( (
Ahmet Ünver
Köşe Yazarı
Ahmet Ünver
 

Kadim Türk Devlet Aklı ve Yumuşak Güç!

Dış politikada, ülkeler için var olmak, ulusal ve ekonomi güvenliği, ulusal çıkarlarını koruyabilmek için gereken şey, güçtür! Güç; kapasite, etki, amaç ve amaca ulaşmada ki bir araçtır! Güç caydırıcılık veya bağ oluşturma gibi amaçlar doğrultusunda kullanılabilir! Kullanım şekli ne olursa olsun; karşı ülke yönetimi ve halkının davranışlarında istenilen yönde değişiklik yapmaktır! Askeri güç kullanmak ve ekonomik yaptırımlarda bulunmak gibi! Dış politikada etkin olarak kullanılan gücü, kullanım şekline göre; yumuşak güç – soft power, sert güç – hard power ve akıllı güç – smart power, olarak sınıflandırabiliriz! Devletler yumuşak güç uygulamasında; Dış Yardım, Kültürel ve Kamu Diplomasisi gibi yöntemlere başvurur!. Dış Yardım, bir ülke veya uluslararası kuruluşun, bir başka ülkeye hibe veya tavizli kredi şeklinde aktardığı kaynaklar, olarak tanımlanabilir! Türkiye Cumhuriyeti Devleti; TİKA, KIZILAY, AFAD ve YTB (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı) vb. kurum ve kuruluşlar ile kamu diplomasi faaliyetlerini yürütmektedir! Emeği geçen her bireyi tebrik ederiz! Türk Devletinin dış politikasında önemli bir konuma sahip olan yumuşak güç – soft power; daha dünya kamuoyunun dikkatini çekmektedir! Medeni olduğunu iddia eden güçler gibi TÜRK; tarihin hiç bir döneminde zulum yapmamıştır! Kadim Türk Devlet Aklı; Türk Devleti ve Türk Milletinin, tarihten gelen Adalet, Hakkaniyet ve Mazlum milletlerin hamisi ve medeniyet mefkuresi ışığında, 2023 – 2053 ve 2071 vizyon ve ülküsü; Turan ve Kızıl Elma hedeflerine ulaşmak için hem sert ve hem de yumuşak güç ile harmanlanan bir strateji ve taktik uygulamaktadır! Tabii ki; içeride ve dışarıda rahatsız olanlar olacaktır! Suriye’de, Libya’da, Akdeniz, Doğu Akdeniz’de yaşananlar, tüm savunma ve ekonomi kaynaklı hamleler, Kadim Türk Devlet Aklı nezaretinde ki; stratejik ve taktik, tedbir, önlem ve öngörüsünün en bariz örnekleridir! Türk Devlet Aklı nezaretinde; Türk Devletinin nüfuzunu yaymak, Anadolu’daki bekası ve tüm gönül coğrafyasında ki; tarih ve kültür aklı bölgelere; barış, huzur ve istikrarın gelmesi adına, tüm kurum ve kuruluşlara büyük yatırımlar yapan bir yaklaşımdır! Kadim Türk Devlet Aklı, iki bin üç yüz yıllık devlet geleneği ve devlet kademesinde hiçbir beklentisi olmayan ve varlığını da; devletin BEKASI çerçevesinde sürdüren, stratejik bir üst akıldır! Birileri şeytani akla hizmetçi ve uşak olmaya devam etsin! Türk, Dünya insanlığının vicdanıdır! Kadim Türk Devlet Aklı için asıl ve kutsal olan, Devlet ve Devletin varlığı ve bekasıdır! Devlet Aklında duygusallığa kesinlikle yer yoktur! Coğrafya, kader olduğuna göre! Türk Devlet Aklı; coğrafya, tarih, kültür ve medeniyet aklı ile birlikte, akıllı ve yumuşak güç stratejisini dengeli bir şekilde yürütmektedir!
Ekleme Tarihi: 21 Aralık 2022 - Çarşamba
Ahmet Ünver

Kadim Türk Devlet Aklı ve Yumuşak Güç!

Dış politikada, ülkeler için var olmak, ulusal ve ekonomi güvenliği, ulusal çıkarlarını koruyabilmek için gereken şey, güçtür!

Güç; kapasite, etki, amaç ve amaca ulaşmada ki bir araçtır! Güç caydırıcılık veya bağ oluşturma gibi amaçlar doğrultusunda kullanılabilir! Kullanım şekli ne olursa olsun; karşı ülke yönetimi ve halkının davranışlarında istenilen yönde değişiklik yapmaktır!

Askeri güç kullanmak ve ekonomik yaptırımlarda bulunmak gibi! Dış politikada etkin olarak kullanılan gücü, kullanım şekline göre; yumuşak güç – soft power, sert güç – hard power ve akıllı güç – smart power, olarak sınıflandırabiliriz!

Devletler yumuşak güç uygulamasında; Dış Yardım, Kültürel ve Kamu Diplomasisi gibi yöntemlere başvurur!. Dış Yardım, bir ülke veya uluslararası kuruluşun, bir başka ülkeye hibe veya tavizli kredi şeklinde aktardığı kaynaklar, olarak tanımlanabilir!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti; TİKA, KIZILAY, AFAD ve YTB (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı) vb. kurum ve kuruluşlar ile kamu diplomasi faaliyetlerini yürütmektedir! Emeği geçen her bireyi tebrik ederiz!

Türk Devletinin dış politikasında önemli bir konuma sahip olan yumuşak güç – soft power; daha dünya kamuoyunun dikkatini çekmektedir! Medeni olduğunu iddia eden güçler gibi TÜRK; tarihin hiç bir döneminde zulum yapmamıştır!

Kadim Türk Devlet Aklı; Türk Devleti ve Türk Milletinin, tarihten gelen Adalet, Hakkaniyet ve Mazlum milletlerin hamisi ve medeniyet mefkuresi ışığında, 2023 – 2053 ve 2071 vizyon ve ülküsü; Turan ve Kızıl Elma hedeflerine ulaşmak için hem sert ve hem de yumuşak güç ile harmanlanan bir strateji ve taktik uygulamaktadır! Tabii ki; içeride ve dışarıda rahatsız olanlar olacaktır!

Suriye’de, Libya’da, Akdeniz, Doğu Akdeniz’de yaşananlar, tüm savunma ve ekonomi kaynaklı hamleler, Kadim Türk Devlet Aklı nezaretinde ki; stratejik ve taktik, tedbir, önlem ve öngörüsünün en bariz örnekleridir!

Türk Devlet Aklı nezaretinde; Türk Devletinin nüfuzunu yaymak, Anadolu’daki bekası ve tüm gönül coğrafyasında ki; tarih ve kültür aklı bölgelere; barış, huzur ve istikrarın gelmesi adına, tüm kurum ve kuruluşlara büyük yatırımlar yapan bir yaklaşımdır!

Kadim Türk Devlet Aklı, iki bin üç yüz yıllık devlet geleneği ve devlet kademesinde hiçbir beklentisi olmayan ve varlığını da; devletin BEKASI çerçevesinde sürdüren, stratejik bir üst akıldır!

Birileri şeytani akla hizmetçi ve uşak olmaya devam etsin! Türk, Dünya insanlığının vicdanıdır!

Kadim Türk Devlet Aklı için asıl ve kutsal olan, Devlet ve Devletin varlığı ve bekasıdır! Devlet Aklında duygusallığa kesinlikle yer yoktur!

Coğrafya, kader olduğuna göre! Türk Devlet Aklı; coğrafya, tarih, kültür ve medeniyet aklı ile birlikte, akıllı ve yumuşak güç stratejisini dengeli bir şekilde yürütmektedir!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (