( (

KOSKİ'den Gelecek Partisi'ne Faiş Faturalar!

Gündem 07.05.2020 - 20:45, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KOSKİ'den Gelecek Partisi'ne Faiş Faturalar!

Pandemi sürecinde aylık ortalamalara göre faturalandırma yapan KOSKİ'nin Gelecek Partisi Konya İl Teşkilatı'na ortalamaların çok üstünde gönderdiği fatura şok etkisi yarattı
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ekonomik güçlükleri yaşanmaya devam ediyor.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi sürecinde işyerini kapatmak zorunda kalan ya da işsizlik nedeniyle faturalarını ödeyemeyenlerin elektrik, su ve doğalgazının kapanmaması ya da haciz getirilmemesi konusunda uyarmış, bunun sosyal devlete yakışmayacağını açıklamıştı. Ancak buna rağmen özellikle elektrik şirketleri, dükkanını kapattığı için faturalarını ödeyemeyen esnaflara haciz göndermiş, EPDK ise bununla ilgili soruşturma başlatmıştı.   Benzeri bir uygulama da Konya’da yaşandı. Elektrik, su ve doğalgaz şirketleri, salgının tehlikesi nedeniyle sayaç okumadan geçmiş ayların ortalamasına bakarak ilgili ayı faturalandırırken, KOSKİ’nin bu kapsamda yaptığı faturalandırma şaşırttı. Bir süre önce 62. Hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi’nin Konya İl Başkanlığına gönderilen su faturalarının, ay ortalamalarının çok üzerinde olduğu görüldü.   Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı adına yapılan 4 adet abonelik için gönderilen faturalar bugüne kadar 33,50 ile 55,50 arasında değişirken, pandemi sürecinde düzenlenen faturaların ise 115 ile 251 lira arasında olması tepki çekti. Faturaları düzenli olarak ödenen Gelecek Partisi Konya İl Teşkilatı’na 5 katı fazlasıyla gelen faturaların bu kadar yüksek gönderilmesinin kasıtlı olup olmadığı merak ediliyor.   Daha önce de AK Partili Selçuklu Belediyesi’nin, Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı’nın açılışını miting havasında gerçekleştiren Ahmet Davutoğlu’nun programı öncesinde, parti binasının önüne çöp kamyonu çektirip miting alanını kapatmaya çalıştığı iddia edilmiş, Davutoğlu’nu karşılayan konvoyun önünü kesmek için yola çekildiği ileri sürülen çöp kamyonları tartışmalara neden olmuştu. konyaolay.com/
Pandemi sürecinde aylık ortalamalara göre faturalandırma yapan KOSKİ'nin Gelecek Partisi Konya İl Teşkilatı'na ortalamaların çok üstünde gönderdiği fatura şok etkisi yarattı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ekonomik güçlükleri yaşanmaya devam ediyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi sürecinde işyerini kapatmak zorunda kalan ya da işsizlik nedeniyle faturalarını ödeyemeyenlerin elektrik, su ve doğalgazının kapanmaması ya da haciz getirilmemesi konusunda uyarmış, bunun sosyal devlete yakışmayacağını açıklamıştı. Ancak buna rağmen özellikle elektrik şirketleri, dükkanını kapattığı için faturalarını ödeyemeyen esnaflara haciz göndermiş, EPDK ise bununla ilgili soruşturma başlatmıştı.

 

Benzeri bir uygulama da Konya’da yaşandı. Elektrik, su ve doğalgaz şirketleri, salgının tehlikesi nedeniyle sayaç okumadan geçmiş ayların ortalamasına bakarak ilgili ayı faturalandırırken, KOSKİ’nin bu kapsamda yaptığı faturalandırma şaşırttı. Bir süre önce 62. Hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi’nin Konya İl Başkanlığına gönderilen su faturalarının, ay ortalamalarının çok üzerinde olduğu görüldü.

 

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı adına yapılan 4 adet abonelik için gönderilen faturalar bugüne kadar 33,50 ile 55,50 arasında değişirken, pandemi sürecinde düzenlenen faturaların ise 115 ile 251 lira arasında olması tepki çekti. Faturaları düzenli olarak ödenen Gelecek Partisi Konya İl Teşkilatı’na 5 katı fazlasıyla gelen faturaların bu kadar yüksek gönderilmesinin kasıtlı olup olmadığı merak ediliyor.

 

Daha önce de AK Partili Selçuklu Belediyesi’nin, Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı’nın açılışını miting havasında gerçekleştiren Ahmet Davutoğlu’nun programı öncesinde, parti binasının önüne çöp kamyonu çektirip miting alanını kapatmaya çalıştığı iddia edilmiş, Davutoğlu’nu karşılayan konvoyun önünü kesmek için yola çekildiği ileri sürülen çöp kamyonları tartışmalara neden olmuştu.

konyaolay.com/

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (