( (

AK Parti’li Milletvekillerinden Başbuğ Hakkında Suç Duyurusu

Gündem 07.02.2020 - 21:37, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

AK Parti’li Milletvekillerinden Başbuğ Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti’li Milletvekilleri, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında öğleden sonra suç duyurusunda bulunacak.
“2009’da askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanma teklifini getirenler araştırılsın” önerisinde bulunan Başbuğ’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekillerine “Başbuğ’a dava açın’ çağrısı yaparak karşılık vermişti. Bunun üzerine AK Parti MYK’da Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunma kararı alınmıştı. AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, “avukatlar 6 kişi adına hem Dursun Çiçek ve İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Gerekçe dilekçesinin hazırlandığını söyleyen Elitaş, avukatların öğleden sonra suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Elitaş, hakaret ve iftiradan suç duyurusunda bulunulacağını tahmin ettiğini söyledi. Elitaş, “Parlamenter olan milletvekili arkadaşlarımızın bu işi düşünmesi gerekir. Parlamentoyu bombalayan bir terör örgütünü yeni gördük. Parlamentoyu susturmak için yapılan bir icraat olduğunun bunun görünmesi gerekir.” diye konuştu. Elitaş’ın açıklamalarından başlıklar şöyle: “Darbe ile CHP iktidarının eş değer görülür yoksa. O önergeden sayın Baykal’ı haberdar olmaması mümkün mü? Sayın Baykal’ı kim uyarmış acaba? O gün danışma kuruluna imza atan Kılıçdaroğlu’dur” ÇİÇEK’TEN AK PARTİ’YE SUÇ DUYURUSU YANITI CHP’li eski İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, AK Parti’li vekillerin suç duyurusuna ilişkin, “Suçlular suç duyurusunda bulunuyor” dedi. Tarafsız Haber Ajansına konuşan Dursun Çiçek, şunları söyledi: “Suçlular suç duyurusunda bulunuyor. Bizim de hazırlıklarımız var, biz de onlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız, milletin önünde kim suçlu kim masum kim mağdur onun hesabını birlikte göreceğiz.” İlker Başbuğ hakkındaki dilekçe savcılığa verildi. Başbuğ’a hakaret ve iftira suçlamaları yöneltildi.
AK Parti’li Milletvekilleri, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında öğleden sonra suç duyurusunda bulunacak.

“2009’da askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanma teklifini getirenler araştırılsın” önerisinde bulunan Başbuğ’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekillerine “Başbuğ’a dava açın’ çağrısı yaparak karşılık vermişti.

Bunun üzerine AK Parti MYK’da Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunma kararı alınmıştı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, “avukatlar 6 kişi adına hem Dursun Çiçek ve İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Gerekçe dilekçesinin hazırlandığını söyleyen Elitaş, avukatların öğleden sonra suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Elitaş, hakaret ve iftiradan suç duyurusunda bulunulacağını tahmin ettiğini söyledi.

Elitaş, “Parlamenter olan milletvekili arkadaşlarımızın bu işi düşünmesi gerekir. Parlamentoyu bombalayan bir terör örgütünü yeni gördük. Parlamentoyu susturmak için yapılan bir icraat olduğunun bunun görünmesi gerekir.” diye konuştu.

Elitaş’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

“Darbe ile CHP iktidarının eş değer görülür yoksa. O önergeden sayın Baykal’ı haberdar olmaması mümkün mü? Sayın Baykal’ı kim uyarmış acaba? O gün danışma kuruluna imza atan Kılıçdaroğlu’dur”

ÇİÇEK’TEN AK PARTİ’YE SUÇ DUYURUSU YANITI

CHP’li eski İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, AK Parti’li vekillerin suç duyurusuna ilişkin, “Suçlular suç duyurusunda bulunuyor” dedi.

Tarafsız Haber Ajansına konuşan Dursun Çiçek, şunları söyledi:

“Suçlular suç duyurusunda bulunuyor. Bizim de hazırlıklarımız var, biz de onlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız, milletin önünde kim suçlu kim masum kim mağdur onun hesabını birlikte göreceğiz.”

İlker Başbuğ hakkındaki dilekçe savcılığa verildi. Başbuğ’a hakaret ve iftira suçlamaları yöneltildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (