( (

Akten: “Dünyada Tek Suçum Sevmek”

Kültür Sanat 29.01.2020 - 11:15, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Akten: “Dünyada Tek Suçum Sevmek”

Gözyaşı Geceleri’nin Mimarı Haşim Akten, “DELİ” adlı yeni oyunda “Bu dünya tek suçum, galiba sevmek. Sevdim, hem de delicesine sevdim. Gönül ülkesi cennette, gönül dili konuşulacak” dedi.
Konya’dan tüm dünyaya ve Türkiye’ye yayılan Gözyaşı Geceleri’nin yeni programı olan “DELİ- Delidir, ne yapsa yeridir” adlı oyun, Konya’da sahnelendi.   Gözyaşı Geceleri’nin Mimarı Haşim Akten, Gözyaşı Kitapları arasında çıkan son yazdığı “İhtiyar” kitabından sahneye uyarlanan oyunda, kendisine ve aile yuvasına kazılan kuyuları şöyle dile getirdi: “Haberiniz var mı? Haşim hocanın evinde süt banyosu varmış.. Haşim hocanın ikinci ve üçüncü eşi hangi evde oturuyormuş, haberiniz var mı? Geliyor vicdansız beni hanımıma soruyor; ikinci eşi nerde oturuyor diye. Yuvam, Allah’tan eşim takva. Bana inanıyor ve güveniyor da onun için yıkılmadı.  Üstüme üstüme geliyor bütün hatıralar…”   “Bu dünyada tek suçum, galiba sevmek”   Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans Salonu’nda iki matine halinde sahnelenen oyunda kendisiyle hesaplaşan Haşim Akten, bütün kötü hatıralarını su dolu bardağa doldurup atmak istediğini ifade ederek “Bardağı su ile doldurursan aziz eder, ama şarap ile doldurursan rezil eder. Mühim olan bardak değil, bardağın ne ile dolu olduğu.. Hayat bardağının neyle dolduğu.. hayat hatıralarının neyle dolu olduğu…” şeklinde konuştu. Akten, kendisiyle hesaplaşırken şu ifadelere yer verdi: “Tek suçum bu dünyada sevmek herhalde. Sevdim, hem de deli gibi sevdim, delicesine sevdim. Bir şeyi sevdim mi deli gibi severim. Evet. Ben deliyim! Divaneyim! Şu dünya hapishanesinde ben deliyim! Âşıkların bu dünyada itibarı yokmuş. Hani şair “Yüzüstü çok süründün ayağa kalk Sakarya!” diyor ya. Ayağa kalk! Hesaplaş kendi hayatınla ihtiyar! Öldükten sonra yapamazsın. Yapsan da faydası olmaz.   “Gönül ülkesi cennette, gönül dili konuşulacak”   Şu dünya hayatında ne yaptıysam hepsini kaydediyorlardır. Amel defterime yazıyorlardır muhakkak. Sağımızda ve solumuzda melekler olduğu halde insanlar melekler yokmuş gibi serbestçe nasıl davranıyorlar. Cennette hangi dil konuşulacak sizce? Ben diyorum ki, cennette tek dil konuşulacak. Kimsenin eğitim almasına gerek yok. Orada tek dil var. Oda gönül dili. Galiba Âdem Aleyhisselâm dünyaya gelirken gönlünü orada bırakmış. Yâni cennet gönül ülkesi! Eğer bir gönüle girersen cenneti yaşarsın.”   Her Gözyaşı Gecesinde olduğu gibi Peygamber sevgisi ve zikirle seyredenlere manevi coşku veren senarist Haşim Akten, çıkışta kitaplarını imzaladı.
Gözyaşı Geceleri’nin Mimarı Haşim Akten, “DELİ” adlı yeni oyunda “Bu dünya tek suçum, galiba sevmek. Sevdim, hem de delicesine sevdim. Gönül ülkesi cennette, gönül dili konuşulacak” dedi.

Konya’dan tüm dünyaya ve Türkiye’ye yayılan Gözyaşı Geceleri’nin yeni programı olan “DELİ- Delidir, ne yapsa yeridir” adlı oyun, Konya’da sahnelendi.

 

Gözyaşı Geceleri’nin Mimarı Haşim Akten, Gözyaşı Kitapları arasında çıkan son yazdığı “İhtiyar” kitabından sahneye uyarlanan oyunda, kendisine ve aile yuvasına kazılan kuyuları şöyle dile getirdi: “Haberiniz var mı? Haşim hocanın evinde süt banyosu varmış.. Haşim hocanın ikinci ve üçüncü eşi hangi evde oturuyormuş, haberiniz var mı? Geliyor vicdansız beni hanımıma soruyor; ikinci eşi nerde oturuyor diye. Yuvam, Allah’tan eşim takva. Bana inanıyor ve güveniyor da onun için yıkılmadı.  Üstüme üstüme geliyor bütün hatıralar…”

 

“Bu dünyada tek suçum, galiba sevmek”

 

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans Salonu’nda iki matine halinde sahnelenen oyunda kendisiyle hesaplaşan Haşim Akten, bütün kötü hatıralarını su dolu bardağa doldurup atmak istediğini ifade ederek “Bardağı su ile doldurursan aziz eder, ama şarap ile doldurursan rezil eder. Mühim olan bardak değil, bardağın ne ile dolu olduğu.. Hayat bardağının neyle dolduğu.. hayat hatıralarının neyle dolu olduğu…” şeklinde konuştu. Akten, kendisiyle hesaplaşırken şu ifadelere yer verdi: “Tek suçum bu dünyada sevmek herhalde. Sevdim, hem de deli gibi sevdim, delicesine sevdim. Bir şeyi sevdim mi deli gibi severim. Evet. Ben deliyim! Divaneyim! Şu dünya hapishanesinde ben deliyim! Âşıkların bu dünyada itibarı yokmuş. Hani şair “Yüzüstü çok süründün ayağa kalk Sakarya!” diyor ya. Ayağa kalk! Hesaplaş kendi hayatınla ihtiyar! Öldükten sonra yapamazsın. Yapsan da faydası olmaz.

 

“Gönül ülkesi cennette, gönül dili konuşulacak”

 

Şu dünya hayatında ne yaptıysam hepsini kaydediyorlardır. Amel defterime yazıyorlardır muhakkak. Sağımızda ve solumuzda melekler olduğu halde insanlar melekler yokmuş gibi serbestçe nasıl davranıyorlar. Cennette hangi dil konuşulacak sizce? Ben diyorum ki, cennette tek dil konuşulacak. Kimsenin eğitim almasına gerek yok. Orada tek dil var. Oda gönül dili. Galiba Âdem Aleyhisselâm dünyaya gelirken gönlünü orada bırakmış. Yâni cennet gönül ülkesi! Eğer bir gönüle girersen cenneti yaşarsın.”

 

Her Gözyaşı Gecesinde olduğu gibi Peygamber sevgisi ve zikirle seyredenlere manevi coşku veren senarist Haşim Akten, çıkışta kitaplarını imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (