( (

AK Parti’li Özkan’dan AP’ye Tepki

Gündem 07.02.2020 - 21:49, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

AK Parti’li Özkan’dan AP’ye Tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “AP’de kırmızı bültenle aranan teröristlere kapılarınızı açıp, itibarlı entelektüeller ve siyasiler muamelesi yapmanız, terör konusunda AB üyesi ülkelerin ikiyüzlülüğünü göstermektedir” dedi.
Özkan, Meclis’te grubu bulunan partileri ziyaret eden Venedik Komisyonu’nu TBMM’de kabul etti. Görüşmede, Ak Parti Grubu adına Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AKPM Türk Delegasyon Başkanı ve İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Venedik Komisyonu adına Josep Maria Castella Andreu (İspanya), Paolo G. Carozza (ABD), Timothy Otty (Birleşik Krallık), Michael Janssen ( Sekretarya Yetkilisi) hazır bulundular. Venedik Komisyonu adına söz alan Paolo G. Carozza, “HDP’li belediye başkanlarının adaylıklarına izin verildiğini ancak seçimden sonra YSK tarafından mazbatalarının verilmediğini, bu konunun spekülasyona açık olduğunu” ifade etti. “BİZ DE SİZE Mİ EŞ BAŞKAN ATAYALIM?” Venedik Komisyonu adına hazır bulunan 4 kişinin içinde kadın delege bulunmamasına işaret eden Özkan, “Heyetinizde kadın delege göremiyorum, bu mantıkla yola çıkarsak kadın haklarını korumak adına biz de size mi eş başkan atayalım?” diye sordu. Kayyum atanan belediyeler ve başkanları hakkındaki açılan davalara ve soruşturmalara değinen Özkan, şunları söyledi: “Bu kişilerin terör örgütlerine üyelikleri, yardım, yataklıkları, hatta bizzat eylem içinde bulunanları var. Dünya için ortak sorun olan teröre ve buna destek veren siyasi uzantılarının kayığına binerek ülkemizi sorguya çekeceğinize, AB ülkeleri olarak müttefikliğin ve teröre karşı ortak tutumun ahlaki sorumluluğunu yerine getirmenizi bekliyoruz. AP’de kırmızı bültenle aranan teröristlere kapılarınızı açıp, itibarlı entelektüeller ve siyasiler muamelesi yapmanız, terör konusunda AB üyesi ülkelerin ikiyüzlülüğünü göstermektedir.”     
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “AP’de kırmızı bültenle aranan teröristlere kapılarınızı açıp, itibarlı entelektüeller ve siyasiler muamelesi yapmanız, terör konusunda AB üyesi ülkelerin ikiyüzlülüğünü göstermektedir” dedi.

Özkan, Meclis’te grubu bulunan partileri ziyaret eden Venedik Komisyonu’nu TBMM’de kabul etti.

Görüşmede, Ak Parti Grubu adına Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AKPM Türk Delegasyon Başkanı ve İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Venedik Komisyonu adına Josep Maria Castella Andreu (İspanya), Paolo G. Carozza (ABD), Timothy Otty (Birleşik Krallık), Michael Janssen ( Sekretarya Yetkilisi) hazır bulundular.

Venedik Komisyonu adına söz alan Paolo G. Carozza, “HDP’li belediye başkanlarının adaylıklarına izin verildiğini ancak seçimden sonra YSK tarafından mazbatalarının verilmediğini, bu konunun spekülasyona açık olduğunu” ifade etti.

“BİZ DE SİZE Mİ EŞ BAŞKAN ATAYALIM?”

Venedik Komisyonu adına hazır bulunan 4 kişinin içinde kadın delege bulunmamasına işaret eden Özkan, “Heyetinizde kadın delege göremiyorum, bu mantıkla yola çıkarsak kadın haklarını korumak adına biz de size mi eş başkan atayalım?” diye sordu.

Kayyum atanan belediyeler ve başkanları hakkındaki açılan davalara ve soruşturmalara değinen Özkan, şunları söyledi:

“Bu kişilerin terör örgütlerine üyelikleri, yardım, yataklıkları, hatta bizzat eylem içinde bulunanları var. Dünya için ortak sorun olan teröre ve buna destek veren siyasi uzantılarının kayığına binerek ülkemizi sorguya çekeceğinize, AB ülkeleri olarak müttefikliğin ve teröre karşı ortak tutumun ahlaki sorumluluğunu yerine getirmenizi bekliyoruz. AP’de kırmızı bültenle aranan teröristlere kapılarınızı açıp, itibarlı entelektüeller ve siyasiler muamelesi yapmanız, terör konusunda AB üyesi ülkelerin ikiyüzlülüğünü göstermektedir.” 

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (