( (

Dr. Ersin Arslan'ı Anıyoruz

Yaşam 18.04.2020 - 13:29, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Dr. Ersin Arslan'ı Anıyoruz

Konya Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Seyit Karaca Şehit edilişinin sekizinci yılında bir anma mesajı yayınladı
Karaca'nın mesajı şu şekilde...   Tam 8 yıl olmuş!..   Dr. Ersin Arslan’ın görevi başında şehit edilişi daha dün gibi. Sembol isimlerden biri olmasından sonra birçok meslektaşımız ve sağlık çalışanımız da yine şiddete maruz kaldılar. Hayatlarını kaybedenler oldu, her şiddet vakasıyla birlikte hepimizin onurları kırıldı. Buna yol açanlarla ilgili alınması gereken tedbirleri hatırlatmaya çalıştık. Cezaların caydırıcı hale gelmesini istedik hep.   Kısmet 8 yıl sonraya imiş. Dört başı mamur olmasa da çıkarılan sağlıkta şiddet yasasıyla, cezalar yarı oranda artırıldı, düzenleme yasalaştı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezası yüzde 50 oranında arttırıldı. Buna göre, şiddet uygulayanlara hapis cezası verilecek, cezalar ertelenmeyecek.   Kayıp verdiğimiz meslektaşlarımız ve sağlık çalışanları adına içimiz buruk… Onları kaybettik. Bu yasa gelecek nesillerimiz için tam bir çözüm olur mu? Ümit ediyoruz ki olsun… Ama şunu da unutmamak lazım ki müebbet hapis cezasını gerektiren suçlar net tanımlansa da hâlâ bu suçları işleyenler de var. O nedenle yaşanarak test edilecek çözüm olup olmayacağı.   Dileğimiz tüm sağlık çalışanları en ufak bir sıkıntıya düçar olmadan hastalarına şifaya vesile olmak için çabalarına devam etsinler…   Salgın döneminde alkışlarla kendini gösteren genel kamu vicdanı, salgın sonrasında da devam etsin ve halkımız bizlere olan destek ve sempatilerini devam ettirsinler.   İstediğimiz dokunulmazlık değildi zaten. Mesleğimizi de hem fiziksel hem de duygusal anlamda dokunmadan zaten hakkıyla ifâ edemeyiz. Bu yasa sonrası halkımıza karşı şımarmayacağız da… Salgın döneminde farkına varılan önemimiz sonrası oluşan duygusal ortamda da olsa yasayı hızla gündeme getiren Sağlık Bakanımıza, büyük bir çoğunlukla TBMM’de kabul eden milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.   Daha caydırıcı şartlarda çıkarılabilir miydi, daha önce olabilir miydi, benzer soruları sıralayabiliriz. Ama bu sorularla yaşayacağımız tartışmalar kayıplarımızı geriye getirmeyecek. Biz yine her zamanki hareket tarzımızla milletimizin ve hastalarımızın hizmetinde olacağız.   Tüm şehitlerimizi, başta Dr. Ersin Arslan meslektaşımız olmak üzere, görevi başında şehit edilen tüm sağlık çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şâd olsun.   Saygılarımızla… Konya Tabip Odası Adına Dr. Seyit Karaca Yönetim Kurulu Başkanı
Konya Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Seyit Karaca Şehit edilişinin sekizinci yılında bir anma mesajı yayınladı

Karaca'nın mesajı şu şekilde...

 

Tam 8 yıl olmuş!..

 

Dr. Ersin Arslan’ın görevi başında şehit edilişi daha dün gibi. Sembol isimlerden biri olmasından sonra birçok meslektaşımız ve sağlık çalışanımız da yine şiddete maruz kaldılar. Hayatlarını kaybedenler oldu, her şiddet vakasıyla birlikte hepimizin onurları kırıldı. Buna yol açanlarla ilgili alınması gereken tedbirleri hatırlatmaya çalıştık. Cezaların caydırıcı hale gelmesini istedik hep.

 

Kısmet 8 yıl sonraya imiş. Dört başı mamur olmasa da çıkarılan sağlıkta şiddet yasasıyla, cezalar yarı oranda artırıldı, düzenleme yasalaştı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezası yüzde 50 oranında arttırıldı. Buna göre, şiddet uygulayanlara hapis cezası verilecek, cezalar ertelenmeyecek.

 

Kayıp verdiğimiz meslektaşlarımız ve sağlık çalışanları adına içimiz buruk… Onları kaybettik. Bu yasa gelecek nesillerimiz için tam bir çözüm olur mu? Ümit ediyoruz ki olsun… Ama şunu da unutmamak lazım ki müebbet hapis cezasını gerektiren suçlar net tanımlansa da hâlâ bu suçları işleyenler de var. O nedenle yaşanarak test edilecek çözüm olup olmayacağı.

 

Dileğimiz tüm sağlık çalışanları en ufak bir sıkıntıya düçar olmadan hastalarına şifaya vesile olmak için çabalarına devam etsinler…

 

Salgın döneminde alkışlarla kendini gösteren genel kamu vicdanı, salgın sonrasında da devam etsin ve halkımız bizlere olan destek ve sempatilerini devam ettirsinler.

 

İstediğimiz dokunulmazlık değildi zaten. Mesleğimizi de hem fiziksel hem de duygusal anlamda dokunmadan zaten hakkıyla ifâ edemeyiz. Bu yasa sonrası halkımıza karşı şımarmayacağız da… Salgın döneminde farkına varılan önemimiz sonrası oluşan duygusal ortamda da olsa yasayı hızla gündeme getiren Sağlık Bakanımıza, büyük bir çoğunlukla TBMM’de kabul eden milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.

 

Daha caydırıcı şartlarda çıkarılabilir miydi, daha önce olabilir miydi, benzer soruları sıralayabiliriz. Ama bu sorularla yaşayacağımız tartışmalar kayıplarımızı geriye getirmeyecek. Biz yine her zamanki hareket tarzımızla milletimizin ve hastalarımızın hizmetinde olacağız.

 

Tüm şehitlerimizi, başta Dr. Ersin Arslan meslektaşımız olmak üzere, görevi başında şehit edilen tüm sağlık çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şâd olsun.

 

Saygılarımızla…

Konya Tabip Odası Adına

Dr. Seyit Karaca

Yönetim Kurulu Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (