( (

CHP’ye, TEKDER’den Ziyaret

Bölge 05.02.2020 - 14:02, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

CHP’ye, TEKDER’den Ziyaret

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve yönetim kurulunu, Teknik Elemanlar Derneği(TEKDER) Konya Şube Başkanı İsmail Bulut ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ederek “TEKDER Konuşmaları” programları hakkında bilgi verdi. Ziyarette Türkiye ve Konya genelindeki teknik eleman açığı ve sanayinin sorunları konuşuldu.
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş TEKDER Konya Şube Başkanı İsmail Bulut ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, “Anadolu aydınlanma devriminin öncüsü olan partimiz CHP olarak bizim öngörümüz ve eleştirimiz, ülkemizin kalkınmasında önemli bir görevi ve sanayimizin ihtiyacı olan teknik eleman yetiştirilmesi yerine sosyal liselere ağırlık verilmesidir.  Eğitim, sanayi ve üretim siyasetin dışında görülmelidir. Siyaset üstü bir anlayış getirilmelidir.  Dünya ile yarışacak teknik yatırımları yapmak zorundayız. Bu yönde de politikalar uygulayarak, sürekliliği sağlanmalı ve iktidarlara göre değişmemelidir. Sanayi ve üretimde ara eleman eksikliği olan ülkemizde ve şehrimizde planlamalar yapmalıyız. Eğitim bu noktada önemlidir. Eğitimde sürekli sistem karmaşası yaşıyoruz. Eğitim bu karmaşadan kurtarılarak, milli bir politika uygulanmalıdır. Siyaset üstü bir anlayış getirilerek, İktidardan iktidara değişmemelidir. Batıda bunun örnekleri çoktur. Siyasete dayanmayan ve etkilenmeyen bir milli kalkınma modeli hayata geçirilmelidir. CHP olarak bizlerde her türlü desteği veririz. Sizin gibi teknik eleman dernekleri ve sivil toplum kuruluşları bizim için önemlidir. Birlikte çalışmaktan da mutlu oluruz. Hatta sorunlarınızın çözümü noktasında elimizden gelen katkıyı sunarız. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz” dedi.    Ziyarette Konya’da başlattıkları “TEKDER Konuşmaları” programları hakkında bilgi veren TEKDER Konya Şube Başkanı İsmail Bulut, “Ülke olarak kalkınmak için sanayi üretimi ve kalifiyeli teknik personel yetiştirilmesi çok önemlidir. Ülkemizde üniversite enflasyonu yaşanıyor. Maalesef bazı üniversitelerin mühendislik bölümlerinde yeteri kadar akademisyen olmadığı için öğrenciler iyi bir eğitim alamadan mezun olmakta ve iş aramaktadırlar. Diğer taraftan sanayide işverenlerde kalifiyeli personel bulamadıklarını belirtmektedirler. Çok sayıda mezunumuz var ama iş yok. Teknik okullara daha fazla önem vermeliyiz. Yaptığımız çalışmalarda liyakati esas alarak belirlediğimiz konularda işin uzmanı kişileri siyasi kimliğine bakmadan konuşmacı olarak davet ediyor ve interaktif eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bu programlarımızda sizleri de aramızda görmekten mutlu oluruz.Bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Birlikte çalışmaktan da mutlu oluruz” diye konuştu.
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve yönetim kurulunu, Teknik Elemanlar Derneği(TEKDER) Konya Şube Başkanı İsmail Bulut ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ederek “TEKDER Konuşmaları” programları hakkında bilgi verdi. Ziyarette Türkiye ve Konya genelindeki teknik eleman açığı ve sanayinin sorunları konuşuldu.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş TEKDER Konya Şube Başkanı İsmail Bulut ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, “Anadolu aydınlanma devriminin öncüsü olan partimiz CHP olarak bizim öngörümüz ve eleştirimiz, ülkemizin kalkınmasında önemli bir görevi ve sanayimizin ihtiyacı olan teknik eleman yetiştirilmesi yerine sosyal liselere ağırlık verilmesidir.  Eğitim, sanayi ve üretim siyasetin dışında görülmelidir. Siyaset üstü bir anlayış getirilmelidir.  Dünya ile yarışacak teknik yatırımları yapmak zorundayız. Bu yönde de politikalar uygulayarak, sürekliliği sağlanmalı ve iktidarlara göre değişmemelidir. Sanayi ve üretimde ara eleman eksikliği olan ülkemizde ve şehrimizde planlamalar yapmalıyız. Eğitim bu noktada önemlidir. Eğitimde sürekli sistem karmaşası yaşıyoruz. Eğitim bu karmaşadan kurtarılarak, milli bir politika uygulanmalıdır. Siyaset üstü bir anlayış getirilerek, İktidardan iktidara değişmemelidir. Batıda bunun örnekleri çoktur. Siyasete dayanmayan ve etkilenmeyen bir milli kalkınma modeli hayata geçirilmelidir. CHP olarak bizlerde her türlü desteği veririz. Sizin gibi teknik eleman dernekleri ve sivil toplum kuruluşları bizim için önemlidir. Birlikte çalışmaktan da mutlu oluruz. Hatta sorunlarınızın çözümü noktasında elimizden gelen katkıyı sunarız. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 

 Ziyarette Konya’da başlattıkları “TEKDER Konuşmaları” programları hakkında bilgi veren TEKDER Konya Şube Başkanı İsmail Bulut, “Ülke olarak kalkınmak için sanayi üretimi ve kalifiyeli teknik personel yetiştirilmesi çok önemlidir. Ülkemizde üniversite enflasyonu yaşanıyor. Maalesef bazı üniversitelerin mühendislik bölümlerinde yeteri kadar akademisyen olmadığı için öğrenciler iyi bir eğitim alamadan mezun olmakta ve iş aramaktadırlar. Diğer taraftan sanayide işverenlerde kalifiyeli personel bulamadıklarını belirtmektedirler. Çok sayıda mezunumuz var ama iş yok. Teknik okullara daha fazla önem vermeliyiz. Yaptığımız çalışmalarda liyakati esas alarak belirlediğimiz konularda işin uzmanı kişileri siyasi kimliğine bakmadan konuşmacı olarak davet ediyor ve interaktif eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bu programlarımızda sizleri de aramızda görmekten mutlu oluruz.Bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Birlikte çalışmaktan da mutlu oluruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (