( (

Başkan Tutal'ın Mevlid Kandili Mesajı

Gündem 07.11.2019 - 15:33, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başkan Tutal'ın Mevlid Kandili Mesajı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Mevlid Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayarak İslam âleminin mübarek gecesini tebrik etti.
Başkan Tutal; "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) dünyamıza teşriflerinin yıl dönümünü idrak ederken, bu mübarek günün İslam aleminin ve ülkemizin barış ve huzura kavuşmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.   Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan bugünü iyi değerlendirmeli ve O’nun arzu ettiği gibi bir yaşam tarzını hayatımıza rehber kılmalıyız diyen Başkan Tutal; " O’nun hoşlanmadığı davranışları ise terk etmeliyiz. Peygamber efendimiz (s.a.v.) “Kim bir kavme (topluluğa) benzemeye çalışırsa o, onlardandır" buyurmaktadır. Bu sebeple hayatımızda Hz. Muhammed (s.a.v.)’i örnek alarak yaşamalıyız.     Bu mübarek gecede  inanıyorum ki yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımıza örnek alma gayreti içerisinde olacağız. Çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızı ziyaret ederek yada telefonla arayarak gönüllerini almalıyız.   Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı ve kutlu gecenin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne vesile olmasını diliyor, başta siz değerli Seydişehirli hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam Alemi'nin mübarek Mevlid Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.Kandilimiz mübarek olsun "şeklinde konuştu.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Mevlid Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayarak İslam âleminin mübarek gecesini tebrik etti.

Başkan Tutal; "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) dünyamıza teşriflerinin yıl dönümünü idrak ederken, bu mübarek günün İslam aleminin ve ülkemizin barış ve huzura kavuşmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan bugünü iyi değerlendirmeli ve O’nun arzu ettiği gibi bir yaşam tarzını hayatımıza rehber kılmalıyız diyen Başkan Tutal; " O’nun hoşlanmadığı davranışları ise terk etmeliyiz. Peygamber efendimiz (s.a.v.) “Kim bir kavme (topluluğa) benzemeye çalışırsa o, onlardandır" buyurmaktadır. Bu sebeple hayatımızda Hz. Muhammed (s.a.v.)’i örnek alarak yaşamalıyız.  

 

Bu mübarek gecede  inanıyorum ki yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımıza örnek alma gayreti içerisinde olacağız. Çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızı ziyaret ederek yada telefonla arayarak gönüllerini almalıyız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı ve kutlu gecenin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne vesile olmasını diliyor, başta siz değerli Seydişehirli hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam Alemi'nin mübarek Mevlid Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.Kandilimiz mübarek olsun "şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (