( (

Engelliler İlgi Bekliyor!

Gündem 02.12.2019 - 14:35, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Engelliler İlgi Bekliyor!

Saadet Partisi Konya Engelliler Koordinasyon Başkanı Kerim Şenel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.
Saadet Partisi Konya Engelliler Koordinasyon Başkanı Kerim Şenel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Şenel, sadece bir gün değil yılın 365 gününde engellilerin hatırlanması gerektiğine vurgu yaparak, engellilerin sorunlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenel, “Göstermelik hizmetlerin varlığından artık engelliler usandı. Biz arzu ederiz ki bugün Meclis özel gündem ile toplansın, engellilerin sorunları araştırılsın. Grubu bulunan partilerin böyle bir düşüncesi yok. Bunu yapsa yapsa sadece grubu olsaydı Saadet Partisi yapardı” dedi. HİZMETLER İNSAN ODAKLI OLMALI “Türkiye nüfusunun yüzde 12’si engelli vatandaşlardan oluşuyor” diyen Şenel, şöyle konuştu: “Türkiye’de engellilere götürülen hizmet yeterli değil. Hizmetler insan odaklı olmalı. Göstermelik hizmetlerin varlığından artık engelliler usandı. Bugün 3 Aralık. Bugün yetkililer hamasi nutuklarla, güzel sözlerle engellilerin gazını alacak ifadeleri kullanacaklar ama boşuna. Artık engellilerin boş laflara karnı tok. Engelliler eğitimde, sağlıkta, istihdamda, ulaşımda çare bekliyor. Yani kısaca aktif sosyal hayata katılma konusunda engelliler çare bekliyor. Çareyi bugüne kadar üreten çıkmadı.” 10 MİLYONDAN FAZLA ENGELLİ ÇÖZÜM BEKLİYOR İstihdam konusunda engelliler arasında da adam kayırmacılığın olduğunu belirten Şenel, “Engelliler yürümeyen kanunlarla yürümeye çalışıyor. Öyleyse ilk önce bizim engellilere bakış açımızın değişmesi lazım. Yerel yönetimlerde engellilere daha çok söz hakkı verilmesi gerekir. Bu sosyal devlet anlayışının bir gerekliliğidir” açıklamasında bulundu. ERBAKAN MECLİSİ ÖZEL OTURUMLA TOPLAMIŞTI… Siyasilere seslenen Şenel, engelli vatandaşların sorunlarının Meclis gündemine alınması gerektiğini belirterek, “3 Aralık 1996 yılında 54 Hükümet’in Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, TBMM’yi özel oturumla topladı. Ve o günden bugüne elle tutulur adımlar atılmadı. 1996 yılından bu zamana Meclis böyle bir gündem ile toplanmadı. Biz arzu ederdik ki bugün Meclis özel gündem ile toplansın engellilerin sorunları araştırılsın. Bugün grubu bulunan partilerin böyle bir düşüncesi yok Bunu yapsa yapsa sadece grubu olsaydı Saadet Partisi yapardı. Milli Görüş eğer iktidar olursa engellilerin sorunları çözülür. Biz Milli Görüş olarak diyoruz ki, siz özürlü değil özel vatandaşlarımızsınız” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi Konya Engelliler Koordinasyon Başkanı Kerim Şenel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Saadet Partisi Konya Engelliler Koordinasyon Başkanı Kerim Şenel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Şenel, sadece bir gün değil yılın 365 gününde engellilerin hatırlanması gerektiğine vurgu yaparak, engellilerin sorunlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenel, “Göstermelik hizmetlerin varlığından artık engelliler usandı. Biz arzu ederiz ki bugün Meclis özel gündem ile toplansın, engellilerin sorunları araştırılsın. Grubu bulunan partilerin böyle bir düşüncesi yok. Bunu yapsa yapsa sadece grubu olsaydı Saadet Partisi yapardı” dedi.


HİZMETLER İNSAN ODAKLI OLMALI

“Türkiye nüfusunun yüzde 12’si engelli vatandaşlardan oluşuyor” diyen Şenel, şöyle konuştu: “Türkiye’de engellilere götürülen hizmet yeterli değil. Hizmetler insan odaklı olmalı. Göstermelik hizmetlerin varlığından artık engelliler usandı. Bugün 3 Aralık. Bugün yetkililer hamasi nutuklarla, güzel sözlerle engellilerin gazını alacak ifadeleri kullanacaklar ama boşuna. Artık engellilerin boş laflara karnı tok. Engelliler eğitimde, sağlıkta, istihdamda, ulaşımda çare bekliyor. Yani kısaca aktif sosyal hayata katılma konusunda engelliler çare bekliyor. Çareyi bugüne kadar üreten çıkmadı.”

10 MİLYONDAN FAZLA ENGELLİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

İstihdam konusunda engelliler arasında da adam kayırmacılığın olduğunu belirten Şenel, “Engelliler yürümeyen kanunlarla yürümeye çalışıyor. Öyleyse ilk önce bizim engellilere bakış açımızın değişmesi lazım. Yerel yönetimlerde engellilere daha çok söz hakkı verilmesi gerekir. Bu sosyal devlet anlayışının bir gerekliliğidir” açıklamasında bulundu.

ERBAKAN MECLİSİ ÖZEL OTURUMLA TOPLAMIŞTI…

Siyasilere seslenen Şenel, engelli vatandaşların sorunlarının Meclis gündemine alınması gerektiğini belirterek, “3 Aralık 1996 yılında 54 Hükümet’in Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, TBMM’yi özel oturumla topladı. Ve o günden bugüne elle tutulur adımlar atılmadı. 1996 yılından bu zamana Meclis böyle bir gündem ile toplanmadı. Biz arzu ederdik ki bugün Meclis özel gündem ile toplansın engellilerin sorunları araştırılsın. Bugün grubu bulunan partilerin böyle bir düşüncesi yok Bunu yapsa yapsa sadece grubu olsaydı Saadet Partisi yapardı. Milli Görüş eğer iktidar olursa engellilerin sorunları çözülür. Biz Milli Görüş olarak diyoruz ki, siz özürlü değil özel vatandaşlarımızsınız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (