( (

Doğu Türkistan Türkleri İçin 10 Bin İmza Toplandı

Gündem 23.02.2021 - 11:17, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Doğu Türkistan Türkleri İçin 10 Bin İmza Toplandı

Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kampanyada Çin zulmünden kaçan Doğu Türkistan Türkmenlerinin iadelerine karşı bir ayda 10 Binin üzerinde imza toplandı.
Gelecek Partisi Selçuklu ilçe Gençlik Kolları tarafından 13 Ocak’ta başlatılan kampanyada toplanan imzalar, Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Selçuklu ilçe Başkanı Osman Başaran ve ilçe teşkilatı ile birlikte, TBMM önünde Çin tarafından imzalanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile TBMM'ye sunulmayı bekleyen 'Suçluların İadesi Anlaşması" hakkında basın açıklamasının ardından TBMM’ye, TBMM’de grubu bulunan partilere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmek üzere PTT’ye verildi. Gelecek Partisi olarak TBMM önünden tüm Türk-İslam dünyası ve insanlığa seslendiklerini kaydeden Selçuk Özdağ, TBMM ve TBMM’de grubu olan tüm partilere Çin ile imzalanacak olan suçluların iadesi anlaşmasına karşı ses çıkarmalarını isteyerek, “Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistan’dan buraya gelen gerek Uygur Türkleri, Kazak ve Kırgız Türkleri ile ilgili olarak TBMM Başkanına TBMM’yi yöneten ve TBMM’de grubu bulunan tüm partilere sesleniyoruz. Çin ile Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması yapılmak istenmiş bu TBMM’de komisyondan geçerek genel kurula gelmiş vaziyette. Bu insanların Çin ile yapılacak olan bu anlaşmanın Gelecek Partisi olarak askıya alınmasını talep ediyoruz” dedi.   Gelecek Partisi Selçuklu ilçe gençlik kolları başkanı Mustafa Sezer de yaptığı konuşmada: “Bir aylık bir süre içerisinde Konya’da başlattığımız kampanyada On binin üzerinde imza topladık, duyarlılığından dolayı tüm Konyalı hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” derken, başka zaman Türkçülük konusunda mangalda kül bırakmayan iktidarın küçük ortağından Doğu Türkistanlı Türk soydaşlarımız hakkında hiç seslerinin çıkmamasının düşündürücü olduğunu söyledi.   Konuşmaların ardından Selçuklu ilçe teşkilatı ile birlikte toplanan 10 binin üzerindeki imza, TBMM başkanlığına, Cumhurbaşkanlığına ve TBMM’de grubu bulunan, bugün seçime girme şartlarına sahip tüm parti liderlerine gönderilerek 21. Yüzyıldaki bu insanlık ayıbı olan Suçluların İadesi Anlaşmasını iptal edin veya erteleyin denildi.”
Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kampanyada Çin zulmünden kaçan Doğu Türkistan Türkmenlerinin iadelerine karşı bir ayda 10 Binin üzerinde imza toplandı.

Gelecek Partisi Selçuklu ilçe Gençlik Kolları tarafından 13 Ocak’ta başlatılan kampanyada toplanan imzalar, Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Selçuklu ilçe Başkanı Osman Başaran ve ilçe teşkilatı ile birlikte, TBMM önünde Çin tarafından imzalanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile TBMM'ye sunulmayı bekleyen 'Suçluların İadesi Anlaşması" hakkında basın açıklamasının ardından TBMM’ye, TBMM’de grubu bulunan partilere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmek üzere PTT’ye verildi.

Gelecek Partisi olarak TBMM önünden tüm Türk-İslam dünyası ve insanlığa seslendiklerini kaydeden Selçuk Özdağ, TBMM ve TBMM’de grubu olan tüm partilere Çin ile imzalanacak olan suçluların iadesi anlaşmasına karşı ses çıkarmalarını isteyerek,

“Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistan’dan buraya gelen gerek Uygur Türkleri, Kazak ve Kırgız Türkleri ile ilgili olarak TBMM Başkanına TBMM’yi yöneten ve TBMM’de grubu bulunan tüm partilere sesleniyoruz. Çin ile Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması yapılmak istenmiş bu TBMM’de komisyondan geçerek genel kurula gelmiş vaziyette. Bu insanların Çin ile yapılacak olan bu anlaşmanın Gelecek Partisi olarak askıya alınmasını talep ediyoruz” dedi.

 

Gelecek Partisi Selçuklu ilçe gençlik kolları başkanı Mustafa Sezer de yaptığı konuşmada: “Bir aylık bir süre içerisinde Konya’da başlattığımız kampanyada On binin üzerinde imza topladık, duyarlılığından dolayı tüm Konyalı hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” derken, başka zaman Türkçülük konusunda mangalda kül bırakmayan iktidarın küçük ortağından Doğu Türkistanlı Türk soydaşlarımız hakkında hiç seslerinin çıkmamasının düşündürücü olduğunu söyledi.

 

Konuşmaların ardından Selçuklu ilçe teşkilatı ile birlikte toplanan 10 binin üzerindeki imza, TBMM başkanlığına, Cumhurbaşkanlığına ve TBMM’de grubu bulunan, bugün seçime girme şartlarına sahip tüm parti liderlerine gönderilerek 21. Yüzyıldaki bu insanlık ayıbı olan Suçluların İadesi Anlaşmasını iptal edin veya erteleyin denildi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (