( (

Avustralya, Çin İle İmzalanan Kuşak Yol Anlaşmasını İptal Etti

Dünya 24.04.2021 - 12:47, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Avustralya, Çin İle İmzalanan Kuşak Yol Anlaşmasını İptal Etti

Avustralya federal hükumeti, Victoria eyaletinin Çin’le imzaladığı, Kuşak Yol Projesi iş birliği anlaşmalarının iptal edildiğini açıkladı. Bu kapsamda federal hükumet, Çin, İran ve Suriye ile yapılan dört ayrı anlaşmadan çekildi.
Avustralya, Çin ile imzalanan kuşak yol projesi kapsamındaki ekonomik işbirliği anlaşmasından çekildiğini açıkladı. Konuya ilişkin Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, “Bu 4 anlaşmanın Avustralya’nın dış politikası ile tutarsız ve dış ilişkilerine zıt olduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullandı. AVUSTRALYA, 4 AYRI ANLAŞMADAN ÇEKİLDİ Avustralya federal hükumetinin veto ettiği dört anlaşmada, Çin’in dünya piyasalarında etkisini artıracak olan “Kuşak ve Yol Projesi” kapsamında imzalanan anlaşmaları içeriyor. Çin ile 2018 ve 2019’da imzalanan anlaşmaların yanında Suriye ile 1999’da imzalanan eğitim anlaşması ve İran ile 2014’te taraf olunan protokol geçersiz kılındı. AVUSTRALYA’NIN KARARI ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ UYGULAMALARI MI? Avustralya, dünya ülkelerinin Çin’in Doğu Türkistan’daki sistematik baskı ve asimilasyon politikalarına karşı açıklamalarına destek vermişti. Çin ile ekonomik ilişkilere yönelik anlaşmalardan çekilme kararının altında bu durumun yattığı belirtiliyor. Öte yandan, Avustralya’daki Çin Büyükelçiliği, bu durumu, “mantıksız ve kışkırtıcı” olarak nitelendirdi.  Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, 10 Nisan 2021’de Çin yönetiminin gizlemeye çalıştığı ve aksini lanse ettiği Doğu Türkistan’daki Uygurlara yönelik işlenen sistematik insan hakları ihlallerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Avustralyalı Bakan Payne, Uygur Türklerinin Çin tarafından sistematik baskı ve işkenceye uğradığına ilişkin ellerinde güvenilir raporlar olduğunu açıkladı. qha.com.tr
Avustralya federal hükumeti, Victoria eyaletinin Çin’le imzaladığı, Kuşak Yol Projesi iş birliği anlaşmalarının iptal edildiğini açıkladı. Bu kapsamda federal hükumet, Çin, İran ve Suriye ile yapılan dört ayrı anlaşmadan çekildi.

Avustralya, Çin ile imzalanan kuşak yol projesi kapsamındaki ekonomik işbirliği anlaşmasından çekildiğini açıkladı. Konuya ilişkin Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, “Bu 4 anlaşmanın Avustralya’nın dış politikası ile tutarsız ve dış ilişkilerine zıt olduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Resim

AVUSTRALYA, 4 AYRI ANLAŞMADAN ÇEKİLDİ

Avustralya federal hükumetinin veto ettiği dört anlaşmada, Çin’in dünya piyasalarında etkisini artıracak olan “Kuşak ve Yol Projesi” kapsamında imzalanan anlaşmaları içeriyor. Çin ile 2018 ve 2019’da imzalanan anlaşmaların yanında Suriye ile 1999’da imzalanan eğitim anlaşması ve İran ile 2014’te taraf olunan protokol geçersiz kılındı.

AVUSTRALYA’NIN KARARI ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ UYGULAMALARI MI?

Avustralya, dünya ülkelerinin Çin’in Doğu Türkistan’daki sistematik baskı ve asimilasyon politikalarına karşı açıklamalarına destek vermişti. Çin ile ekonomik ilişkilere yönelik anlaşmalardan çekilme kararının altında bu durumun yattığı belirtiliyor.

Öte yandan, Avustralya’daki Çin Büyükelçiliği, bu durumu, “mantıksız ve kışkırtıcı” olarak nitelendirdi. 

Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, 10 Nisan 2021’de Çin yönetiminin gizlemeye çalıştığı ve aksini lanse ettiği Doğu Türkistan’daki Uygurlara yönelik işlenen sistematik insan hakları ihlallerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Avustralyalı Bakan Payne, Uygur Türklerinin Çin tarafından sistematik baskı ve işkenceye uğradığına ilişkin ellerinde güvenilir raporlar olduğunu açıkladı.

qha.com.tr
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (