( (

KTO Karataylı Tiyatroculardan İlk Prömiyer Heyecanı

05.02.2020 - 14:40, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KTO Karataylı Tiyatroculardan İlk Prömiyer Heyecanı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Retro Tiyatro Topluğu, Üstün Dökmen’in yazmış olduğu “Komşu Köyün Delisi” oyununun prömiyerini Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde gerçekleştirdi.
28 Kişilik oyuncu kadrosunun tamamının KTO Karataylıların oluşturduğu oyunun yönetmenliğini ise yine bu yıl, KTO Karatay Mimarlık Fakültesi mezunu Tutku Batırberk yaptı. Gazeteye Verilen Bir İlan ve Sonrasında Yaşanan Trajikomik Olaylar Komşu Köyün Delisi oyunu, delisi olmayan bir köy olan Çavuldur Köyü’nde geçmektedir. Oyunda, yaklaşan muhtarlık seçimleri öncesinde gazeteye “deli arandığına” dair verilen bir ilan ve ardından bu ilana başvuran Deli Hamdi’nin hikâyesi ve sonrasında yaşanan trajikomik olaylar anlatılmaktadır. KTO Karatay Ailesi Bir Araya Geldi Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde prömiyeri yapılan oyunda; derslerinden ve sosyal hayatlarından fedakârlık ederek, 3 aylık bir çalışma sonunda ortaya başarılı bir iş çıkaran öğrencilerin heyecanları ve mutlulukları yüzlerine yansıdı. Oyun, öğrenci, akademik ve idari personeli ile ortak bir heyecanı birlikte yaşayan KTO Karatay Üniversitesi ailesini bir araya getirdi. Komşu Köyün Delisi Tiyatro oyununu, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, akademisyenler, idari personeller, öğrenciler ve öğrenci velileri birlikte izlediler. Dakikalarca ayakta alkışlanan oyunun sonunda Retro Tiyatro Topluluğu Başkanı, KTO Karatay Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gökçe YILMAZ, yaptığı teşekkür konuşmasında: “Bizlere inanarak desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Mütevelli Heyeti Başkanımız Selçuk Öztürk ve Mütevelli Heyeti Üyelerimize, Rektörümüz Prof. Dr. Bayram Sade’ye, hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan tüm seyircilerimize teşekkürlerimizi sunarız.” dedi. Oyunun yönetmenine oyun sonunda çiçek takdim ederek, tüm öğrencileri sahnede tek tek kutlayan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram SADE yaptığı konuşmada “Bize bu güzel iki saati emekleri ile yaşatan sahnedeki tüm öğrencilerimizi kutluyorum. KTO Karatay Üniversitesi ailesi olarak çok güzel dakikalar geçirdik. Bizlere amatör olduklarını hiç htirmediler. Bu güzel oyunlarını diğer şehirlerdeki üniversitelere de götürmek için festivallere göndermekten büyük mutluluk duyacağız, öğrencilerimizin başarılarını devamlı alkışlayacağız.” dedi. İnsanı İnsana, İnsanca Anlatma Sanatı KTO Karatay Üniversitesi Retro Tiyatro Topluluğu; Fizyoterapi ve Rehabilitasyondan Mühendisliğe, Mütercim Tercümanlıktan İşletmeye, Mimarlıktan Çocuk Gelişimi bölümüne birçok farklı alanda öğrenim gören öğrencileri “İnsanı insana, insanca anlatma” sanatı olan tiyatroda buluşturuyor.
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Retro Tiyatro Topluğu, Üstün Dökmen’in yazmış olduğu “Komşu Köyün Delisi” oyununun prömiyerini Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde gerçekleştirdi.

28 Kişilik oyuncu kadrosunun tamamının KTO Karataylıların oluşturduğu oyunun yönetmenliğini ise yine bu yıl, KTO Karatay Mimarlık Fakültesi mezunu Tutku Batırberk yaptı.

Gazeteye Verilen Bir İlan ve Sonrasında Yaşanan Trajikomik Olaylar

Komşu Köyün Delisi oyunu, delisi olmayan bir köy olan Çavuldur Köyü’nde geçmektedir. Oyunda, yaklaşan muhtarlık seçimleri öncesinde gazeteye “deli arandığına” dair verilen bir ilan ve ardından bu ilana başvuran Deli Hamdi’nin hikâyesi ve sonrasında yaşanan trajikomik olaylar anlatılmaktadır.

KTO Karatay Ailesi Bir Araya Geldi

Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde prömiyeri yapılan oyunda; derslerinden ve sosyal hayatlarından fedakârlık ederek, 3 aylık bir çalışma sonunda ortaya başarılı bir iş çıkaran öğrencilerin heyecanları ve mutlulukları yüzlerine yansıdı. Oyun, öğrenci, akademik ve idari personeli ile ortak bir heyecanı birlikte yaşayan KTO Karatay Üniversitesi ailesini bir araya getirdi.

Komşu Köyün Delisi Tiyatro oyununu, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, akademisyenler, idari personeller, öğrenciler ve öğrenci velileri birlikte izlediler. Dakikalarca ayakta alkışlanan oyunun sonunda Retro Tiyatro Topluluğu Başkanı, KTO Karatay Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gökçe YILMAZ, yaptığı teşekkür konuşmasında: “Bizlere inanarak desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Mütevelli Heyeti Başkanımız Selçuk Öztürk ve Mütevelli Heyeti Üyelerimize, Rektörümüz Prof. Dr. Bayram Sade’ye, hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan tüm seyircilerimize teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

Oyunun yönetmenine oyun sonunda çiçek takdim ederek, tüm öğrencileri sahnede tek tek kutlayan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram SADE yaptığı konuşmada “Bize bu güzel iki saati emekleri ile yaşatan sahnedeki tüm öğrencilerimizi kutluyorum. KTO Karatay Üniversitesi ailesi olarak çok güzel dakikalar geçirdik. Bizlere amatör olduklarını hiç htirmediler. Bu güzel oyunlarını diğer şehirlerdeki üniversitelere de götürmek için festivallere göndermekten büyük mutluluk duyacağız, öğrencilerimizin başarılarını devamlı alkışlayacağız.” dedi.

İnsanı İnsana, İnsanca Anlatma Sanatı

KTO Karatay Üniversitesi Retro Tiyatro Topluluğu; Fizyoterapi ve Rehabilitasyondan Mühendisliğe, Mütercim Tercümanlıktan İşletmeye, Mimarlıktan Çocuk Gelişimi bölümüne birçok farklı alanda öğrenim gören öğrencileri “İnsanı insana, insanca anlatma” sanatı olan tiyatroda buluşturuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (