( (
Mehmet Güvercin
Köşe Yazarı
Mehmet Güvercin
 

KIZIN OKUYOR

KIZIN OKUYOR Kafeler önünde bir muhabbet varSaçları uzaylı ,kot pantolon dar   Bir görsen Annesi sarmaş dolaşlarİçin rahat olsun KIZIN OKUYOR Yabancı ellerde yanlız başına     Çok küçüktü hani çaban boşunaHızma takmış burun ile kaşınaİçin rahat olsun KIZIN OKUYOR Ormanın içinden sesler geliyorSorunca, kimdir bu, kuzenim diyorOtuz yaşı geçti evlenmem diyorİçin rahat olsun KIZIN OKUYOR     Alametti hani, BAŞA gelmesiNa mahremdi kızın, sesli gülmesiBirde ALLAH İÇİN okur demesiİçin rahat olsun KIZIN OKUYOR Allah ićin okuyana sözüm yok  Benim kızım yapmaz deme karnım tok Fakülteyi gelip görse olur  ŞOKİçin rahat olsun KIZIN OKUYOR Niyeti diploma PARASAL neden Kocasına hürmet deģil, SIRT DÖNENSaliha bir kadın, saygı gösterenİçin rahat olsun KIZIN OKUYOR   Güvercinim yine tepki alacakBu şiirle bugün  dersten kalacak Ne yapayım Rabbim sual soracakIçin rahat olsun KIZIN OKUYOR          Bu şiir Okuması dinen sakıncası caiz olmayan okullarda okuyan Kızlarımız için yazılmıştır...Aksi halde Niyeti Diploma olmayan kız çocuğunun okuması caiz olan bölümlerde okuyan kardeşlerimize sözümüz yoktur.         ................................... Sayın Nurettin Yıldız Hocadan Alıntı..... ...Selamünaleyküm.Bütün insanlık bugün, ‘EV KIZI ’ olarak adlandırdığınız kızın hasreti içindedir. İlim ve diploma sevdalarının nelere mal olduğunu herkes gördü ama dönüşü olmayan bir çıkmaza girildi bir kere. Tekrar düşünün lütfen; İlim mi istiyorsunuz, Diploma mı, meşguliyet mi, Şöhret mi, Dünya mı, Ahiret mi? Ne istiyorsunuz bir, bir de nasıl ve nerede istiyorsunuz? Tekrar düşünün.            .........Diplomayı gerekli görebiliriz. Put olarak gördüğümüzde ise yanlışa saplanmış oluruz. Diplomasız ahlâklıyı, diplomalı ahlâksıza tercih etmeye mecburuz. Ahlâkı din olarak görmemizin gereği budur.        .......İkinci dört yılda ise, yani lise bölümünde AÇIK LİSE imkânının Müslümanların önünde büyük bir nimet olarak durduğu kanaatindeyim. Erkek veya kız, çocuklarımız, evlerinden de liseyi bitirebilirler, bir medreseye devam ederek de bitirebilirler. .......namazı olmak üzere pek çok riski göze alarak çocukların dört yıl lise sıralarında tutulması büyük bir israftır...... iyi bir Kur’an kursu ortamında çocuklarımız hem Kur’an ile buluşma hem de iyi bir lise bitirme imkânına sahiptir. Gençlerin şehvetlerinin kaynadığı bir dönemde lise şartlarında bulunmaları büyük bir risktir. Lise de okunabilir ama bu alternatif özellikle değerlendirilmelidir. Çocukların, liseyi istemelerinin yani açık liseyi benimsememelerinin nedeni, üniversite ve benzeri sebepler değildir. Asıl sebep biraz önce zikrettiğimiz sosyal nedendir. Genç bir çocuk kendisi gibi yüzlerce gençle paylaşılan bir günlük hayatı tercih etmektedirler. Serbest bir ortamda da şeytanın onları nasıl yönlendireceğini tahmin etmek güç değildir. En ideal olan açık lise döneminin zeka yapısına göre hafızlık veya başka bir din eksenli takviye ile yetiştirmektir.Selamünaleyküm.Nureddin YILDIZ
Ekleme Tarihi: 03 Mart 2016 - Perşembe
Mehmet Güvercin

KIZIN OKUYOR

KIZIN OKUYOR


Kafeler önünde bir muhabbet var
Saçları uzaylı ,kot pantolon dar   
Bir görsen Annesi sarmaş dolaşlar
İçin rahat olsun KIZIN OKUYOR


Yabancı ellerde yanlız başına     
Çok küçüktü hani çaban boşuna
Hızma takmış burun ile kaşına
İçin rahat olsun KIZIN OKUYOR


Ormanın içinden sesler geliyor
Sorunca, kimdir bu, kuzenim diyor
Otuz yaşı geçti evlenmem diyor
İçin rahat olsun KIZIN OKUYOR    


Alametti hani, BAŞA gelmesi
Na mahremdi kızın, sesli gülmesi
Birde ALLAH İÇİN okur demesi
İçin rahat olsun KIZIN OKUYOR


Allah ićin okuyana sözüm yok  
Benim kızım yapmaz deme karnım tok


Fakülteyi gelip görse olur  ŞOK
İçin rahat olsun KIZIN OKUYOR


Niyeti diploma PARASAL neden 
Kocasına hürmet deģil, SIRT DÖNEN
Saliha bir kadın, saygı gösteren
İçin rahat olsun KIZIN OKUYOR  


Güvercinim yine tepki alacak
Bu şiirle bugün  dersten kalacak 
Ne yapayım Rabbim sual soracak
Için rahat olsun KIZIN OKUYOR


         Bu şiir Okuması dinen sakıncası caiz olmayan okullarda okuyan Kızlarımız için yazılmıştır...Aksi halde Niyeti Diploma olmayan kız çocuğunun okuması caiz olan bölümlerde okuyan kardeşlerimize sözümüz yoktur. 
        
...................................


Sayın Nurettin Yıldız Hocadan Alıntı
.....Aşağıyı gösteren elin tersi beyaz işaret parmağı


...Selamünaleyküm.
Bütün insanlık bugün, ‘EV KIZI ’ olarak adlandırdığınız kızın hasreti içindedir. İlim ve diploma sevdalarının nelere mal olduğunu herkes gördü ama dönüşü olmayan bir çıkmaza girildi bir kere. Tekrar düşünün lütfen; İlim mi istiyorsunuz, Diploma mı, meşguliyet mi, Şöhret mi, Dünya mı, Ahiret mi? Ne istiyorsunuz bir, bir de nasıl ve nerede istiyorsunuz? Tekrar düşünün.            
.........Diplomayı gerekli görebiliriz. Put olarak gördüğümüzde ise yanlışa saplanmış oluruz. Diplomasız ahlâklıyı, diplomalı ahlâksıza tercih etmeye mecburuz. Ahlâkı din olarak görmemizin gereği budur.        
.......İkinci dört yılda ise, yani lise bölümünde AÇIK LİSE imkânının Müslümanların önünde büyük bir nimet olarak durduğu kanaatindeyim. Erkek veya kız, çocuklarımız, evlerinden de liseyi bitirebilirler, bir medreseye devam ederek de bitirebilirler. 
.......namazı olmak üzere pek çok riski göze alarak çocukların dört yıl lise sıralarında tutulması büyük bir israftır.
..... iyi bir Kur’an kursu ortamında çocuklarımız hem Kur’an ile buluşma hem de iyi bir lise bitirme imkânına sahiptir. Gençlerin şehvetlerinin kaynadığı bir dönemde lise şartlarında bulunmaları büyük bir risktir. Lise de okunabilir ama bu alternatif özellikle değerlendirilmelidir. Çocukların, liseyi istemelerinin yani açık liseyi benimsememelerinin nedeni, üniversite ve benzeri sebepler değildir. Asıl sebep biraz önce zikrettiğimiz sosyal nedendir. Genç bir çocuk kendisi gibi yüzlerce gençle paylaşılan bir günlük hayatı tercih etmektedirler. Serbest bir ortamda da şeytanın onları nasıl yönlendireceğini tahmin etmek güç değildir. En ideal olan açık lise döneminin zeka yapısına göre hafızlık veya başka bir din eksenli takviye ile yetiştirmektir.
Selamünaleyküm.
Nureddin YILDIZ

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (