( (

Kaymakam Fatih Kurt’tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Gündem 03.12.2020 - 23:37, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Kaymakam Fatih Kurt’tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Yunak Kaymakamı Fatih Kurt ,3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Kaymakam Kurt mesajında, “Asıl engellilik, incinebilir gruplara karşı sergilenen duyarsızlık hali ve düşüncedeki engellerdir” dedi.
Yunak Kaymakamı Fatih Kurt , 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Fatih Kurt, yayımladığı yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından anlamlı bir tarihtir. Engellilerimizin karşılaştıkları sorunların çözülmesi, çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, hak ve özgürlüklerden herkesle eşit oranda yararlanması, kültür, sanat ve spor alanlarında ve toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletin değil, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer kesimlerinin ortak görevidir. Bu kapsamda engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem vermeliyiz” “EN BÜYÜK ENGEL EMPATİ YAPAMAMAK” En büyük engelin empati yapmamak olduğunu ifade eden Kurt, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri amacıyla, Devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlarımızın gösterdiği özverili çabalar, geleceğe ilişkin umudumuzu artırmaktadır. En büyük engel, empati yapmamaktır. Sorumluluk taşıyan her vatandaş engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalı ve onların sorunlarına ilgiyle yaklaşmalıdır. Vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi önemli bir zorunluluktur. Engelli vatandaşlarımızın meselelerine kalıcı ve köklü çözümler üretme yolunda kat ettiğimiz mesafelerin daha da güçlenmesi temenni ediyorum. Asıl engellilik, incinebilir gruplara karşı sergilenen duyarsızlık hali ve düşüncedeki engellerdir. Bu duygu ve düşüncelerle herkesi engelli vatandaşlarımızın haklarına riayet etmeye davet ediyor, bu güzide insanlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir hayat dileyerek,    3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum.” Yunak Kaymakamı Fatih Kurt , 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Kaymakam Kurt  mesajında, “Asıl engellilik, incinebilir gruplara karşı sergilenen duyarsızlık hali ve düşüncedeki engellerdir” dedi.  
Yunak Kaymakamı Fatih Kurt ,3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Kaymakam Kurt mesajında, “Asıl engellilik, incinebilir gruplara karşı sergilenen duyarsızlık hali ve düşüncedeki engellerdir” dedi.

Yunak Kaymakamı Fatih Kurt , 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Fatih Kurt, yayımladığı yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından anlamlı bir tarihtir. Engellilerimizin karşılaştıkları sorunların çözülmesi, çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, hak ve özgürlüklerden herkesle eşit oranda yararlanması, kültür, sanat ve spor alanlarında ve toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletin değil, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer kesimlerinin ortak görevidir. Bu kapsamda engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem vermeliyiz”

“EN BÜYÜK ENGEL EMPATİ YAPAMAMAK”

En büyük engelin empati yapmamak olduğunu ifade eden Kurt, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri amacıyla, Devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlarımızın gösterdiği özverili çabalar, geleceğe ilişkin umudumuzu artırmaktadır. En büyük engel, empati yapmamaktır. Sorumluluk taşıyan her vatandaş engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalı ve onların sorunlarına ilgiyle yaklaşmalıdır. Vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi önemli bir zorunluluktur. Engelli vatandaşlarımızın meselelerine kalıcı ve köklü çözümler üretme yolunda kat ettiğimiz mesafelerin daha da güçlenmesi temenni ediyorum. Asıl engellilik, incinebilir gruplara karşı sergilenen duyarsızlık hali ve düşüncedeki engellerdir. Bu duygu ve düşüncelerle herkesi engelli vatandaşlarımızın haklarına riayet etmeye davet ediyor, bu güzide insanlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir hayat dileyerek,    3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum.” Yunak Kaymakamı Fatih Kurt , 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Kaymakam Kurt  mesajında, “Asıl engellilik, incinebilir gruplara karşı sergilenen duyarsızlık hali ve düşüncedeki engellerdir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (