( (

Hac İbadeti Koronavirüs Gölgesinde Başladı!

Gündem 30.07.2020 - 23:30, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hac İbadeti Koronavirüs Gölgesinde Başladı!

Mekke'ye akın eden kalabalıklar bu sene yok. Suudi Arabistan hükümeti koronavirüs önlemleri kapsamında sadece 1000 kişilik Hac kontenjanı ayırmıştı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Müslümanların en büyük ibadeti olan Hac organizasyonunu da vurdu. Suudi Arabistan bu yıl yurt dışından hacı adayı kabul etmezken Covid-19 önlemleri altında ilk tavaf yapıldı... Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını her yıl görkemli görüntülere sahne olan Hac ibadetini de vurdu. Dünyanın her yanından hacı olmak için Mekke'ye akın eden kalabalıklar bu sene yok. Suudi Arabistan hükümeti koronavirüs önlemleri kapsamında sadece 1000 kişilik Hac kontenjanı ayırmıştı. Ülke içinden belirlenen bu 1000 şanslı hacı adayı Mekke'ye büyük önlemler altında ulaştı. Hacı adaylarına çok sayıda görevli eşlik ederken Covid-19 önlemlerine titizlikle uyulduğu da gözlerden kaçmadı. Hacı adaylarının şehre girişine de karantina önlemlerinden sonra izin veriliyor. Dünyadan haber ajansları Mekke'den geçtikleri haberlerde bu yılki Hac ibadetinin buruk bir şekilde başladığını bildiriyor.Önceki yıllarda Kabe etrafında görülen büyük kalabalıklardan bu yıl maalesef eser yok. Verilen bilgilere göre hacı adaylarının Kabe etrafında sadece 20 kişilik küçük gruplar halinde tavaf etmesine izin verildi. Geçmiş yıllarda hacılar büyük kalabalıklar halinde, adeta omuz omuza bir şekilde Kabe'nin etrafını tavaf ediyordu.  
Mekke'ye akın eden kalabalıklar bu sene yok. Suudi Arabistan hükümeti koronavirüs önlemleri kapsamında sadece 1000 kişilik Hac kontenjanı ayırmıştı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Müslümanların en büyük ibadeti olan Hac organizasyonunu da vurdu. Suudi Arabistan bu yıl yurt dışından hacı adayı kabul etmezken Covid-19 önlemleri altında ilk tavaf yapıldı...

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını her yıl görkemli görüntülere sahne olan Hac ibadetini de vurdu.
Dünyanın her yanından hacı olmak için Mekke'ye akın eden kalabalıklar bu sene yok. Suudi Arabistan hükümeti koronavirüs önlemleri kapsamında sadece 1000 kişilik Hac kontenjanı ayırmıştı.
hac-ibadeti-.jpg
hac-ibadeti--001.jpg
Ülke içinden belirlenen bu 1000 şanslı hacı adayı Mekke'ye büyük önlemler altında ulaştı.
Hacı adaylarına çok sayıda görevli eşlik ederken Covid-19 önlemlerine titizlikle uyulduğu da gözlerden kaçmadı. Hacı adaylarının şehre girişine de karantina önlemlerinden sonra izin veriliyor.
hac-ibadeti--002.jpg
hac-ibadeti--003.jpgDünyadan haber ajansları Mekke'den geçtikleri haberlerde bu yılki Hac ibadetinin buruk bir şekilde başladığını bildiriyor.Önceki yıllarda Kabe etrafında görülen büyük kalabalıklardan bu yıl maalesef eser yok.
Verilen bilgilere göre hacı adaylarının Kabe etrafında sadece 20 kişilik küçük gruplar halinde tavaf etmesine izin verildi.
Geçmiş yıllarda hacılar büyük kalabalıklar halinde, adeta omuz omuza bir şekilde Kabe'nin etrafını tavaf ediyordu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (