( (

İçişleri Bakanlığı’ndan Ek Genelge: Sokağa Çıkma Yasağının İstisnaları Belli Oldu

Gündem 22.03.2020 - 19:52, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İçişleri Bakanlığı’ndan Ek Genelge: Sokağa Çıkma Yasağının İstisnaları Belli Oldu

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği ek genelge ile korona virüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağının istisnalarını belirledi.
İçişleri Bakanlığı korona virüs salgını sonrası 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanlara getirilen sokağa çıkma yasağının istisnalarını belirledi. Yapılan açıklamaya göre ihtiyaç duyulacak kamu görevlileri ile eczacılar yasaktan muaf tutulacak. Genelge kapsamında olmakla birlikte, hizmetine ihtiyaç duyulabilecek kamu görevlileri ile eczacılar kısıtlamadan muaf olacak. İkameti dışında olanlar başta olmak üzere seyahat etmesi/evden çıkması zorunlu olanlar, 155, 156, 112 hatları üzerinden taleplerini iletebilecek. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:   "Valiliklere gönderilen ek genelge ile 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağına getirilecek istisnalar belirtildi. 65 göre yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar arasında yer almakla birlikte yürüttükleri kamu görevinin niteliği, mevcut durumdaki aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak kamu görevlileri/kamu hizmeti yürütenler ile eczacılara valilik/kaymakamlıklar tarafından yasaklama/kısıtlama kararları kapsamında istisnalar getirildi."   kaynak: yeniçağ
İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği ek genelge ile korona virüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağının istisnalarını belirledi.

İçişleri Bakanlığı korona virüs salgını sonrası 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanlara getirilen sokağa çıkma yasağının istisnalarını belirledi. Yapılan açıklamaya göre ihtiyaç duyulacak kamu görevlileri ile eczacılar yasaktan muaf tutulacak.

Genelge kapsamında olmakla birlikte, hizmetine ihtiyaç duyulabilecek kamu görevlileri ile eczacılar kısıtlamadan muaf olacak.

İkameti dışında olanlar başta olmak üzere seyahat etmesi/evden çıkması zorunlu olanlar, 155, 156, 112 hatları üzerinden taleplerini iletebilecek.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Valiliklere gönderilen ek genelge ile 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağına getirilecek istisnalar belirtildi. 65 göre yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar arasında yer almakla birlikte yürüttükleri kamu görevinin niteliği, mevcut durumdaki aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak kamu görevlileri/kamu hizmeti yürütenler ile eczacılara valilik/kaymakamlıklar tarafından yasaklama/kısıtlama kararları kapsamında istisnalar getirildi."

 

kaynak: yeniçağ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (