( (

“Gönüllü Hayvan Dostları Projesi” Türkiye’ye Örnek Oluyor

Bölge 29.01.2020 - 11:23, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

“Gönüllü Hayvan Dostları Projesi” Türkiye’ye Örnek Oluyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz köpekleri rehabilite ederek kırsal bölgelerdeki hayvan severlere sahiplendirdiği “Gönüllü Hayvan Dostları Projesi” yerinde incelenerek çeşitli belediyeler tarafından örnek alınıyor. 2016 yılında hayata geçirilen proje ile bugüne kadar 4 bin 241 köpek sahiplendirilerek sıcak bir yuvayla buluştu.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü “Gönüllüğü Hayvan Dostları Projesi” ile sokak köpekleri kırsal bölgelerdeki hayvan severlere sahiplendiriliyor.   Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2016 yılında Türkiye’de ilk kez Konya’da hayata geçirdikleri proje ile örnek bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sağlık kontrolleri, bakımları ve aşıları yapılan hayvanların Konya ili kırsalındaki mahallelerde belirlenen gönüllülere sahiplendirildiğini ifade etti.   Proje ile hayvanların sıcak bir yuvaya kavuştuğunu kaydeden Başkan Altay şunları kaydetti: “Bununla köylerimizde hem vatandaşlarımıza maddi katkıda bulunuyoruz hem de hayvanların aile ortamında hayatlarını devam ettirmelerini sağlıyoruz. Bugüne kadar bin 578 vatandaşımıza 4 bin 241 köpeği bu şekilde sahiplendirdik. Projenin Türkiye’ye yayılmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.   HAYVANLARIN GİDERLERİ İÇİN GÖNÜLLÜLERE MADDİ DESTEK SAĞLANIYOR   Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları için kalıcı çözüm ürettiği “Gönüllü Hayvan Dostları Projesi” ile şehir merkezinde ilçe belediyeleri tarafından toplanarak Türkiye’nin en modern hayvan barınağı olan Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde getirilen köpekler; sağlık kontrollerinin ardından üremeleri kontrol altına alınıp aşılandıktan sonra kulak küpesi ve çip takılarak Konya ili kırsalındaki mahallelerde belirlenen gönüllülere sahiplendiriliyor.   PROJE ÖRNEK ALINIYOR   Türkiye’de birçok belediye tarafından yerinde incelenerek örnek alınan projede her gönüllünün en fazla 3 adet köpek sahiplenebiliyor. Sahiplendirme sonrası bakım, uygunluk kontrolü, sağlık ve aşı hizmetleri de veriliyor. Gönüllülere, sahiplendikleri hayvanların giderlerinde kullanmak üzere her köpek için aylık 125 lira destek ödeniyor.   “E-PATİ” İLE SÜREKLİ TAKİP   Konya Büyükşehir Belediyesi, “e-pati” programı ile sahiplendirilen hayvanların periyodik kontrollerini, gelişim durumlarını, aşılarını, gıda desteklemelerini web sayfaları ve uygulamalar yardımı ile sürekli takip ediyor.      
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz köpekleri rehabilite ederek kırsal bölgelerdeki hayvan severlere sahiplendirdiği “Gönüllü Hayvan Dostları Projesi” yerinde incelenerek çeşitli belediyeler tarafından örnek alınıyor. 2016 yılında hayata geçirilen proje ile bugüne kadar 4 bin 241 köpek sahiplendirilerek sıcak bir yuvayla buluştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü “Gönüllüğü Hayvan Dostları Projesi” ile sokak köpekleri kırsal bölgelerdeki hayvan severlere sahiplendiriliyor.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2016 yılında Türkiye’de ilk kez Konya’da hayata geçirdikleri proje ile örnek bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sağlık kontrolleri, bakımları ve aşıları yapılan hayvanların Konya ili kırsalındaki mahallelerde belirlenen gönüllülere sahiplendirildiğini ifade etti.

 

Proje ile hayvanların sıcak bir yuvaya kavuştuğunu kaydeden Başkan Altay şunları kaydetti: “Bununla köylerimizde hem vatandaşlarımıza maddi katkıda bulunuyoruz hem de hayvanların aile ortamında hayatlarını devam ettirmelerini sağlıyoruz. Bugüne kadar bin 578 vatandaşımıza 4 bin 241 köpeği bu şekilde sahiplendirdik. Projenin Türkiye’ye yayılmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

HAYVANLARIN GİDERLERİ İÇİN GÖNÜLLÜLERE MADDİ DESTEK SAĞLANIYOR

 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları için kalıcı çözüm ürettiği “Gönüllü Hayvan Dostları Projesi” ile şehir merkezinde ilçe belediyeleri tarafından toplanarak Türkiye’nin en modern hayvan barınağı olan Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde getirilen köpekler; sağlık kontrollerinin ardından üremeleri kontrol altına alınıp aşılandıktan sonra kulak küpesi ve çip takılarak Konya ili kırsalındaki mahallelerde belirlenen gönüllülere sahiplendiriliyor.

 

PROJE ÖRNEK ALINIYOR

 

Türkiye’de birçok belediye tarafından yerinde incelenerek örnek alınan projede her gönüllünün en fazla 3 adet köpek sahiplenebiliyor. Sahiplendirme sonrası bakım, uygunluk kontrolü, sağlık ve aşı hizmetleri de veriliyor. Gönüllülere, sahiplendikleri hayvanların giderlerinde kullanmak üzere her köpek için aylık 125 lira destek ödeniyor.

 

“E-PATİ” İLE SÜREKLİ TAKİP

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, “e-pati” programı ile sahiplendirilen hayvanların periyodik kontrollerini, gelişim durumlarını, aşılarını, gıda desteklemelerini web sayfaları ve uygulamalar yardımı ile sürekli takip ediyor.

 











 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (