( (

Yapay Zekada kişisel asistan dönemi!

18.01.2025 - 12:45, Güncelleme: 18.01.2025 - 12:45
 

Yapay Zekada kişisel asistan dönemi!

Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü’nden bilim insanları, mobil cihazlarda da çalışabilecek gelişmiş yeni bir yapay zeka modeli için çalışmalara başladı.İSTANBUL (İGFA) - Avrupa Birliği’nin (AB) rekabetçi Digital Europe Programı kapsamında FFplus ve EuroHPC çağrıları ile desteklenen proje sayesinde yapay zeka modelleri kişisel gerçek bir asistan gibi çalışacak. Konuyu değerlendiren Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şener Özönder,  “Bizim için tatil planı yapabilen, uçak ve otel biletlerimizi satın alabilen, alışveriş yapabilen, bizimle sesli olarak etkileşim kurup bizim zevklerimize göre yemek siparişi veren, toplantı ayarlayan bir model düşünün. Zaten yıllardır filmlerde gördüğümüz yapay zeka tam da bu değil mi?” dedi. Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şener Özönder ile Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Taha Koçyiğit, Avrupa Birliği (AB) Digital Europe Programı’nda aldıkları destekle insana benzer şekilde çalışması hedeflenen yeni bir yapay zeka modeli geliştiriyor. “Cihazda Yapay Zeka Ajanları: Gizliliği Koruyan Zeka ile Gerçek Zamanlı API Etkileşimlerini Dönüştürmek” adlı projenin, Doç. Dr. Şener Özönder’in Boğaziçi Üniversitesi Teknopark’ta faaliyet gösteren şirketi ArtificaX Bilişim ve Turkcell Global Bilgi ile bir yılda tamamlanması amaçlanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü’nden bilim insanları, mobil cihazlarda da çalışabilecek gelişmiş yeni bir yapay zeka modeli için çalışmalara başladı.

İSTANBUL (İGFA) - Avrupa Birliği’nin (AB) rekabetçi Digital Europe Programı kapsamında FFplus ve EuroHPC çağrıları ile desteklenen proje sayesinde yapay zeka modelleri kişisel gerçek bir asistan gibi çalışacak. Konuyu değerlendiren Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şener Özönder,  “Bizim için tatil planı yapabilen, uçak ve otel biletlerimizi satın alabilen, alışveriş yapabilen, bizimle sesli olarak etkileşim kurup bizim zevklerimize göre yemek siparişi veren, toplantı ayarlayan bir model düşünün. Zaten yıllardır filmlerde gördüğümüz yapay zeka tam da bu değil mi?” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şener Özönder ile Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Taha Koçyiğit, Avrupa Birliği (AB) Digital Europe Programı’nda aldıkları destekle insana benzer şekilde çalışması hedeflenen yeni bir yapay zeka modeli geliştiriyor. “Cihazda Yapay Zeka Ajanları: Gizliliği Koruyan Zeka ile Gerçek Zamanlı API Etkileşimlerini Dönüştürmek” adlı projenin, Doç. Dr. Şener Özönder’in Boğaziçi Üniversitesi Teknopark’ta faaliyet gösteren şirketi ArtificaX Bilişim ve Turkcell Global Bilgi ile bir yılda tamamlanması amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (