( (

Fahrettin Yokuş: Konya Büyükşehir Belediyesi Hakkında Soruşturma Açılmalıdır

Gündem (İletişim Başkanlığı) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı | 01.12.2020 - 14:34, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Fahrettin Yokuş: Konya Büyükşehir Belediyesi Hakkında Soruşturma Açılmalıdır

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine yardım için açtığı ihalelere tek başına giren AK Parti’ye yakın bir firmaya, yüzde 5’er kırımla 5 ihaleyi de kazandırmasına tepki gösterdi. Yokuş “Muhalif Belediyelerin en ufak kusurlarında harekete geçen ve soruşturma üstüne soruşturma açan İçişleri Bakanlığı söz konusu Ak Partili belediyeler olunca görmezden geliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi hakkında derhal soruşturma açılarak gerçekler ortaya çıkmalıdır” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım ve Dağıtım için açtığı 5 ihaleye tek firma katıldı. AK Parti'ye yakın olarak bilinen ülke geneline yaygın süpermarket firması, yüzde 5 kırımla 5 ihaleyi de aldı. Kırımın düşük tutulmasından dolayı firmanın cebine 66.3 milyon lira girdi. İhale uzmanlarına göre kamunun zararı, 9 milyon lira. Kırımın  aynı olması ve sadece tek firmanın katılmasından dolayı, ihaleyle bilgilerinin sızdırıldığı şüphesi var.  “SORUŞTURMA AÇILMALIDIR” 5 ayrı ihalenin de aynı firmaya verilmesinin ihalede yolsuzluk şüphelerini artırdığını ifade eden İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş,  “Konya Büyük Şehir Belediyesinin bir buçuk yıl içinde açtığı 5 gıda maddesi ile ilgili ihalesinin tamamın aynı firmaya verilmesi ve 66. 3 milyon TL ödenmiş olması ihalelerde yolsuzluk şüphelerini artırmaktadır. Bu sebeple zaman kaybetmeden Konya Büyükşehir Belediyesi hakkında soruşturma açılmalıdır” dedi. “İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AK PARTİLİ BELEDİYELERİ GÖRMEZDEN GELİYOR” İçişleri Bakanlığı’nın AKP’li belediyelerdeki yolsuzluğu görmezden geldiğini ifade eden Yokuş, “Geçtiğimiz yıl Konya B. Şehir Belediyesi ile ilgili olarak Sayıştay Raporlarında yer alan yolsuzluk İddiaları ile ilgili olarak Konya Cumhuriyet Savcılığı’na soruşturma açılması için başvurdum ancak sonuç alamadım. Çünkü Valilik Belediye başkanı ile ilgili Soruşturma açılmasına izin vermedi. Muhalif Belediyelerin en ufak kusurlarında harekete geçen ve soruşturma üstüne soruşturma açan İçişleri Bakanlığı söz konusu Ak Partili belediyeler olunca görmezden geliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi hakkında derhal soruşturma açılarak gerçekler ortaya çıkmalıdır” şeklinde konuştu. “TÜRKİYE’NİN EN BORÇLU BELEDİYESİ HALİNE GETİRİLDİ” Konya Büyükşehir Belediyesi’nin borç yükü yüzünden hizmet veremeyecek durumda olduğunu ifade eden Yokuş, “Konya Büyükşehir Belediyesi yüksek borçları yüzünden şu anda köy ve kasabalara hizmet götüremez durumda. 18 yıl önce borçsuz bir şekilde devralınan belediye AKP’li belediye başkanları tarafından Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birisi haline geldi. Görünen o ki belediyenin yeni yönetimi de geçmişten ders çıkarmamış ve halkın parasını savuruyor. İsraf ve yandaş kayırma AK Parti’nin bütün kadrolarına bulaşmış durumda” diye konuştu.
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine yardım için açtığı ihalelere tek başına giren AK Parti’ye yakın bir firmaya, yüzde 5’er kırımla 5 ihaleyi de kazandırmasına tepki gösterdi. Yokuş “Muhalif Belediyelerin en ufak kusurlarında harekete geçen ve soruşturma üstüne soruşturma açan İçişleri Bakanlığı söz konusu Ak Partili belediyeler olunca görmezden geliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi hakkında derhal soruşturma açılarak gerçekler ortaya çıkmalıdır” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım ve Dağıtım için açtığı 5 ihaleye tek firma katıldı. AK Parti'ye yakın olarak bilinen ülke geneline yaygın süpermarket firması, yüzde 5 kırımla 5 ihaleyi de aldı. Kırımın düşük tutulmasından dolayı firmanın cebine 66.3 milyon lira girdi. İhale uzmanlarına göre kamunun zararı, 9 milyon lira. Kırımın  aynı olması ve sadece tek firmanın katılmasından dolayı, ihaleyle bilgilerinin sızdırıldığı şüphesi var. 

“SORUŞTURMA AÇILMALIDIR”

5 ayrı ihalenin de aynı firmaya verilmesinin ihalede yolsuzluk şüphelerini artırdığını ifade eden İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş,  “Konya Büyük Şehir Belediyesinin bir buçuk yıl içinde açtığı 5 gıda maddesi ile ilgili ihalesinin tamamın aynı firmaya verilmesi ve 66. 3 milyon TL ödenmiş olması ihalelerde yolsuzluk şüphelerini artırmaktadır. Bu sebeple zaman kaybetmeden Konya Büyükşehir Belediyesi hakkında soruşturma açılmalıdır” dedi.

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AK PARTİLİ BELEDİYELERİ GÖRMEZDEN GELİYOR”

İçişleri Bakanlığı’nın AKP’li belediyelerdeki yolsuzluğu görmezden geldiğini ifade eden Yokuş, “Geçtiğimiz yıl Konya B. Şehir Belediyesi ile ilgili olarak Sayıştay Raporlarında yer alan yolsuzluk İddiaları ile ilgili olarak Konya Cumhuriyet Savcılığı’na soruşturma açılması için başvurdum ancak sonuç alamadım. Çünkü Valilik Belediye başkanı ile ilgili Soruşturma açılmasına izin vermedi. Muhalif Belediyelerin en ufak kusurlarında harekete geçen ve soruşturma üstüne soruşturma açan İçişleri Bakanlığı söz konusu Ak Partili belediyeler olunca görmezden geliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi hakkında derhal soruşturma açılarak gerçekler ortaya çıkmalıdır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN BORÇLU BELEDİYESİ HALİNE GETİRİLDİ”

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin borç yükü yüzünden hizmet veremeyecek durumda olduğunu ifade eden Yokuş, “Konya Büyükşehir Belediyesi yüksek borçları yüzünden şu anda köy ve kasabalara hizmet götüremez durumda. 18 yıl önce borçsuz bir şekilde devralınan belediye AKP’li belediye başkanları tarafından Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birisi haline geldi. Görünen o ki belediyenin yeni yönetimi de geçmişten ders çıkarmamış ve halkın parasını savuruyor. İsraf ve yandaş kayırma AK Parti’nin bütün kadrolarına bulaşmış durumda” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (