( (
Mehmet Güvercin
Köşe Yazarı
Mehmet Güvercin
 

FAKİRİN KIZI

Evde hapis gibi durmayacakmış Erkekler içinde okuyacakmış Tatminsizlik çok zor çalışacakmış Kanaatkar değil FAKİRİN KIZI Köyde otururken çok fakirlerdi Herkez zekat verip gözetirlerdi Ne oldu ki bilmem bu hale geldi Birden bire azdı FAKİRİN KIZI Şatafatlı düğün salon istiyor Kesinlikle köyde oturmam diyor Bir kaç kilo altın  mihir istiyor Ayrılma niyetli FAKİRİN KIZI Her haftada lüxs bir yere gidecek Markalı elbise pantol giyecek Her sene sahile gidip yüzecek Şarta bağlı imza FAKİRİN KIZI Yaşı otuz hala bekar geziyor Kaç talipli geldi hemen yoo diyor İstekler acayip evlenmem diyor Hayali yüksekte FAKİRİN KIZI Okuyup gözleri açmış bacımız Amacı evlilik değil bakınız Tatmin olmaz bu kız hemen kaçınız Çok uyanık çıktı FAKİRİN KIZI Nerde doğdun kızım nerelisin sen Bu kadar isteği karşılamam ben En iyisi sen git bakanla evlen Böyle demek lazım FAKİRİN KIZI Nihayet bir keriz çıktı evlendi Bir gecelik saça milyarlar verdi Çıplanmış sahnede bedeni serdi Din iman kalmadı FAKİRİN KIZI Daha ilk ayında tartışma çıkar Borç içinde damat evinden kaçar Hakim tek celsede çabucak boşar Mihri alıp kaçtı FAKİRİN KIZI                     Kardeşlerim bu şiiri çeşitli adetler çıkararak islamdan uzaklaşan sonradan görmüş ahlaksızca düğün yapan kendini bilmez kişilere atfen yazılmıştır.Gerçek kendini bilen Fakir kardeşlerim üzerine alınmasın. Rabbim hepimize hidayet versin. Hadis 1) "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Sizden kim nefsinden emin, bedeni sıhhatli ve günlük yiyeceği de mevcut ise sanki dünyalar onun olmuştur." Kaynak:  Tirmizi, Zühd 34, (2347); İbnu Mace, Zühd 9, (4141). Hadis 2) Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Ademoğlunun şu üç şey dışında (temel) hakkı yoktur: İkamet edeceği bir ev, avretini örteceği bir elbise, katıksız ekmek ve su." Kaynak:  Tirmizi, zühd 30, (2342).
Ekleme Tarihi: 14 Eylül 2021 - Salı
Mehmet Güvercin

FAKİRİN KIZI

Evde hapis gibi durmayacakmış
Erkekler içinde okuyacakmış
Tatminsizlik çok zor çalışacakmış
Kanaatkar değil FAKİRİN KIZI

Köyde otururken çok fakirlerdi
Herkez zekat verip gözetirlerdi
Ne oldu ki bilmem bu hale geldi
Birden bire azdı FAKİRİN KIZI

Şatafatlı düğün salon istiyor
Kesinlikle köyde oturmam diyor
Bir kaç kilo altın  mihir istiyor
Ayrılma niyetli FAKİRİN KIZI

Her haftada lüxs bir yere gidecek
Markalı elbise pantol giyecek
Her sene sahile gidip yüzecek
Şarta bağlı imza FAKİRİN KIZI

Yaşı otuz hala bekar geziyor
Kaç talipli geldi hemen yoo diyor
İstekler acayip evlenmem diyor
Hayali yüksekte FAKİRİN KIZI

Okuyup gözleri açmış bacımız
Amacı evlilik değil bakınız
Tatmin olmaz bu kız hemen kaçınız
Çok uyanık çıktı FAKİRİN KIZI

Nerde doğdun kızım nerelisin sen
Bu kadar isteği karşılamam ben
En iyisi sen git bakanla evlen
Böyle demek lazım FAKİRİN KIZI

Nihayet bir keriz çıktı evlendi
Bir gecelik saça milyarlar verdi
Çıplanmış sahnede bedeni serdi
Din iman kalmadı FAKİRİN KIZI

Daha ilk ayında tartışma çıkar
Borç içinde damat evinden kaçar
Hakim tek celsede çabucak boşar
Mihri alıp kaçtı FAKİRİN KIZI

                   

Kardeşlerim bu şiiri çeşitli adetler çıkararak islamdan uzaklaşan sonradan görmüş ahlaksızca düğün yapan kendini bilmez kişilere atfen yazılmıştır.Gerçek kendini bilen Fakir kardeşlerim üzerine alınmasın. Rabbim hepimize hidayet versin.

Hadis 1) "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Sizden kim nefsinden emin, bedeni sıhhatli ve günlük yiyeceği de mevcut ise sanki dünyalar onun olmuştur."
Kaynak:  Tirmizi, Zühd 34, (2347); İbnu Mace, Zühd 9, (4141).

Hadis 2) Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Ademoğlunun şu üç şey dışında (temel) hakkı yoktur: İkamet edeceği bir ev, avretini örteceği bir elbise, katıksız ekmek ve su."

Kaynak:  Tirmizi, zühd 30, (2342).

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (