( (

Arasta Çarşısı İkinci Etap Çalışması Başlıyor

Bölge 06.03.2020 - 13:52, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Arasta Çarşısı İkinci Etap Çalışması Başlıyor

Seydişehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve birinci etap cephe giydirme çalışmaları tamamlanan Arasta Çarşısının İkinci etap ihalesi 20 Mart Cuma günü yapılacak.
Başkan Tutal, Seyyid Harun Cami ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında tarihi Arasta çarşısı cephe giydirme çalışmalarının ilk etabının tamamlanmasının ardından ikinci etap çalışmalarının başlayacağını kaydetti.  Arasta çarşısında bulunan Dükkan ve İşyeri sahipleri ile Belediye Düğün Salonunda biraraya gelen Başkan Tutal, ikinci etap cephe giydirme çalışmalarının Hanboğazı bölgesinden başlayarak Leblebiciler çarşısı bölümünde  bulunan çok kurnalı çeşmenin  bulunduğu dükkanları kapsayacağını belirtti. Başkan Tutal; Geçen yıl birinci etabını tamamladık. Güzel bir çalışma oldu. Biz önceki çalışmamızda 1 Milyon 700 liraya yakın bir para harcadık. Fakat bu para belediyenin parası değildi. Valiliklerde Kültür Varlıkları Koruma Kurulu diye bir kurul vardı. Proje hazırlayanlar, projeyi bu kurula sunan ve Vali Beyle görüşme yapabilen Belediye Başkanları  bu fondan destek alır.Bizde Vali Beyden destek alarak çalışmalarımızı  bu şekilde  gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile Konya Valimiz Sayın Cüneyyit Orhan Toprak'a teşekkür ediyorum"dedi. İkinci etap İhalesinin Seydişehir Belediyesi tarafından 20 Mart tarihinde yapılacağını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; bu yıl yapacağımız çalışmada Yaklaşık bir maliyet ve yol haritası belirledik.İç kısımlarında cephe giydirmelerini yapacağız. Kaldırımları da ön plana  çıkartarak sokak sağlıklaştırmasını tamamlayacağız. Estetik ve tarihi bir görüntü oluşacak. Biz sizlerinde müvaffakiyetlerinizi alarak bu çalışmayı yapacağız. Arkadaşlarımız bir çalışma yaptı, hazırladı. 20 Mart Cuma günü Belediye Meclis Toplantı Salonunda ihalesini yaparak, yer tesliminden sonra hızlı bir şekilde çalışma başlayacak.Sizden ricamız bizlere yardımcı olmanız, hızlı bir şekilde ticaretinizi engellemeden bu çalışmayı  tamamlamalıyız. Bazı dükkanlarımızı onarmalıyız.Tarihi bir değer olarak Arasta Çarşımız kalsın. Konya Büyükşehir Belediyemiz Bedesten Çarşısını yaptı. Biz aynı görüntünün Arasta çarşısında olmasını arzu ediyoruz. Korunması gereken bazı tarihi binalarımız var, onların satın alınması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Leblebi tezgahı bulunan dükkanlarımız, can çekişiyor. Biz bunları korumak istiyoruz. Çocuklarımıza aktarılsın istiyoruz. Sizlere hizmet etme noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kültürel bir hafıza kaybı yaşamamak için geçmiş mimarimizi bugüne taşımalıyız " dedi.
Seydişehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve birinci etap cephe giydirme çalışmaları tamamlanan Arasta Çarşısının İkinci etap ihalesi 20 Mart Cuma günü yapılacak.

Başkan Tutal, Seyyid Harun Cami ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında tarihi Arasta çarşısı cephe giydirme çalışmalarının ilk etabının tamamlanmasının ardından ikinci etap çalışmalarının başlayacağını kaydetti.

 Arasta çarşısında bulunan Dükkan ve İşyeri sahipleri ile Belediye Düğün Salonunda biraraya gelen Başkan Tutal, ikinci etap cephe giydirme çalışmalarının Hanboğazı bölgesinden başlayarak Leblebiciler çarşısı bölümünde  bulunan çok kurnalı çeşmenin  bulunduğu dükkanları kapsayacağını belirtti.

Başkan Tutal; Geçen yıl birinci etabını tamamladık. Güzel bir çalışma oldu. Biz önceki çalışmamızda 1 Milyon 700 liraya yakın bir para harcadık. Fakat bu para belediyenin parası değildi. Valiliklerde Kültür Varlıkları Koruma Kurulu diye bir kurul vardı. Proje hazırlayanlar, projeyi bu kurula sunan ve Vali Beyle görüşme yapabilen Belediye Başkanları  bu fondan destek alır.Bizde Vali Beyden destek alarak çalışmalarımızı  bu şekilde  gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile Konya Valimiz Sayın Cüneyyit Orhan Toprak'a teşekkür ediyorum"dedi.

İkinci etap İhalesinin Seydişehir Belediyesi tarafından 20 Mart tarihinde yapılacağını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; bu yıl yapacağımız çalışmada Yaklaşık bir maliyet ve yol haritası belirledik.İç kısımlarında cephe giydirmelerini yapacağız. Kaldırımları da ön plana  çıkartarak sokak sağlıklaştırmasını tamamlayacağız. Estetik ve tarihi bir görüntü oluşacak. Biz sizlerinde müvaffakiyetlerinizi alarak bu çalışmayı yapacağız. Arkadaşlarımız bir çalışma yaptı, hazırladı. 20 Mart Cuma günü Belediye Meclis Toplantı Salonunda ihalesini yaparak, yer tesliminden sonra hızlı bir şekilde çalışma başlayacak.Sizden ricamız bizlere yardımcı olmanız, hızlı bir şekilde ticaretinizi engellemeden bu çalışmayı  tamamlamalıyız. Bazı dükkanlarımızı onarmalıyız.Tarihi bir değer olarak Arasta Çarşımız kalsın. Konya Büyükşehir Belediyemiz Bedesten Çarşısını yaptı. Biz aynı görüntünün Arasta çarşısında olmasını arzu ediyoruz. Korunması gereken bazı tarihi binalarımız var, onların satın alınması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Leblebi tezgahı bulunan dükkanlarımız, can çekişiyor. Biz bunları korumak istiyoruz. Çocuklarımıza aktarılsın istiyoruz. Sizlere hizmet etme noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kültürel bir hafıza kaybı yaşamamak için geçmiş mimarimizi bugüne taşımalıyız " dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (