( (
Mehmet Güvercin
Köşe Yazarı
Mehmet Güvercin
 

PARFÜM

PARFÜM İster açık, ister boydan kapalıYüz metreden belli evden çıkalıBir karışta sekil yapmış  Sakalı      Köyü alt üst etti münafık PARFÜM                                         Kokusuna göre görüntü berbat    Kızı Doktor, Oğlu avkat    olacakNiyeti kendine , şöyle baktırmakKan davası yaptı, hain bu PARFÜM Gözler yerinden PÖRTLEDİ çıkacakDerin bir oohh çekti, beyni duracak   Bu kokuya eşşek olsa bakacak        Amir oldu başa gecti bu PARFÜM Dişleri sararmış kokusu Paris    Atlet kömür gibi, donu zaten pisNamazlı abdesli bu ne biçim işUmre yaptı uslanmadı bu PARFÜM Pazar yerinde bakacak  erkek çok  Eşine karşı sürünse sorun yokBilmem ama bu kadının  sonu b.o.kZina yaptı yoldan çıktı bu PARFÜM   Ayak seslerini duydum geliyor    Esnaflar hüfmetten boyun eğiyorHergün ayrı bir elbise giyiyor Yuvayı dağıttı zalim bir PARFÜM Amacın ne, evli değilmisin sen Milleti günaha soktun  dururken Hacı bile yoldan çıktı , koklarkenMilleti azdırdı, YETER bu PARFÜM “Her göz yabancı bir kadına bakarak göz zinası işlemiştir. Bir kadın da güzel kokular sürünerek erkeklerin yanından geçerse o da aynen bakan erkekler gibi zina etmiş gibidir.” (Tirmizî, Edeb, 35; Ebû Davud, Tereccül, 7) Bayanların koku kullanması içeride veya dışarıda yasak değildir. Yasak olan, bayanın yabancı erkeğin dikkatini çekmesidir. Kullanılan koku da buna sebep olacağı ihtimalinden ötürü dışarıda koku kullanması kadın için sakıncalı bulunmuştur. Durumu bu açıdan değerlendirmeye çalışın..... Ameller niyetlere göredir." Bunun anlamı şudur: Doğru ve güzel bir iş dahî ancak iyi bir niyetle yapılırsa güzel olur ve ibâdet olur. Kötü bir niyetle yapılırsa kötü olur, hattâ günah olabilir. Rasûlüllah efendimiz (s.a.s) kokuyu çok övmüş ve kendisinin de sevdiğini söylemiştir ve tâ, o zamandan, kadın kokusu ile erkek kokusu arasında ayırım yapılmış ve farklı özelliklerde oldukları söylenmiştir. Imdi bir erkek erkeklere has güzel kokuyu Rasûlüllah ın sünneti olduğu için kullanırsa güzel bir iş yapmış olur ve bir sünnet sevabı alır. Sadece bulunduğu yerde başkalarını ağır kokularla rahatsız etmemek için güzel koku kullanırsa güzel bir iş yapmış olur. Güzel kokuyu yabancı kadınları celbetmek için kullanırsa bir haram işlemiş olur.    Allah’ın kadın kullarını Allah’ın mescitlerinden men etmeyin/namaza gelmelerine engel olmayın. Fakat onlar da süslenmemiş ve koku sürünmemiş olarak camiye gelsinler.” (Ebu Davud, Salât, 52)
Ekleme Tarihi: 02 Mayıs 2016 - Pazartesi
Mehmet Güvercin

PARFÜM

PARFÜM


İster açık, ister boydan kapalı
Yüz metreden belli evden çıkalı
Bir karışta sekil yapmış  Sakalı      
Köyü alt üst etti münafık PARFÜM     
                                    
Kokusuna göre görüntü berbat    
Kızı Doktor, Oğlu avkat    olacak
Niyeti kendine , şöyle baktırmak
Kan davası yaptı, hain bu PARFÜM


Gözler yerinden PÖRTLEDİ çıkacak
Derin bir oohh çekti, beyni duracak   
Bu kokuya eşşek olsa bakacak        
Amir oldu başa gecti bu PARFÜM


Dişleri sararmış kokusu Paris    
Atlet kömür gibi, donu zaten pis
Namazlı abdesli bu ne biçim iş
Umre yaptı uslanmadı bu PARFÜM


Pazar yerinde bakacak  erkek çok  
Eşine karşı sürünse sorun yok
Bilmem ama bu kadının  sonu b.o.k
Zina yaptı yoldan çıktı bu PARFÜM  


Ayak seslerini duydum geliyor    
Esnaflar hüfmetten boyun eğiyor
Hergün ayrı bir elbise giyiyor 
Yuvayı dağıttı zalim bir PARFÜM


Amacın ne, evli değilmisin sen 
Milleti günaha soktun  dururken 
Hacı bile yoldan çıktı , koklarken
Milleti azdırdı, YETER bu PARFÜM


“Her göz yabancı bir kadına bakarak göz zinası işlemiştir. Bir kadın da güzel kokular sürünerek erkeklerin yanından geçerse o da aynen bakan erkekler gibi zina etmiş gibidir.” (Tirmizî, Edeb, 35; Ebû Davud, Tereccül, 7)


Bayanların koku kullanması içeride veya dışarıda yasak değildir. Yasak olan, bayanın yabancı erkeğin dikkatini çekmesidir. Kullanılan koku da buna sebep olacağı ihtimalinden ötürü dışarıda koku kullanması kadın için sakıncalı bulunmuştur. Durumu bu açıdan değerlendirmeye çalışın.....


Ameller niyetlere göredir." Bunun anlamı şudur: Doğru ve güzel bir iş dahî ancak iyi bir niyetle yapılırsa güzel olur ve ibâdet olur. Kötü bir niyetle yapılırsa kötü olur, hattâ günah olabilir. Rasûlüllah efendimiz (s.a.s) kokuyu çok övmüş ve kendisinin de sevdiğini söylemiştir ve tâ, o zamandan, kadın kokusu ile erkek kokusu arasında ayırım yapılmış ve farklı özelliklerde oldukları söylenmiştir. Imdi bir erkek erkeklere has güzel kokuyu Rasûlüllah ın sünneti olduğu için kullanırsa güzel bir iş yapmış olur ve bir sünnet sevabı alır. Sadece bulunduğu yerde başkalarını ağır kokularla rahatsız etmemek için güzel koku kullanırsa güzel bir iş yapmış olur. Güzel kokuyu yabancı kadınları celbetmek için kullanırsa bir haram işlemiş olur.
    Allah’ın kadın kullarını Allah’ın mescitlerinden men etmeyin/namaza gelmelerine engel olmayın. Fakat onlar da süslenmemiş ve koku sürünmemiş olarak camiye gelsinler.” (Ebu Davud, Salât, 52)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (