberk Takımı Kaptanı Mert Dağadası yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, önemli bir yarışma kapsamında değerli bir derece elde ettiklerini belirterek, “Otonom insansız hava aracı-bilgisayarlı görü kategorisinde 10x10 metrelik bir alanda 5 farklı nesnenin tespit edilip sınıflandırılarak istenilen sıra ile bu nesnelerin üzerine sırası ile inip kalkması gerekmekteydi. 5 dakika içerisinde gerçekleştirilmesi istenen görevde, GPS’ten alınan konum bilgisi ile dronenun, nesnelerin bulunduğu bölgeye hareketi sağlandı. Nesnelerin tespit edilmesinde derin öğrenme kullanılmış olup aynı zamanda bu nesnelerin takibi yapıldı. Öncelikle tüm nesnelerin tespiti yapıldı. Nesneler tespit edildikten sonra yarışma kuralları gereği belirlenen sıra ile dronenun inip  kalkması sağlandı. Sonuç olarak belirlenen sürede görevleri tamamladık ve birincilik ödülünün sahibi olduk” dedi.

 

REKTÖR ÖZÇELİK’TEN TEBRİK

 

ODTÜ tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen “Uluslararası ODTÜ Robot Günleri” yarışlarında “Otonom İnsansız Hava Aracı-Bilgisayarlı Görü” kategorisinde birinci olan RAC-LAC Tuğberk takımını tebrik eden Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik,  “Konya Teknik Üniversitesi uzman akademik kadrosu ile araştırmacı öğrenciler yetiştirerek ülkemizin ihtiyaç duyduğu pek çok alanda projeler yapabilecek güçtedir. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de gerek akademik personelimiz gerekse öğrencilerimiz bu gayretleriyle Konya Teknik Üniversitesinin adını pek çok farklı platformda elde ettiği başarılarla duyuracaktır.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (