( (

İthalat Kılıcı, Utanç Verici!

Bölge 28.01.2020 - 10:45, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İthalat Kılıcı, Utanç Verici!

Karatay Ziraat Odası Başkanı Rifat Kavuneker, ağır masraflarla boğuşan Türk çiftçisinin ithalat kılıcı ile kazanç elde etmesinin engellendiğini kaydetti. Kavuneker’i ziyaretinde konuşan RP İl Başkanı Mustafa Özerdem de, ülkemiz tarihinde ilk defa Rusya’dan 14 bin ton şeker ithal edildiğini hatırlatarak bunun utanç verici olduğunu söyledi.
Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Yönetimi, Karatay Ziraat Odası (KZO) Başkanı Rifat Kavuneker’i ziyaret etti. Tarım sektöründe yaşanan sorunların ele alındığı ziyarete YRP Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, İl Başkan Vekili Şenol Arık ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Açıkgöz katıldı.    İTHALAT KILICI   KZO Başkanı Rifat Kavuneker, ülkemiz çiftçisinin ithalat kılıcı ile kazanç elde etmesinin engellendiğini kaydetti. Kavuneker, Yeniden Refah Partisi Konya İl Yönetiminin nezaket ziyaretinde yaptığı açıklamada, girdi maliyetleri açısından çiftçimizin diğer ülkelerin çiftçisinden daha pahalı giderleri olduğuna işaret ederek, son bir yılda elektriğe gelen yüzde 108 zam ile üretim yapmanın mümkün olmadığını belirtti. Sulu buğday üretiminde elektriğin maliyet içindeki oranının yüzde 35 olduğunu vurgulayan Kavuneker, bu durumda kâr etmek bir yana üretim yapmanın bile mümkün olmadığını ileri sürdü. Zammın elektrik ve mazotla sınırlı kalmadığına işaret ederek gübre fiyatlarının da arttığına dikkat çeken Kavuneker, emeğinin karşılığını alamayan çiftçinin her geçen yıl daha alan alanda ekim yaptığını dile getirdi.   ÇİFTÇİ BARIŞACAK   Hükümetlerin tarım konusunda herhangi bir planlama yapmadan, değişen günlük şartlar içerisinde taraflardan birini suçlu ilan ederek süreci yönetmeye çalıştığını iddia eden YRP Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem de, “Bizim iktidarımızda tarım alanları ülkemizin ihtiyacı ve ihracat potansiyeli de değerlendirerek ekilecek. Çiftçimizi toprakla barıştıracağız.” dedi.   ÖTV ALINMAYACAK   Piyasayı ithalatla düzenlemek yerine, çiftçimizin üretim maliyetlerini düşürmek için mazottan ÖTV alınmaması ve gübre temininde çiftçiye destek olunması gerektiğini vurgulayan Özerdem, çiftçinin ihracat yapabileceği bir Türkiye için planlarının hazır olduğunu anlattı. Türkiye’nin ilk defa Rusya’dan 14 bin ton şeker ithal ettiğini hatırlatan Özerdem, “Avrupa’nın en büyük, dünyanın üçüncü büyük fabrikası Torku varken hükümetin Rusya’dan şeker ithal etmesi utanç vericidir. Bizim iktidarımızda Rusya’nın çiftçisini zengin etmeyecek, Konyalı çiftçimizi mutlu edeceğiz.” şeklinde konuştu.   ZİNCİR MARKALAR   “Milli Görüş iktidarı, şimdiki gibi çiftçiyi üç kuruşa muhtaç hale getirip sonrasında faizle kredi verip yalancı kurtarıcılardan olmayacak.” diyen Özerdem, çiftçinin faizsiz finansman araçlarıyla destekleneceğini belirterek, üreticilerimizin güçlü olabilmesi için kooperatiflerin üretimden tüketiciye ulaşabilen zincir markalar olarak birlikte hareket etmelerine imkan sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
Karatay Ziraat Odası Başkanı Rifat Kavuneker, ağır masraflarla boğuşan Türk çiftçisinin ithalat kılıcı ile kazanç elde etmesinin engellendiğini kaydetti. Kavuneker’i ziyaretinde konuşan RP İl Başkanı Mustafa Özerdem de, ülkemiz tarihinde ilk defa Rusya’dan 14 bin ton şeker ithal edildiğini hatırlatarak bunun utanç verici olduğunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Yönetimi, Karatay Ziraat Odası (KZO) Başkanı Rifat Kavuneker’i ziyaret etti. Tarım sektöründe yaşanan sorunların ele alındığı ziyarete YRP Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, İl Başkan Vekili Şenol Arık ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Açıkgöz katıldı. 

 

İTHALAT KILICI

 

KZO Başkanı Rifat Kavuneker, ülkemiz çiftçisinin ithalat kılıcı ile kazanç elde etmesinin engellendiğini kaydetti. Kavuneker, Yeniden Refah Partisi Konya İl Yönetiminin nezaket ziyaretinde yaptığı açıklamada, girdi maliyetleri açısından çiftçimizin diğer ülkelerin çiftçisinden daha pahalı giderleri olduğuna işaret ederek, son bir yılda elektriğe gelen yüzde 108 zam ile üretim yapmanın mümkün olmadığını belirtti. Sulu buğday üretiminde elektriğin maliyet içindeki oranının yüzde 35 olduğunu vurgulayan Kavuneker, bu durumda kâr etmek bir yana üretim yapmanın bile mümkün olmadığını ileri sürdü. Zammın elektrik ve mazotla sınırlı kalmadığına işaret ederek gübre fiyatlarının da arttığına dikkat çeken Kavuneker, emeğinin karşılığını alamayan çiftçinin her geçen yıl daha alan alanda ekim yaptığını dile getirdi.

 

ÇİFTÇİ BARIŞACAK

 

Hükümetlerin tarım konusunda herhangi bir planlama yapmadan, değişen günlük şartlar içerisinde taraflardan birini suçlu ilan ederek süreci yönetmeye çalıştığını iddia eden YRP Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem de, “Bizim iktidarımızda tarım alanları ülkemizin ihtiyacı ve ihracat potansiyeli de değerlendirerek ekilecek. Çiftçimizi toprakla barıştıracağız.” dedi.

 

ÖTV ALINMAYACAK

 

Piyasayı ithalatla düzenlemek yerine, çiftçimizin üretim maliyetlerini düşürmek için mazottan ÖTV alınmaması ve gübre temininde çiftçiye destek olunması gerektiğini vurgulayan Özerdem, çiftçinin ihracat yapabileceği bir Türkiye için planlarının hazır olduğunu anlattı. Türkiye’nin ilk defa Rusya’dan 14 bin ton şeker ithal ettiğini hatırlatan Özerdem, “Avrupa’nın en büyük, dünyanın üçüncü büyük fabrikası Torku varken hükümetin Rusya’dan şeker ithal etmesi utanç vericidir. Bizim iktidarımızda Rusya’nın çiftçisini zengin etmeyecek, Konyalı çiftçimizi mutlu edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

ZİNCİR MARKALAR

 

“Milli Görüş iktidarı, şimdiki gibi çiftçiyi üç kuruşa muhtaç hale getirip sonrasında faizle kredi verip yalancı kurtarıcılardan olmayacak.” diyen Özerdem, çiftçinin faizsiz finansman araçlarıyla destekleneceğini belirterek, üreticilerimizin güçlü olabilmesi için kooperatiflerin üretimden tüketiciye ulaşabilen zincir markalar olarak birlikte hareket etmelerine imkan sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (