( (

Gelecek Partili Cumali İçten'den Berat Albayrak'a: Elini Nereye Attıysa Kuruttu!

Siyaset (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 13.02.2020 - 20:18, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Gelecek Partili Cumali İçten'den Berat Albayrak'a: Elini Nereye Attıysa Kuruttu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, abisi Serhat Albayrak yönetimindeki A Haber’i arkasına alarak Fenerbahçe camiası ve başkanı Ali Koç’u hedef alması gündemde yerini korurken konuya ilişkin bir açıklama da Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Gençlik ve Spor Başkanı Cuma İçten'den geldi.
Gelecek Partili İçten, “Maliye Bakanı Berat Albayrak elini neye attıysa kuruttu, el atmadığı bir spor kalmıştı, şimdi ona da el attı. Trabzonspor da, Fenerbahçe de tüm Türkiye’ye mal olmuş değerli klüplerdir. Kimse bunları siyasetine alet etmesin” dedi.   Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Gençlik ve Spor Başkanı Cuma İçten, gündemdeki Trabzonspor – Fenerbahçe tartışmaları ve Türk sporunun genel durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.   İşte İçten’in konuşmalarından satır başları:   “AK PARTİ HÜKÜMETİNİN POLİTİZE YAKLAŞIMININ ESERİ”   Fenerbahçe de, Trabzonspor da Türkiye’nin çok değerli klüpleri. Türkiye’ye mal olmuş, milyonlarca taraftarı olan klüpler. Türk futbolunda gelinen nokta AK Parti hükümetinin politize yaklaşımının bir sonucudur. Her kuruma olduğu gibi spora da siyaseti karıştırdılar. Bugün hükümetin spora müdahalesini konuşuyoruz. Merkez Hakem Kurulu’nun da siyasilerin baskılarından etkilendiğini düşünüyorum.   “ELİNİ NEREYE ATTIYSA KURUTTU”   Berat Albayrak bugüne kadar elini nereye attıysa orayı kuruttu. Şimdi de spora el attı ve Türkiye olarak hepimiz bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Berat Albayrak’ın spora olan bu ilgisi spor camiasına zarar veriyor. Siyasetin spordan elini çekmesi elzemdir. Kimsenin klüplerimize zarar vermeye hakkı yok. Maliye Bakanı’nın işi futbol klüpleri değildir.   “TRABZONSPOR’UN RAHATSIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”   Trabzonspor yalnızca Trabzon’un takımı değildir. Bugün Diyarbakır’da da, Ankara’da da, Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca taraftarı olan çok değerli bir klüptür. Türkiye’ye mal olmuştur. Her siyasi görüşten taraftarları vardır. Ben bu çekişmeden Trabzonspor’un da rahatsız olduğunu düşünüyorum. Siyasetin bu müdahalesinden onların da memnun olduğunu zannetmiyorum.   “SPOR BAKANLIĞI, TFF NEREDE?”   Klüplerimizin ne sorunu var, altyapıyla ilgili ne tür yatırımlar yapılıyor, daha kaliteli bir spor adına iktidar neler düşünüyor, mali açıdan bunları nasıl finanse edebiliriz bunları konuşacağımız yerde, siyasilerin spora müdahalesini konuşuyoruz.   Spor Bakanlığı’nı bu konularda düşüncelerini ifade etmeye davet ediyoruz. TFF’nin sorumlu olduğu bu konuda hiçbir açıklaması yok.   İktidarın klüp ayrımı yapmadan Türk sporuna ne gibi katkılar sağladığını ortaya koyması lazım. Misal Güneydoğudaki klüplere, Batıdaki klüplere ne katkılar olmuş, bu katkılar hangi kriterlere göre yapılıyor, bunların ortaya konulması lazım.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, abisi Serhat Albayrak yönetimindeki A Haber’i arkasına alarak Fenerbahçe camiası ve başkanı Ali Koç’u hedef alması gündemde yerini korurken konuya ilişkin bir açıklama da Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Gençlik ve Spor Başkanı Cuma İçten'den geldi.

Gelecek Partili İçten, “Maliye Bakanı Berat Albayrak elini neye attıysa kuruttu, el atmadığı bir spor kalmıştı, şimdi ona da el attı. Trabzonspor da, Fenerbahçe de tüm Türkiye’ye mal olmuş değerli klüplerdir. Kimse bunları siyasetine alet etmesin” dedi.

 

Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Gençlik ve Spor Başkanı Cuma İçten, gündemdeki Trabzonspor – Fenerbahçe tartışmaları ve Türk sporunun genel durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

İşte İçten’in konuşmalarından satır başları:

 

“AK PARTİ HÜKÜMETİNİN POLİTİZE YAKLAŞIMININ ESERİ”

 

Fenerbahçe de, Trabzonspor da Türkiye’nin çok değerli klüpleri. Türkiye’ye mal olmuş, milyonlarca taraftarı olan klüpler. Türk futbolunda gelinen nokta AK Parti hükümetinin politize yaklaşımının bir sonucudur. Her kuruma olduğu gibi spora da siyaseti karıştırdılar. Bugün hükümetin spora müdahalesini konuşuyoruz. Merkez Hakem Kurulu’nun da siyasilerin baskılarından etkilendiğini düşünüyorum.

 

“ELİNİ NEREYE ATTIYSA KURUTTU”

 

Berat Albayrak bugüne kadar elini nereye attıysa orayı kuruttu. Şimdi de spora el attı ve Türkiye olarak hepimiz bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Berat Albayrak’ın spora olan bu ilgisi spor camiasına zarar veriyor. Siyasetin spordan elini çekmesi elzemdir. Kimsenin klüplerimize zarar vermeye hakkı yok. Maliye Bakanı’nın işi futbol klüpleri değildir.

 

“TRABZONSPOR’UN RAHATSIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

 

Trabzonspor yalnızca Trabzon’un takımı değildir. Bugün Diyarbakır’da da, Ankara’da da, Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca taraftarı olan çok değerli bir klüptür. Türkiye’ye mal olmuştur. Her siyasi görüşten taraftarları vardır. Ben bu çekişmeden Trabzonspor’un da rahatsız olduğunu düşünüyorum. Siyasetin bu müdahalesinden onların da memnun olduğunu zannetmiyorum.

 

“SPOR BAKANLIĞI, TFF NEREDE?”

 

Klüplerimizin ne sorunu var, altyapıyla ilgili ne tür yatırımlar yapılıyor, daha kaliteli bir spor adına iktidar neler düşünüyor, mali açıdan bunları nasıl finanse edebiliriz bunları konuşacağımız yerde, siyasilerin spora müdahalesini konuşuyoruz.

 

Spor Bakanlığı’nı bu konularda düşüncelerini ifade etmeye davet ediyoruz. TFF’nin sorumlu olduğu bu konuda hiçbir açıklaması yok.

 

İktidarın klüp ayrımı yapmadan Türk sporuna ne gibi katkılar sağladığını ortaya koyması lazım. Misal Güneydoğudaki klüplere, Batıdaki klüplere ne katkılar olmuş, bu katkılar hangi kriterlere göre yapılıyor, bunların ortaya konulması lazım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (