( (

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Gündem 03.12.2019 - 12:15, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı
Dr. Seyit Karaca'nın mesajı şu şekilde... İnsana verilen değerin en belirgin yansıması engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır. Engelli vatandaşlarımız ‘Önce İnsan’ anlayışına sahip olan aziz milletimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Devlet ve millet olarak her konuda engelli vatandaşlarımızın yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem vermekte olduğumuzu görüyor her zaman daha fazlasını yapmamız gerektiğinin altını çiziyoruz. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın haklarını gözeterek, karşılaştıkları sıkıntıları asgari düzeye çekmek için sürekli çalışmaktadır. Son yıllarda birçok alanda olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin en üst seviyelere çıkarılması anlamında da reform niteliğinde düzenlemeler yapılmıştır. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile yapılan yasal düzenlemelerin ardından 2010 yılındaki Anayasa değişikliği ile bu reform süreci bir üst aşamaya taşınarak, engellilere yönelik pozitif ayrımcılık anayasal güvence altına alınmıştır. Sosyal Devlet olma anlamında dünyanın en önde gelen ülkelerinden olan devletimiz, engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda örnek gösterilecek bir konuma ulaşmış; engelli vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Tüm engelliler bizlerin göğsünü kabartan özel insanlardır. Daha dün akşam Portekiz’den dönen özel sporcularımız kazandıkları madalyalar ve kupalarla milletimizi sevindirip, ülkemizin büyüklüğünü tüm dünyaya tekrar gösterdiler. Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Talha Ahmet Erdem ve Doğukan Coşar, gümüş madalya kazanan Mehmet Can Topal’ın yanında Dünya IBA 21 Basketbol Şampiyonası’nda kupa kazanan Milli Sporcularımız ve kafiledeki diğer sporcularımızın sevinçleri gözlerimizi yaşarttı. Özel sporcularımızın hepsi şimdiden Antalya’da yapılacak olan 2020 Down Sendromlular Oyunları'nda madalya sözü verdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilerimizin sorunlarına dikkat çekmek, toplumsal duyarlılıkları artırmak, farkındalık oluşturmak açısından son derece önemlidir. Bizler, engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olmaya devam edeceğiz. Çünkü onlarla gururlanıyoruz.
Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı

Dr. Seyit Karaca'nın mesajı şu şekilde...

İnsana verilen değerin en belirgin yansıması engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır. Engelli vatandaşlarımız ‘Önce İnsan’ anlayışına sahip olan aziz milletimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Devlet ve millet olarak her konuda engelli vatandaşlarımızın yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem vermekte olduğumuzu görüyor her zaman daha fazlasını yapmamız gerektiğinin altını çiziyoruz.

Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın haklarını gözeterek, karşılaştıkları sıkıntıları asgari düzeye çekmek için sürekli çalışmaktadır. Son yıllarda birçok alanda olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin en üst seviyelere çıkarılması anlamında da reform niteliğinde düzenlemeler yapılmıştır. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile yapılan yasal düzenlemelerin ardından 2010 yılındaki Anayasa değişikliği ile bu reform süreci bir üst aşamaya taşınarak, engellilere yönelik pozitif ayrımcılık anayasal güvence altına alınmıştır.

Sosyal Devlet olma anlamında dünyanın en önde gelen ülkelerinden olan devletimiz, engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda örnek gösterilecek bir konuma ulaşmış; engelli vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde büyük ilerlemeler sağlanmıştır.

Tüm engelliler bizlerin göğsünü kabartan özel insanlardır. Daha dün akşam Portekiz’den dönen özel sporcularımız kazandıkları madalyalar ve kupalarla milletimizi sevindirip, ülkemizin büyüklüğünü tüm dünyaya tekrar gösterdiler. Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Talha Ahmet Erdem ve Doğukan Coşar, gümüş madalya kazanan Mehmet Can Topal’ın yanında Dünya IBA 21 Basketbol Şampiyonası’nda kupa kazanan Milli Sporcularımız ve kafiledeki diğer sporcularımızın sevinçleri gözlerimizi yaşarttı. Özel sporcularımızın hepsi şimdiden Antalya’da yapılacak olan 2020 Down Sendromlular Oyunları'nda madalya sözü verdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilerimizin sorunlarına dikkat çekmek, toplumsal duyarlılıkları artırmak, farkındalık oluşturmak açısından son derece önemlidir. Bizler, engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olmaya devam edeceğiz. Çünkü onlarla gururlanıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (