( (

Hüma Okulları’ndan Sınav Öncesi Taktikler

Eğitim 02.06.2021 - 12:23, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hüma Okulları’ndan Sınav Öncesi Taktikler

Hüma Okulları Rehberlik Koordinatörü Şemsettin Tüzel, LGS’ye üç kala son taktikleri açıkladı.
 6 Haziran tarihinde LGS sınavına girmeyi bekleyen 8. sınıf öğrencileri son düzlükte kendilerine faydalı olabilecek püf noktaları araştırırken konunun uzmanları da öğrencilere bu konuda yol gösterici olmaya devam ediyor. Sınav Stratejileri Uzmanı Şemsettin Tüzel, hem Hüma Okulları öğrencileri için hem de sınava katılacak tüm öğrenciler için faydalı olma amacı ile tecrübelerini paylaştı.  Endişelerinizi bir kenara bırakarak bu taktikleri uygulamakta fayda var diyen Tüzel; Unutma; hiçbir sınav kişiliğini ölçmez.Bilgiyi ve bilgiyi kullanma yeteneğini ölçer. Her deneme sınavına yüksek bir motivasyonla girmek gerekir.  Sonuçlarını ise gerçek sınavdan önce eksiklerini görmek için bir fırsat olarak değerlendir, Sınavla ilgili daha az cümle kur ve daha az duygu pencerendenbak, Gerçek sınavda yapacaklarını zihninde iyi planla, Her olumsuz duruma karşı mutlaka bir plan yap, Sınavda sadece senden yapmanı istenilen şeye odaklan.Senden istenilmeyen hiçbir bilgiyi çağırıp da soruyu kaybetme, Kalemsiz asla soru çözme, Asla soruyla inatlaşma, Zihnin ile kalemin arasına hiçbir virüsün girmesine izin verme, Sınava kadar bilişsel sürecini dış virüslere karşı karantinaya al diyerek öğrencilerin bu püf noktaları dikkate almalarını önerdi. Sınava katılacak tüm öğrencilere başarı dileklerini ileterek, güzel haberlerini almak istediğini belirtti.
Hüma Okulları Rehberlik Koordinatörü Şemsettin Tüzel, LGS’ye üç kala son taktikleri açıkladı.

 6 Haziran tarihinde LGS sınavına girmeyi bekleyen 8. sınıf öğrencileri son düzlükte kendilerine faydalı olabilecek püf noktaları araştırırken konunun uzmanları da öğrencilere bu konuda yol gösterici olmaya devam ediyor. Sınav Stratejileri Uzmanı Şemsettin Tüzel, hem Hüma Okulları öğrencileri için hem de sınava katılacak tüm öğrenciler için faydalı olma amacı ile tecrübelerini paylaştı.  Endişelerinizi bir kenara bırakarak bu taktikleri uygulamakta fayda var diyen Tüzel;

Unutma; hiçbir sınav kişiliğini ölçmez.Bilgiyi ve bilgiyi kullanma yeteneğini ölçer.

Her deneme sınavına yüksek bir motivasyonla girmek gerekir.  Sonuçlarını ise gerçek sınavdan önce eksiklerini görmek için bir fırsat olarak değerlendir,

Sınavla ilgili daha az cümle kur ve daha az duygu pencerendenbak,

Gerçek sınavda yapacaklarını zihninde iyi planla,

Her olumsuz duruma karşı mutlaka bir plan yap,

Sınavda sadece senden yapmanı istenilen şeye odaklan.Senden istenilmeyen hiçbir bilgiyi çağırıp da soruyu kaybetme,

Kalemsiz asla soru çözme,

Asla soruyla inatlaşma,

Zihnin ile kalemin arasına hiçbir virüsün girmesine izin verme,

Sınava kadar bilişsel sürecini dış virüslere karşı karantinaya al

diyerek öğrencilerin bu püf noktaları dikkate almalarını önerdi. Sınava katılacak tüm öğrencilere başarı dileklerini ileterek, güzel haberlerini almak istediğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (