( (
Ahmet Ünver
Köşe Yazarı
Ahmet Ünver
 

ZAMLAR! YOKLUK ve KITLIK!.

Ülke ve millet olarak, siyaset ve sosyo-ekonomik tarihimizde; yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyrukların netameli bir serüveni vardır! Yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyruklar denilince, ülkemizde, tek bir siyasi parti akıllara gelecektir! Başka ne bekliyorduk! Zaten, bu ülkede, yokluk ve kıtlık bir partiden dolayı olmaktadır! Bu ülkede, siyaset tarihi neredeyse; yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyruklar ile müsemma olmuş tek bir siyasi parti bulunmaktadır! ZAMLAR, YOKLUK ve KITLIK için bir partinin ismi yetip artmaktadır! Bu siyasi parti bir kapatılsa; belki bu ülkede ne zamlar ne yokluklar ne kıtlıklar ve ne de kuyruklar olacaktır! Yokluk ve kuyruklar denilince başkaca bir siyasi parti, var mıdır? Bugün için durum ve realite gerçekten böyle midir? Peki, ülkedeki yokluk, kıtlık ve yokluktan kuyruklara, dün ve bugün çerçevesinden kabaca bir bakalım! Bugün için yokluk ve kuyruklar denilince, hangi siyasi parti akıllara gelmektedir? Otuz yaş civarındaki seçmen, ömründe başka bir siyasi parti görmüş müdür? Peki, bu süreç ve algı operasyonu sıradan bir gelişmeler midir? Yoksa bir akıl devrede midir? Ya da olmalı mıdır? Yoksa hepsi sıradan ve spontane gelişmeler midir? Dün ve bugünün mukayesesi, mezkur tablo ve açıklamalar karşısında, yorum ve karar okuyucuya ya da YOKLAR ile mücadele eden, OTUZ yaş civarında ki gençliğe kalmaktadır! İktidara dün olduğu gibi mezkûr parti gelecek olursa, yine yeniden; yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyruklara şahit olunacağı algısı, Kadim bir Akıl tarafından bertaraf edilmekte olduğunu düşünüyorum! Bizim gibi ülkelerde, Siyasette; bir şeyler vuku buluyorsa, daha önceden bir AKIL tarafından bir yerlerde kurgulandığı ya da planlandığından emin olabiliriz! Bir nevi; Kabz ve Bast hali! Siyasette ALGI OPERASYONU her şeydir! Görene ve anlayana! Köre değil tabii ki! Neymiş efendim! Gerçekler hiç bir şey fakat ALGI her şeydir! Peki, bugün; yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyruklar yaşadığımız bir dönemde, iktidarda ya da hükumette özellikle de son yirmi yıldır, hangi siyasi parti bulunmaktadır? Peki, Kadim Akıl ne yapmaya çalışmaktadır? Yoksa yokluklar ile müsemma olan malum siyasi partiye, yoklar ve kuyruklar üzerinden, seçmen kitlesi KONSOLİDE mi edilmektedir? Türk Devleti; Kadim Türk Devlet Aklının denetim ve kontrolünde; 2053 ve 2071 Büyük ve Güçlü Türkiye hedeflerine, tüm kurumlarda yeniden adalet ve güvenin tesis edildiği, devlet bürokrasisinde yeniden ehliyet ve liyakatin öne çıktığı RESTORASYON akabinde; bolluk, bereket ve refah dolu; yeni bir dönemin başlamak üzere olduğunu düşünüyorum! Başkaca bir çıkış yolu kalmamıştır! Bu kadar karamsar tablo ve yaşanmışlıklara rağmen, Kadim Türk Devlet Aklı denetiminde tünelin Ucundaki IŞIK görünmektedir!
Ekleme Tarihi: 28 Eylül 2024 - Cumartesi
Ahmet Ünver

ZAMLAR! YOKLUK ve KITLIK!.

Ülke ve millet olarak, siyaset ve sosyo-ekonomik tarihimizde; yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyrukların netameli bir serüveni vardır!

Yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyruklar denilince, ülkemizde, tek bir siyasi parti akıllara gelecektir! Başka ne bekliyorduk!

Zaten, bu ülkede, yokluk ve kıtlık bir partiden dolayı olmaktadır!

Bu ülkede, siyaset tarihi neredeyse; yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyruklar ile müsemma olmuş tek bir siyasi parti bulunmaktadır!

ZAMLAR, YOKLUK ve KITLIK için bir partinin ismi yetip artmaktadır! Bu siyasi parti bir kapatılsa; belki bu ülkede ne zamlar ne yokluklar ne kıtlıklar ve ne de kuyruklar olacaktır!

Yokluk ve kuyruklar denilince başkaca bir siyasi parti, var mıdır? Bugün için durum ve realite gerçekten böyle midir?

  • Peki, ülkedeki yokluk, kıtlık ve yokluktan kuyruklara, dün ve bugün çerçevesinden kabaca bir bakalım!

Bugün için yokluk ve kuyruklar denilince, hangi siyasi parti akıllara gelmektedir? Otuz yaş civarındaki seçmen, ömründe başka bir siyasi parti görmüş müdür?

Peki, bu süreç ve algı operasyonu sıradan bir gelişmeler midir? Yoksa bir akıl devrede midir? Ya da olmalı mıdır? Yoksa hepsi sıradan ve spontane gelişmeler midir?

Dün ve bugünün mukayesesi, mezkur tablo ve açıklamalar karşısında, yorum ve karar okuyucuya ya da YOKLAR ile mücadele eden, OTUZ yaş civarında ki gençliğe kalmaktadır!

İktidara dün olduğu gibi mezkûr parti gelecek olursa, yine yeniden; yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyruklara şahit olunacağı algısı, Kadim bir Akıl tarafından bertaraf edilmekte olduğunu düşünüyorum!

  • Bizim gibi ülkelerde, Siyasette; bir şeyler vuku buluyorsa, daha önceden bir AKIL tarafından bir yerlerde kurgulandığı ya da planlandığından emin olabiliriz!

Bir nevi; Kabz ve Bast hali! Siyasette ALGI OPERASYONU her şeydir! Görene ve anlayana! Köre değil tabii ki! Neymiş efendim! Gerçekler hiç bir şey fakat ALGI her şeydir!

Peki, bugün; yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyruklar yaşadığımız bir dönemde, iktidarda ya da hükumette özellikle de son yirmi yıldır, hangi siyasi parti bulunmaktadır?

Peki, Kadim Akıl ne yapmaya çalışmaktadır? Yoksa yokluklar ile müsemma olan malum siyasi partiye, yoklar ve kuyruklar üzerinden, seçmen kitlesi KONSOLİDE mi edilmektedir?

Türk Devleti; Kadim Türk Devlet Aklının denetim ve kontrolünde; 2053 ve 2071 Büyük ve Güçlü Türkiye hedeflerine, tüm kurumlarda yeniden adalet ve güvenin tesis edildiği, devlet bürokrasisinde yeniden ehliyet ve liyakatin öne çıktığı RESTORASYON akabinde; bolluk, bereket ve refah dolu; yeni bir dönemin başlamak üzere olduğunu düşünüyorum!

Başkaca bir çıkış yolu kalmamıştır! Bu kadar karamsar tablo ve yaşanmışlıklara rağmen, Kadim Türk Devlet Aklı denetiminde tünelin Ucundaki IŞIK görünmektedir!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (