( (

Aydın: “Yüzde 6.7’lik Büyüme 2021’de Daha İyi Bir Performansın İşareti”

Gündem 01.12.2020 - 14:32, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Aydın: “Yüzde 6.7’lik Büyüme 2021’de Daha İyi Bir Performansın İşareti”

Barış Aydın: ”Pandemiye rağmen 6.7’lik üçüncü çeyrek büyümesi, 2021 Türkiye ekonomisi için de önemli bir gösterge; önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yıldızı parlayacak”
AK Parti Ankara Milletvekili Barış Aydın, Türkiye’nin üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirerek, dünyadaki ekonomik daralma sürerken Türkiye’nin pozitif büyümesinin moral verdiğini, alınan tedbirlerle de bu badirenin en az hasarla atlatılacağını ifade etti. Dünyayı kasıp kavuran, sağlıkla birlikte ekonomileri de derinden sarsan pandemi sürecinde tüm dünya ekonomilerinin ciddi bir daralma yaşadığını hatırlatan Aydın, Türkiye ekonomisinde yılın üçüncü çeyreğinde kaydedilen yüzde 6.7’lik büyümenin Türkiye’yi pozitif ayrıştırdığını ve 2021 yılı için de önemli bir işaret olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2021’de dünya ekonomisi içerisinde yıldızının parlayacağını kaydeden Aydın, şu bilgileri verdi: “Tüm dünya ekonomilerinde küçülme yaşanırken TÜİKin açıkladığı 6.7’lik üçüncü çeyrek büyümesi ile Türkiye’nin gösterdiği büyüme performansı, pandemi döneminde alınan doğru tedbirlerin de bir yansımasıdır. Dünya yüzde 4-5 küçülürken Türkiye 2020’yi pozitif büyüme ile kapatacaktır. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde pandemi ile mücadelede çok doğru hamleler yapan Türkiye, sürecin olumsuzluklarını en aza indirmek, halkımızın sağlığını korumak için her türlü tedbiri alırken, ekonomiyi de ayakta tutmak ve bu dengeyi sağlamak noktasında önemli bir başarıya imza atmıştır. Gerçekleştirdiğimiz ekonomik büyüme de bunu ortaya koymuştur. Böyle zor bir süreçte 2. çeyrekte yaşanan yüzde 9.9 daralmanın ardından 3.çeyrekte 6.7 lik büyüme büyük moral ve motivasyon kaynağı ve yeniden büyüme dönemine gireceğimizin de işareti olmuştur.” Dünyanın her yerinde devletlerin sağlıkta ciddi maliyetler ödediğini hatırlatan Aydın, “Devletimiz bu maliyeti üstlenmesine rağmen ekonomimiz büyüme trendi yakaladı. Ülkelerin içe kapandığı bu dönemde iktisadi faaliyetler durmadan sağlık için tedbirler en üst düzeyde alınıyor. Pek çok sektör süreçten etkilendi ama ciddi destekler de devam ediyor. Yeni kısıtlamalar da üretim imalat tedarik zincirini sarsmayacak tarım ve diğer sektörleri sekteye uğratmayacak şekilde hayata geçiriliyor” dedi. Aşı ile ilgili yaşanan olumlu gelişmelerin de sevindirici olduğunu kaydeden Aydın, Türkiye’nin bu badireyi atlatacağını, bundan sonraki dönemde özellikle istihdam, yatırım ve üretim odaklı politikalarla Türkiye’nin 2021’de daha iyi bir performans göstereceğini söyledi.
Barış Aydın: ”Pandemiye rağmen 6.7’lik üçüncü çeyrek büyümesi, 2021 Türkiye ekonomisi için de önemli bir gösterge; önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yıldızı parlayacak”

AK Parti Ankara Milletvekili Barış Aydın, Türkiye’nin üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirerek, dünyadaki ekonomik daralma sürerken Türkiye’nin pozitif büyümesinin moral verdiğini, alınan tedbirlerle de bu badirenin en az hasarla atlatılacağını ifade etti.

Dünyayı kasıp kavuran, sağlıkla birlikte ekonomileri de derinden sarsan pandemi sürecinde tüm dünya ekonomilerinin ciddi bir daralma yaşadığını hatırlatan Aydın, Türkiye ekonomisinde yılın üçüncü çeyreğinde kaydedilen yüzde 6.7’lik büyümenin Türkiye’yi pozitif ayrıştırdığını ve 2021 yılı için de önemli bir işaret olduğunu söyledi.

Türkiye’nin 2021’de dünya ekonomisi içerisinde yıldızının parlayacağını kaydeden Aydın, şu bilgileri verdi:

“Tüm dünya ekonomilerinde küçülme yaşanırken TÜİKin açıkladığı 6.7’lik üçüncü çeyrek büyümesi ile Türkiye’nin gösterdiği büyüme performansı, pandemi döneminde alınan doğru tedbirlerin de bir yansımasıdır. Dünya yüzde 4-5 küçülürken Türkiye 2020’yi pozitif büyüme ile kapatacaktır.

Cumhurbaşkanımızın önderliğinde pandemi ile mücadelede çok doğru hamleler yapan Türkiye, sürecin olumsuzluklarını en aza indirmek, halkımızın sağlığını korumak için her türlü tedbiri alırken, ekonomiyi de ayakta tutmak ve bu dengeyi sağlamak noktasında önemli bir başarıya imza atmıştır. Gerçekleştirdiğimiz ekonomik büyüme de bunu ortaya koymuştur. Böyle zor bir süreçte 2. çeyrekte yaşanan yüzde 9.9 daralmanın ardından 3.çeyrekte 6.7 lik büyüme büyük moral ve motivasyon kaynağı ve yeniden büyüme dönemine gireceğimizin de işareti olmuştur.”

Dünyanın her yerinde devletlerin sağlıkta ciddi maliyetler ödediğini hatırlatan Aydın, “Devletimiz bu maliyeti üstlenmesine rağmen ekonomimiz büyüme trendi yakaladı. Ülkelerin içe kapandığı bu dönemde iktisadi faaliyetler durmadan sağlık için tedbirler en üst düzeyde alınıyor. Pek çok sektör süreçten etkilendi ama ciddi destekler de devam ediyor. Yeni kısıtlamalar da üretim imalat tedarik zincirini sarsmayacak tarım ve diğer sektörleri sekteye uğratmayacak şekilde hayata geçiriliyor” dedi.

Aşı ile ilgili yaşanan olumlu gelişmelerin de sevindirici olduğunu kaydeden Aydın, Türkiye’nin bu badireyi atlatacağını, bundan sonraki dönemde özellikle istihdam, yatırım ve üretim odaklı politikalarla Türkiye’nin 2021’de daha iyi bir performans göstereceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (