( (

Korona Virüsünün Raftingcilere Zararı 10 Milyon Dolar

Turizm 12.03.2020 - 15:47, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Korona Virüsünün Raftingcilere Zararı 10 Milyon Dolar

Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da bulunan 42 su sporu işletmecisi İranlı turistleri kaybetmenin sıkıntısını yaşıyor.
 Çin'in Wuhan şehrinden dünyaya yayılan korona virüsü Antalya’ta turistlerin tercihi olan raftingi vurdu. Beşkonak Köprülü Kanyon'da bulunan 42 su sporu işletmecisi zaranın 10 milyon dolar olduğunu söylediler. Türkiye korona virüsü nedeniyle İran ve Güney Kore’ye kapılarını kapattı. Nevruz bayramı tatiline sayılı günler kala Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da bulunan 42 su sporu işletmecisi İranlı turistleri kaybetmenin sıkıntısını yaşıyor. Korona virüsünün bahar döneminde başta Side Antik Kenti olmak üzere Antalya'nın 12 tarihi ören yerine turist gelmesini engellediği bildirildi. Bu arada turizmciler her yıl kültür, tarih,, inanç ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkan 40 bin Güney Koreli turisti kaybetmenin üzüntüsünü yaşiyor. Beşkonak Karabük Köprülü Kanyon Su Sporlari Kooperatifi Başkani Refik Armağan şunları söyledi: ''Nevruz bayramı tatilinde geçen sene 30 bin İranlı turiste rafting ve kano yaptırdik. Nevruz Bayramı tatili 21 mart'ta başliyor ve 3 nisan'da bitiyordu. Korona virüsü 42 su sporu işletmecisine hayal kırıklığı yaşattı. Maddi zararimiz 10 milyon dolar. Köprülü Kanyon’da 42 işletmede 2 bin kişi istihdam ediliyor. İnşaallah korona virüsü sorunu mayıs sonuna kadar çözülür, Çözülmezse Avrupalı ve Rus turist kaybımız çok büyük olur.” Geçen sene 12 bin Güney Koreli turisti ören yerleri turuna çıkardıklarını belireten Es Es Turizm sahibi Mehmet Levent Akgün, “Korona virüsü nedeniyle bu yıl Perge, Termessos, Selge, Alanya Kalesi, Aspendos Antik Kent, Myra, Xanthos, Seleukeia ve Side Antik Kentleri boş kalacak” dedi. Akgün,''Güney Koreli turistlere kapılar kapatılınca Antalay'da 12 tarihi ören yerine yapılan turlar bitti. Kaybımız çok büyük” dedi.   ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da bulunan 42 su sporu işletmecisi İranlı turistleri kaybetmenin sıkıntısını yaşıyor.
 Çin'in Wuhan şehrinden dünyaya yayılan korona virüsü Antalya’ta turistlerin tercihi olan raftingi vurdu. Beşkonak Köprülü Kanyon'da bulunan 42 su sporu işletmecisi zaranın 10 milyon dolar olduğunu söylediler.

Türkiye korona virüsü nedeniyle İran ve Güney Kore’ye kapılarını kapattı. Nevruz bayramı tatiline sayılı günler kala Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da bulunan 42 su sporu işletmecisi İranlı turistleri kaybetmenin sıkıntısını yaşıyor.
Korona virüsünün bahar döneminde başta Side Antik Kenti olmak üzere Antalya'nın 12 tarihi ören yerine turist gelmesini engellediği bildirildi. Bu arada turizmciler her yıl kültür, tarih,, inanç ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkan 40 bin Güney Koreli turisti kaybetmenin üzüntüsünü yaşiyor.

rating.jpgBeşkonak Karabük Köprülü Kanyon Su Sporlari Kooperatifi Başkani Refik Armağan şunları söyledi: ''Nevruz bayramı tatilinde geçen sene 30 bin İranlı turiste rafting ve kano yaptırdik. Nevruz Bayramı tatili 21 mart'ta başliyor ve 3 nisan'da bitiyordu. Korona virüsü 42 su sporu işletmecisine hayal kırıklığı yaşattı. Maddi zararimiz 10 milyon dolar. Köprülü Kanyon’da 42 işletmede 2 bin kişi istihdam ediliyor. İnşaallah korona virüsü sorunu mayıs sonuna kadar çözülür, Çözülmezse Avrupalı ve Rus turist kaybımız çok büyük olur.”

rating-001.jpgGeçen sene 12 bin Güney Koreli turisti ören yerleri turuna çıkardıklarını belireten Es Es Turizm sahibi Mehmet Levent Akgün, “Korona virüsü nedeniyle bu yıl Perge, Termessos, Selge, Alanya Kalesi, Aspendos Antik Kent, Myra, Xanthos, Seleukeia ve Side Antik Kentleri boş kalacak” dedi.
Akgün,''Güney Koreli turistlere kapılar kapatılınca Antalay'da 12 tarihi ören yerine yapılan turlar bitti. Kaybımız çok büyük” dedi.
 

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (