( (
Mehmet Güvercin
Köşe Yazarı
Mehmet Güvercin
 

YUMRUK KADAR KIZ

Bir kızın hayali arşı titretti Zengini fakiri hepsi davetli Ana baba dünür baldız dans etti Sülaleyi bozdu YUMRUK KADAR KIZ Dört ayrı tarihe randevu yazmış Şerbet, kına, nişan, düğüne dalmış Kız babası kızı çayıra salmış Otlayıp duruyor YUMRUK KADAR KIZ Demezki babası bu kadar istek Müslüman evladı yaparmı desek Yedi milyar gelin başına versek Diye hesap etti YUMRUK KADAR KIZ Gelinlik kostümü bindalli derken Elli milyar kira verdi dururken Oğlan dedi eyvah hesap öderken Sözünü geçirdi YUMRUK KADAR KIZ Damat sanki sütlü besili inek Olmadı sırtına vurun bir kürek Bu kadar eziyet olmaz kız desek Dar eder dünyayı YUMRUK KADAR KIZ Porselen akmayan makyaj olacak Salonda dans edip herkes bakacak Bu ortama birde hoca çıkacak Duası şehvetli YUMRUK KADAR KIZ Yüzük takar takmaz aldı götürdü Evli gibi gezdi yeyip içirdi Beğenmedim deyip eve getirdi Şimdi ne olacak YUMRUK KADAR KIZ Suçlu kim burada analiz yapsak Kızmı yoksa baba diye bir sorsak Kaynanalar zaten şeytanla ortak Salih evlat bekler YUMRUK KADAR KIZ Daha ne beklersin zilli düğünden Abdest aldı sonra isli güğümden Kiraya oturdu borcu yüzünden Haciz geldi eve YUMRUK KADAR KIZ Hani o şatafat nerde bu gelin Geriye dönülmez olduki elin Şimdi sadakaya muhtaçtır verin Bu suçun vebali YUMRUK KADAR KIZ Daha yazılacak çok şey var amma Terbiyem müsade etmiyor sorma Davet listesine bizide koyma Varsın bize küssün YUMRUK KADAR KIZ Dostlarım bence sorumluluk ilk önce kız anne ve babaların üzerindedin. Erkek kız istemeye geldiğinde kız evi şunları şunları yapmayalım biz bunlara karşıyız dese O kızı almak için inanın %90 Erkek evi buna uyacaktır bu minvalde kız evine düşen sorumluluk daha büyüktür. Pahalılıktan evlenemeyenlerin vebali , kendi arzu ve isteklerini tatmin için örf ve adetlerimizi göz ardı edip nefsi çıkarlarına uyup şeytansı adetler çıkaran düğün sahiplerinin başına olacaktır .
Ekleme Tarihi: 02 Haziran 2020 - Salı
Mehmet Güvercin

YUMRUK KADAR KIZ

Bir kızın hayali arşı titretti
Zengini fakiri hepsi davetli
Ana baba dünür baldız dans etti
Sülaleyi bozdu YUMRUK KADAR KIZ



Dört ayrı tarihe randevu yazmış
Şerbet, kına, nişan, düğüne dalmış
Kız babası kızı çayıra salmış
Otlayıp duruyor YUMRUK KADAR KIZ



Demezki babası bu kadar istek
Müslüman evladı yaparmı desek
Yedi milyar gelin başına versek
Diye hesap etti YUMRUK KADAR KIZ



Gelinlik kostümü bindalli derken
Elli milyar kira verdi dururken
Oğlan dedi eyvah hesap öderken
Sözünü geçirdi YUMRUK KADAR KIZ



Damat sanki sütlü besili inek
Olmadı sırtına vurun bir kürek
Bu kadar eziyet olmaz kız desek
Dar eder dünyayı YUMRUK KADAR KIZ



Porselen akmayan makyaj olacak
Salonda dans edip herkes bakacak
Bu ortama birde hoca çıkacak
Duası şehvetli YUMRUK KADAR KIZ



Yüzük takar takmaz aldı götürdü
Evli gibi gezdi yeyip içirdi
Beğenmedim deyip eve getirdi
Şimdi ne olacak YUMRUK KADAR KIZ



Suçlu kim burada analiz yapsak
Kızmı yoksa baba diye bir sorsak
Kaynanalar zaten şeytanla ortak
Salih evlat bekler YUMRUK KADAR KIZ



Daha ne beklersin zilli düğünden
Abdest aldı sonra isli güğümden
Kiraya oturdu borcu yüzünden
Haciz geldi eve YUMRUK KADAR KIZ



Hani o şatafat nerde bu gelin
Geriye dönülmez olduki elin
Şimdi sadakaya muhtaçtır verin
Bu suçun vebali YUMRUK KADAR KIZ



Daha yazılacak çok şey var amma
Terbiyem müsade etmiyor sorma
Davet listesine bizide koyma
Varsın bize küssün YUMRUK KADAR KIZ




Dostlarım bence sorumluluk ilk önce kız anne ve babaların üzerindedin. Erkek kız istemeye geldiğinde kız evi şunları şunları yapmayalım biz bunlara karşıyız dese O kızı almak için inanın %90 Erkek evi buna uyacaktır bu minvalde kız evine düşen sorumluluk daha büyüktür. Pahalılıktan evlenemeyenlerin vebali , kendi arzu ve isteklerini tatmin için örf ve adetlerimizi göz ardı edip nefsi çıkarlarına uyup şeytansı adetler çıkaran düğün sahiplerinin başına olacaktır .

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (