( (

Twitter Ücretli Abonelik Sistemine Geçiyor

Teknoloji (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 25.07.2020 - 10:48, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Twitter Ücretli Abonelik Sistemine Geçiyor

Sosyal medya sitesi Twitter, ücretli abonelik sistemini hayata geçirmeyi planlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey haberleri doğruladı.
Reklam gelirleri düşen Twitter, ücretli abonelik sistemini hayata geçirmeye hazırlanıyor.   Mikroblog sitesi Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, ücretli bir model üzerinde çalışmaya başladıklarını doğruladı. Dorsey, yıl sonuna kadar birkaç farklı üyelik modelini deneyeceklerini söyledi.   "KEŞİF AŞAMASINDAYIZ" Yatırımcılarla yapılan toplantının ardından konuşan Dorsey, “Birinin Twitter'a ücret ödemesini istemek çıtayı çok yükseğe koymak demek. Şu an çok erken keşif aşamasındayız” dedi.   Abonelik modeli ve reklam işlerinin birbirini tamamlaması gerektiğini belirten Dorsey, “İnsanların ödeme duvarlarını yönetmesine yardımcı olan bir dünya olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.   İŞ İLANININ ARDINDAN ORTAYA ÇIKMIŞTI Ücretli sisteme geçişe dair haberler, Twitter’ın, 'Gryphon' adı verilen abonelik projesi kapsamında New York ofisinde çalışacak yazılım mühendisleri aradığına dair ilan vermesinin ardından başladı.   Twitter’ın reklam gelirleri salgın döneminde yüzde 23 oranında azalarak 562 milyon dolara geriledi.   DAHA ÖNCE DE DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ Bu, Twitter'ın platforma ücretli abonelik opsiyonunu eklemek için başlattığı ilk çalışma değil. Şirket, 2017 yılında da kullanıcıların ve küçük işletmelerin tweet'lerine erişimi artırmak için abonelik modelini test etmişti. Bu proje kapsamında aylık 99 dolar ücret karşılığında ücretli üyelerin paylaşımlarının söz konusu hesabı takip etmeyen kişiler tarafından da görülmesi imkanı sunulması planlanıyordu.   Ancak Twitter konuyla ilgili yaptığı anket sonrası projeyi rafa kaldırma kararı almıştı.
Sosyal medya sitesi Twitter, ücretli abonelik sistemini hayata geçirmeyi planlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey haberleri doğruladı.

Reklam gelirleri düşen Twitter, ücretli abonelik sistemini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

 

Mikroblog sitesi Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, ücretli bir model üzerinde çalışmaya başladıklarını doğruladı. Dorsey, yıl sonuna kadar birkaç farklı üyelik modelini deneyeceklerini söyledi.

 

"KEŞİF AŞAMASINDAYIZ"

Yatırımcılarla yapılan toplantının ardından konuşan Dorsey, “Birinin Twitter'a ücret ödemesini istemek çıtayı çok yükseğe koymak demek. Şu an çok erken keşif aşamasındayız” dedi.

 

Abonelik modeli ve reklam işlerinin birbirini tamamlaması gerektiğini belirten Dorsey, “İnsanların ödeme duvarlarını yönetmesine yardımcı olan bir dünya olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İŞ İLANININ ARDINDAN ORTAYA ÇIKMIŞTI

Ücretli sisteme geçişe dair haberler, Twitter’ın, 'Gryphon' adı verilen abonelik projesi kapsamında New York ofisinde çalışacak yazılım mühendisleri aradığına dair ilan vermesinin ardından başladı.

 

Twitter’ın reklam gelirleri salgın döneminde yüzde 23 oranında azalarak 562 milyon dolara geriledi.

 

DAHA ÖNCE DE DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ

Bu, Twitter'ın platforma ücretli abonelik opsiyonunu eklemek için başlattığı ilk çalışma değil. Şirket, 2017 yılında da kullanıcıların ve küçük işletmelerin tweet'lerine erişimi artırmak için abonelik modelini test etmişti. Bu proje kapsamında aylık 99 dolar ücret karşılığında ücretli üyelerin paylaşımlarının söz konusu hesabı takip etmeyen kişiler tarafından da görülmesi imkanı sunulması planlanıyordu.

 

Ancak Twitter konuyla ilgili yaptığı anket sonrası projeyi rafa kaldırma kararı almıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (