( (

Çanakkale Zaferi Dönemin Haçlı İttifakına Karşı Yazılmış Bir Destandır.

Gündem 17.03.2020 - 14:40, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Çanakkale Zaferi Dönemin Haçlı İttifakına Karşı Yazılmış Bir Destandır.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümü sebebiyle bir basın açıklaması yayımladı. Saadet Partisi Konya basın bürosundan servis edilen metnin içeriği şu şekilde; “Çanakkale Zaferi’nin 105. yılını kutluyoruz. Çanakkale Zaferi o günkü şartlar göz önünde bulundurulduğunda dünya ölçeğinde kazanılmış en büyük zaferlerden bir tanesidir. Bu manada bu zaferi kazanıp bize armağan eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.
Bugün gururla bu zaferi anmakla birlikte, bu savaşın neden verildiğinin yeniden düşünülmesi ve anlaşılması gerekmektedir. Bugün yaşıtlarının çocuk sayıldığı 15 yaşındaki gençlerimiz bile o gün cepheye gitmiş ve şehit olmuşlardır. İstiklal Marşı’mızın şairi Merhum Mehmet Akif’in Çanakkale Şehitlerine şiirinde geçen “Bedrin aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.” dizelerinin yeniden anlaşılması gerekmektedir.     O gün bütün imkânlarını seferber edip Çanakkale önüne yığan zihniyeti hepimiz tanıyoruz. Bu zihniyet o günden bugüne düşüncesini, fikriyatını, icraatlarını hiç değiştirmedi. O gün Osmanlı Devleti üzerine yürüyüp, ülkemizi işgal etmek isteyen zihniyet davranışlarını hiç değiştirmemiş, yine ülkeleri işgal etmeye, yeryüzünde bozgunculuk çıkartmaya, dünyayı kan ve gözyaşına boğmaya devam etmektedirler. Çok yakın zamanda bile Bosna’yı, Çeçenistan’ı, Afganistan’ı, Irak’ı, Filistin’i, Suriye’yi, Libya’yı, Yemen’i, Mısır’ı kan ve gözyaşına boğanlar aynı zihniyettir. Hatta bu zihniyet ülkemiz üzerindeki planlarından da hala vazgeçmiş değillerdir. Yakın tarihimizdeki bütün darbeleri de hazırlayıp servis eden aynı zihniyettir. Ülkemizdeki terörü ve teröristleri besleyenler aynı zihniyettir. Ortadoğu’yu ateş çemberine çevirip, oradaki enerji kaynaklarını sömürenler aynı zihniyettir. Bütün bu yaptıklarını da “İnsan Hakları”, “Özgürlük” adı altında işleme koymaktadırlar.     Bu sebeple atalarımızın deyişiyle “Gavurdan dost” olmayacağı açık, seçik ortadadır. Millet olarak geçmişte yaşadıklarımızdan ders çıkarıp ona göre adım atılması elzemdir. Bu AB ve ABD’nin ülkemiz üzerinde planları devam etmektedir. Bunlarla birlikte ve beraber olmamız söz konusu bile olmamalıdır. Ülke olarak her yönüyle çalışmak, üretmek, güçlü ve tam bağımsız ülke olmak zorundayız.     Çanakkale Zaferinin 105. Yılı vesilesiyle, bu şanlı zaferimizin ülkemiz için yeniden kutlu olmasını diliyor, bu zafer için malını, canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve geçmişlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Mekanları cennet olsun.”
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümü sebebiyle bir basın açıklaması yayımladı. Saadet Partisi Konya basın bürosundan servis edilen metnin içeriği şu şekilde; “Çanakkale Zaferi’nin 105. yılını kutluyoruz. Çanakkale Zaferi o günkü şartlar göz önünde bulundurulduğunda dünya ölçeğinde kazanılmış en büyük zaferlerden bir tanesidir. Bu manada bu zaferi kazanıp bize armağan eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.

Bugün gururla bu zaferi anmakla birlikte, bu savaşın neden verildiğinin yeniden düşünülmesi ve anlaşılması gerekmektedir. Bugün yaşıtlarının çocuk sayıldığı 15 yaşındaki gençlerimiz bile o gün cepheye gitmiş ve şehit olmuşlardır. İstiklal Marşı’mızın şairi Merhum Mehmet Akif’in Çanakkale Şehitlerine şiirinde geçen “Bedrin aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.” dizelerinin yeniden anlaşılması gerekmektedir.  

 

O gün bütün imkânlarını seferber edip Çanakkale önüne yığan zihniyeti hepimiz tanıyoruz. Bu zihniyet o günden bugüne düşüncesini, fikriyatını, icraatlarını hiç değiştirmedi. O gün Osmanlı Devleti üzerine yürüyüp, ülkemizi işgal etmek isteyen zihniyet davranışlarını hiç değiştirmemiş, yine ülkeleri işgal etmeye, yeryüzünde bozgunculuk çıkartmaya, dünyayı kan ve gözyaşına boğmaya devam etmektedirler. Çok yakın zamanda bile Bosna’yı, Çeçenistan’ı, Afganistan’ı, Irak’ı, Filistin’i, Suriye’yi, Libya’yı, Yemen’i, Mısır’ı kan ve gözyaşına boğanlar aynı zihniyettir. Hatta bu zihniyet ülkemiz üzerindeki planlarından da hala vazgeçmiş değillerdir. Yakın tarihimizdeki bütün darbeleri de hazırlayıp servis eden aynı zihniyettir. Ülkemizdeki terörü ve teröristleri besleyenler aynı zihniyettir. Ortadoğu’yu ateş çemberine çevirip, oradaki enerji kaynaklarını sömürenler aynı zihniyettir. Bütün bu yaptıklarını da “İnsan Hakları”, “Özgürlük” adı altında işleme koymaktadırlar.  

 

Bu sebeple atalarımızın deyişiyle “Gavurdan dost” olmayacağı açık, seçik ortadadır. Millet olarak geçmişte yaşadıklarımızdan ders çıkarıp ona göre adım atılması elzemdir. Bu AB ve ABD’nin ülkemiz üzerinde planları devam etmektedir. Bunlarla birlikte ve beraber olmamız söz konusu bile olmamalıdır. Ülke olarak her yönüyle çalışmak, üretmek, güçlü ve tam bağımsız ülke olmak zorundayız.  

 

Çanakkale Zaferinin 105. Yılı vesilesiyle, bu şanlı zaferimizin ülkemiz için yeniden kutlu olmasını diliyor, bu zafer için malını, canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve geçmişlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Mekanları cennet olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (