( (

Dünya Bankasından Elmalı Makineye Ziyaret

İş Dünyası 03.11.2019 - 18:15, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Dünya Bankasından Elmalı Makineye Ziyaret

Konya Ticaret Odası tarafından tertip dilen bir program için Konya'ya gelen Dünya Bankası Grubu Türkiye ofisinden altısı yabancı ve dördü Türk olmak üzere on kişilik bir heyet, Elmalı Makineyi ziyaret eti. Ziyarette firma yetkililerinden üretim prosesleri hakkında bilgi aldı.
Dünya Bankası Grubu Türkiye ofisindeki yetkililer, Elmalı Makine firma yetkililerinden,  KOBİ'lerin finans, üretim, satış ve pazarlama sorunları ve çözüm yolları hakkında detaylı bilgi alışverişinde bulundu.  Dünya Banksı yetkilileri, Elmalı Makinenin böyle yüksek teknoloji kullanılarak üretilen presleri Türkiye'de ve özelikle de Konya'da üretilmiş olmasından çok gurur duyduklarını ve etkilendiklerini de ifade ettiler.  Dünya Bankası yetkilileri fabrika ziyaretinde, banka kredisi kullanmadan ve öz kaynakları ile üretim yapan Elmalı Makineye, dünyanın ve Türkiye'nin bulunmuş olduğu ekonomik şartlar göz önüne alındığında da çok büyük bir başarı olduğunu  sözlerine ekledi..   İmalat teknolojisi konusunda, sektörün önde gelen firmalarından Elmalı Makina; Beyaz eşya imalatı, otomotiv ve yan sanayi, savunma sanayi, gemi yapımı, raylı sistemler, mobilya, dekorasyon, metal ev eşyaları, inşaat sektörü, tarım makineleri, çanak anten sistemleri, endüstriyel mutfak, karoser ve ekipmanları imalatı, hububat siloları, iş makineleri gibi geniş bir endüstri yelpazesine sac işlemeye yönelik pres makineleri ile 1999 yılından bu yana üretim yapıyor. Elmalı Makine Genel Müdürü Emrah Elmalı; “ 2016 yılındaki yatırımları ile Konya Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikayı 15 bin metrekarelik bir alana çıkardık. Yüksek teknolojili, çok eksenli CNC işleme makineleri ile üretim kapasitesi ve üretim sürecinde kalitesini arttırdı. İhracat yaptığı ülke sayısı 80’ye yaklaşan Elmalı Makine özel çözüm makineler ile tercih edilen bir marka haline gelmeyi başardı. Elmalı Makine; hem mekanik hem de hidrolik presler üretimi yapıyor olmanın avantajı ile sac işleme alanında yatırım yapmak isteyen firmaların tüm ihtiyaçlarını tek elden karşılamanın başarısını yaşıyor. Standart presler yanında, müşterilerinin ihtiyacına göre özel üretim de yapan firma yüksek hassasiyetli makineler konusunda dünyanın en gelişmiş firmaları ile yarışabilir hale gelmiştir. Türkiye için yeni bir teknoloji olan hidro-forming pres üretiminde testler başarı ile tamamlandı. Metalin olduğu her sektöre sac metal işleme makineleri ile hizmet veren Elmalı Makine, Türkiye’de ilk olacak ve ithalatı durduracak, ülkemizden döviz çıkışını önleyecek yeni nesil presleme makinelerinin üretimi için Üniversitesi Sanayi işbirliği ile TÜBİTAK destekli AR-GE çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda teslim edilen 2000 tonluk hidrolik presler savunma sanayimizin lider firmalarından birinin zırh plakası projesi için üretilmiştir. Böyle bir projede tercih edilmiş olmamız kalite standartlarımızı göstermesi açısından bizler için onur vericidir. Elmalı Makine olarak Türkiye’nin 2023 - 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması doğrultusunda  üretici bir firma olarak üzerimize düşeni yapmak için çalışıyoruz” dedi.
Konya Ticaret Odası tarafından tertip dilen bir program için Konya'ya gelen Dünya Bankası Grubu Türkiye ofisinden altısı yabancı ve dördü Türk olmak üzere on kişilik bir heyet, Elmalı Makineyi ziyaret eti. Ziyarette firma yetkililerinden üretim prosesleri hakkında bilgi aldı.

Dünya Bankası Grubu Türkiye ofisindeki yetkililer, Elmalı Makine firma yetkililerinden,  KOBİ'lerin finans, üretim, satış ve pazarlama sorunları ve çözüm yolları hakkında detaylı bilgi alışverişinde bulundu.  Dünya Banksı yetkilileri, Elmalı Makinenin böyle yüksek teknoloji kullanılarak üretilen presleri Türkiye'de ve özelikle de Konya'da üretilmiş olmasından çok gurur duyduklarını ve etkilendiklerini de ifade ettiler.  Dünya Bankası yetkilileri fabrika ziyaretinde, banka kredisi kullanmadan ve öz kaynakları ile üretim yapan Elmalı Makineye, dünyanın ve Türkiye'nin bulunmuş olduğu ekonomik şartlar göz önüne alındığında da çok büyük bir başarı olduğunu  sözlerine ekledi..

 

İmalat teknolojisi konusunda, sektörün önde gelen firmalarından Elmalı Makina; Beyaz eşya imalatı, otomotiv ve yan sanayi, savunma sanayi, gemi yapımı, raylı sistemler, mobilya, dekorasyon, metal ev eşyaları, inşaat sektörü, tarım makineleri, çanak anten sistemleri, endüstriyel mutfak, karoser ve ekipmanları imalatı, hububat siloları, iş makineleri gibi geniş bir endüstri yelpazesine sac işlemeye yönelik pres makineleri ile 1999 yılından bu yana üretim yapıyor. Elmalı Makine Genel Müdürü Emrah Elmalı; “ 2016 yılındaki yatırımları ile Konya Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikayı 15 bin metrekarelik bir alana çıkardık. Yüksek teknolojili, çok eksenli CNC işleme makineleri ile üretim kapasitesi ve üretim sürecinde kalitesini arttırdı. İhracat yaptığı ülke sayısı 80’ye yaklaşan Elmalı Makine özel çözüm makineler ile tercih edilen bir marka haline gelmeyi başardı. Elmalı Makine; hem mekanik hem de hidrolik presler üretimi yapıyor olmanın avantajı ile sac işleme alanında yatırım yapmak isteyen firmaların tüm ihtiyaçlarını tek elden karşılamanın başarısını yaşıyor. Standart presler yanında, müşterilerinin ihtiyacına göre özel üretim de yapan firma yüksek hassasiyetli makineler konusunda dünyanın en gelişmiş firmaları ile yarışabilir hale gelmiştir. Türkiye için yeni bir teknoloji olan hidro-forming pres üretiminde testler başarı ile tamamlandı. Metalin olduğu her sektöre sac metal işleme makineleri ile hizmet veren Elmalı Makine, Türkiye’de ilk olacak ve ithalatı durduracak, ülkemizden döviz çıkışını önleyecek yeni nesil presleme makinelerinin üretimi için Üniversitesi Sanayi işbirliği ile TÜBİTAK destekli AR-GE çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda teslim edilen 2000 tonluk hidrolik presler savunma sanayimizin lider firmalarından birinin zırh plakası projesi için üretilmiştir. Böyle bir projede tercih edilmiş olmamız kalite standartlarımızı göstermesi açısından bizler için onur vericidir. Elmalı Makine olarak Türkiye’nin 2023 - 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması doğrultusunda  üretici bir firma olarak üzerimize düşeni yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (