( (

İngiltere, Türkiye’yi 12 Mayıs’tan İtibaren “Kırmızı” Listeye Aldı

Turizm 07.05.2021 - 21:14, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İngiltere, Türkiye’yi 12 Mayıs’tan İtibaren “Kırmızı” Listeye Aldı

Türkiye, Maldivler ve Nepal, 12 Mayıs Çarşamba günü 04: 00'dan itibaren kırmızı ülke listesine eklenecek, yani bu destinasyonlardan gelen yolcuların dönüşlerinde 10 gün boyunca bir otelde karantinaya alınması gerekecek.
İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Portekiz, Cebelitarık ve İsrail'in İngiliz turistler için 17 Mayıs'tan itibaren “yeşil seyahat destinasyonu” listesine eklenen 12 ülke arasında olduğunu söyledi. Bu ülkelere seyahat eden İngiliz turistler güvenli sayıldıkları için geri döndüklerinde karantinaya alınmayacaklar. Bu ülkelere seyahatten önce ve sonra sadece Covid testinin yeterli olacağı bildirildi. Türkiye, Maldivler ve Nepal, 12 Mayıs Çarşamba günü 04: 00'dan itibaren kırmızı ülke listesine eklenecek, yani bu destinasyonlardan gelen yolcuların dönüşlerinde 10 gün boyunca bir otelde karantinaya alınması gerekecek. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Covid'in yeniden dirilişiyle ilgili endişeler" devam ettiği için atılacak bazı adımları "belirsiz" olarak nitelendirdi. Değişiklikler, İngiltere'den boş zaman için yurtdışına seyahat etmenin artık yasadışı olmayacağı anlamına geliyor. Downing Street brifinginde konuşan Bay Shapps, kısıtlamaların kaldırılmasının "zorunlu olarak ihtiyatlı" olduğunu belirterek, Birleşik Krallık'taki "Covid ile mücadeledeki başarının" "henüz yurtdışında pek çok yerde tekrarlanmadığını" da sözlerine ekledi. "Yeniden bağlandığımız ülkelerin güvenli olduğundan emin olmalıyız." Yeşil listedeki ülkelerden bazıları yurt dışından ziyaretçi kabul etmiyor. Bay Shapps, yurtdışına seyahat etmek isteyen kişilerin yeni gelenler için geçerli olan herhangi bir kısıtlamayı kontrol etmesi gerektiğini ve Covid durumunun değişmesi durumunda para iadesi içermeyen seyahatler için rezervasyon yaptırmaması gerektiğini söyledi. Ulaştırma sekreteri, "Fransa, Yunanistan ve İspanya gibi en sevilen yaz destinasyonlarının henüz dahil edilmemiş olmasından üzüntü duyduğunu" söyledi. Şimdilik amber listesinde kalacaklar ve oradan dönen insanlar en az beş gün evde kendi kendilerini izole etmek zorunda kalacaklar. Yeşil, kehribar ve kırmızı listelerde yer alan ülkeler 17 Mayıs'tan itibaren her üç haftada bir gözden geçirilecek. İngiltere'deki insanların döndüklerinde karantina altına almak zorunda kalmadan seyahat edebilecekleri 12 ülke ve bölgenin tam listesi: Portekiz İsrail Singapur Avustralya Yeni Zelanda Brunei İzlanda Cebelitarık Falkland adaları Faroe Adaları South Georgia and the South Sandwich Islands St Helena, Tristan de Cunha, Ascension Island  
Türkiye, Maldivler ve Nepal, 12 Mayıs Çarşamba günü 04: 00'dan itibaren kırmızı ülke listesine eklenecek, yani bu destinasyonlardan gelen yolcuların dönüşlerinde 10 gün boyunca bir otelde karantinaya alınması gerekecek.
İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Portekiz, Cebelitarık ve İsrail'in İngiliz turistler için 17 Mayıs'tan itibaren “yeşil seyahat destinasyonu” listesine eklenen 12 ülke arasında olduğunu söyledi. Bu ülkelere seyahat eden İngiliz turistler güvenli sayıldıkları için geri döndüklerinde karantinaya alınmayacaklar. Bu ülkelere seyahatten önce ve sonra sadece Covid testinin yeterli olacağı bildirildi.

Türkiye, Maldivler ve Nepal, 12 Mayıs Çarşamba günü 04: 00'dan itibaren kırmızı ülke listesine eklenecek, yani bu destinasyonlardan gelen yolcuların dönüşlerinde 10 gün boyunca bir otelde karantinaya alınması gerekecek.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Covid'in yeniden dirilişiyle ilgili endişeler" devam ettiği için atılacak bazı adımları "belirsiz" olarak nitelendirdi.

Değişiklikler, İngiltere'den boş zaman için yurtdışına seyahat etmenin artık yasadışı olmayacağı anlamına geliyor.

Downing Street brifinginde konuşan Bay Shapps, kısıtlamaların kaldırılmasının "zorunlu olarak ihtiyatlı" olduğunu belirterek, Birleşik Krallık'taki "Covid ile mücadeledeki başarının" "henüz yurtdışında pek çok yerde tekrarlanmadığını" da sözlerine ekledi.

"Yeniden bağlandığımız ülkelerin güvenli olduğundan emin olmalıyız."

Yeşil listedeki ülkelerden bazıları yurt dışından ziyaretçi kabul etmiyor.

Bay Shapps, yurtdışına seyahat etmek isteyen kişilerin yeni gelenler için geçerli olan herhangi bir kısıtlamayı kontrol etmesi gerektiğini ve Covid durumunun değişmesi durumunda para iadesi içermeyen seyahatler için rezervasyon yaptırmaması gerektiğini söyledi.

Ulaştırma sekreteri, "Fransa, Yunanistan ve İspanya gibi en sevilen yaz destinasyonlarının henüz dahil edilmemiş olmasından üzüntü duyduğunu" söyledi.

Şimdilik amber listesinde kalacaklar ve oradan dönen insanlar en az beş gün evde kendi kendilerini izole etmek zorunda kalacaklar.

Yeşil, kehribar ve kırmızı listelerde yer alan ülkeler 17 Mayıs'tan itibaren her üç haftada bir gözden geçirilecek.

İngiltere'deki insanların döndüklerinde karantina altına almak zorunda kalmadan seyahat edebilecekleri 12 ülke ve bölgenin tam listesi:

Portekiz

İsrail

Singapur

Avustralya

Yeni Zelanda

Brunei

İzlanda

Cebelitarık

Falkland adaları

Faroe Adaları

South Georgia and the South Sandwich Islands

St Helena, Tristan de Cunha, Ascension Island

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (