( (

Gelecek Partisi'nden Pakistan Büyükelçiliğine Ziyaret

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 16.03.2020 - 14:25, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Gelecek Partisi'nden Pakistan Büyükelçiliğine Ziyaret

Gelecek Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli büyükelçi Ümit Yardım ile Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Pakistan Büyükelçisi Muhammad S. Saijad Gazi’yi ziyaret ederek, Türkiye-Pakistan işbirliği ve Keşmir sorunu üzerine konuştu.
Özdağ ve Yardım, Pakistan Büyükelçisi Saijad Gazi’ye Türkiye Cumhuriyeti 62. 63. ve 64. Dönem Başbakanı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını iletti.   Büyükelçi Saijad Gazi ise cevaben Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nu tandığını 2014 yılında Pakistan ziyaretleri sırasında kendisinin Başbakanlık görevinde olduğunu  ve büyük onur duyduğunu belirtti. Büyükelçi ayrıca Pakistan’da herkesin  Ahmet Davutoğlu’nun tanıyıp saygı ve sevgi duyduğunu belirtti.   Gerçekleştirilen ziyaret sırasında büyükelçiye, Keşmir ve Hindistan’daki 'yeni vatandaşlık yasası’ sebebi ile Müslümanlara yönelik yaşanan ağır hak ihlalleri soruldu.   Gelecek Partisi’nin Pakistan’ı büyük dost kardeş ülke kabul ettiğini belirten Özdağ ve Yardım ayrıca Gelecek Parti programında Pakistan’a yer verdiğine dikkat çekti.   Cevaben büyükelçi ise; Gerek Keşmir’in gerek Pakistan’ın en kötü günlerini yaşadığını Hindistan Başbakanı Narendra Damodardas Modi’nin faşist bir anlayış içerisinde olduğunu ve Başbakanın dahil olduğu  iktidar partisinin sorumlu olduklarını, bununla birlikte; dış dünyada Hindistan’ın yaptıklarını teşvik edici gelişmelerin yaşandığını, en başta da Trump’ın bu olaylara bakışının Hindistan’a cesaret verdiğini belirtti.   Keşmir’in geçmişte işgal edilmiş bir bölge olduğunu şimdi ise Hindistan’ın bir bölgesine dönüştüğünün altını çizen Büyükelçi, "Müslümanlara yönelik saldırılardan büyük endişe duyuyoruz. Hindistan’da Müslümanlara yönelik büyük saldırılar var. Halk, fakir, eğitimsiz ve toplum tarafından dışlanmış vaziyette. İslam dünyası maalesef birlik içinde değil.   Türkiye bizim için çok önemli bir ülke size güveniyoruz. Gelecek Partisi olarak ziyaretiniz bizi çok sevindirdi. Şimdiye kadar sadece Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ziyarette bulundu. Tüm partileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Türkiye ve 83 milyon bizim kardeşimizdir. Pakistan’da herkes Türkiye’yi çok sever.   Ülkemiz içinde bölünme olsa bile söz konusu Türkiye olunca hepimiz aynı düşünürüz.   Görüşmede Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Pakistan Büyükelçi’sinin çeşitli iç dış sorularını da cevaplandırdı.
Gelecek Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli büyükelçi Ümit Yardım ile Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Pakistan Büyükelçisi Muhammad S. Saijad Gazi’yi ziyaret ederek, Türkiye-Pakistan işbirliği ve Keşmir sorunu üzerine konuştu.

Özdağ ve Yardım, Pakistan Büyükelçisi Saijad Gazi’ye Türkiye Cumhuriyeti 62. 63. ve 64. Dönem Başbakanı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını iletti.

 

Büyükelçi Saijad Gazi ise cevaben Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nu tandığını 2014 yılında Pakistan ziyaretleri sırasında kendisinin Başbakanlık görevinde olduğunu  ve büyük onur duyduğunu belirtti. Büyükelçi ayrıca Pakistan’da herkesin  Ahmet Davutoğlu’nun tanıyıp saygı ve sevgi duyduğunu belirtti.

 

Gerçekleştirilen ziyaret sırasında büyükelçiye, Keşmir ve Hindistan’daki 'yeni vatandaşlık yasası’ sebebi ile Müslümanlara yönelik yaşanan ağır hak ihlalleri soruldu.

 

Gelecek Partisi’nin Pakistan’ı büyük dost kardeş ülke kabul ettiğini belirten Özdağ ve Yardım ayrıca Gelecek Parti programında Pakistan’a yer verdiğine dikkat çekti.

 

Cevaben büyükelçi ise;

Gerek Keşmir’in gerek Pakistan’ın en kötü günlerini yaşadığını Hindistan Başbakanı Narendra Damodardas Modi’nin faşist bir anlayış içerisinde olduğunu ve Başbakanın dahil olduğu  iktidar partisinin sorumlu olduklarını, bununla birlikte; dış dünyada Hindistan’ın yaptıklarını teşvik edici gelişmelerin yaşandığını, en başta da Trump’ın bu olaylara bakışının Hindistan’a cesaret verdiğini belirtti.

 

Keşmir’in geçmişte işgal edilmiş bir bölge olduğunu şimdi ise Hindistan’ın bir bölgesine dönüştüğünün altını çizen Büyükelçi, "Müslümanlara yönelik saldırılardan büyük endişe duyuyoruz. Hindistan’da Müslümanlara yönelik büyük saldırılar var. Halk, fakir, eğitimsiz ve toplum tarafından dışlanmış vaziyette. İslam dünyası maalesef birlik içinde değil.

 

Türkiye bizim için çok önemli bir ülke size güveniyoruz. Gelecek Partisi olarak ziyaretiniz bizi çok sevindirdi. Şimdiye kadar sadece Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ziyarette bulundu. Tüm partileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Türkiye ve 83 milyon bizim kardeşimizdir. Pakistan’da herkes Türkiye’yi çok sever.

 

Ülkemiz içinde bölünme olsa bile söz konusu Türkiye olunca hepimiz aynı düşünürüz.

 

Görüşmede Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Pakistan Büyükelçi’sinin çeşitli iç dış sorularını da cevaplandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (