( (

TOÇEV Desteğiyle Öğretmen Sevgisi Kütüphaneye Dönüştü

Gündem 27.07.2021 - 12:47, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

TOÇEV Desteğiyle Öğretmen Sevgisi Kütüphaneye Dönüştü

Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki İlkokulu 4. sınıf öğrencileri dört yıl boyunca eğitimlerinde emeği geçen öğretmenleri Yeliz Örer adına bir proje gerçekleştirdi. Öğrenciler, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’nın (TOÇEV) desteğiyle yapılan Bursa’daki kütüphane projesiyle öğretmenlerine en anlamlı hediyeyi armağan etti.
Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki İlkokulu’nun 4. sınıf öğrencileri, dört yıl boyunca eğitim ve öğretimlerinde büyük yer edinen öğretmenleri Yeliz Örer adına bir projeyi hayata geçirdi. Öğrenciler, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’nın (TOÇEV) desteğiyle Bursa’da bir kütüphane yaparak öğretmenlerine anlamlı bir hediye sundu. Bursa Karacabey Öztusan İlkokulu’nda hizmete açılan kütüphane, aynı zamanda çok amaçlı salon olarak da kullanılacak. Böylece Karacabeyli öğrenciler burada çeşitli etkinlikler yapabilecek, okuma alışkanlıkları pekişecek. Fırsat eşitliğine dikkat çekiyoruz Projeyi duyduğu anda çok duygulandığını ifade eden Terakki Vakfı Okulları İlkokul Öğretmeni Yeliz Örer, “4. Sınıftan mezun olan öğrencilerim tarafından TOÇEV’in desteğiyle Bursa Karacabey Öztusan İlkokulu’na çok amaçlı bir salon yapılması beni çok mutlu etti. Öğrencilerimle ayrılmanın verdiği hüzne bu sürprizin verdiği gurur eklendi. Pandemi koşullarında eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çektiğimiz bu günlerde, küçük adımlarla birçok başarıya imza atacağımıza inanıyorum. Öğrenci ve velilerimin bunun öncüsü olmalarından dolayı gurur duydum” dedi. Duyarlı bireyler yetişiyor Eğitim hayatının uzun bir yolculuk olduğunu dile getiren Örer sözlerine şöyle devam etti; “Asıl olan bilgi değil de merak, şevk ve erdemli olmak. Bu nedenle de öğrencilerime; paylaşmak, empati, farkındalık, farklılıklara saygı, hoşgörü ve şefkat gibi değerleri yaşatmaya çalışıyorum. Sadece elinde olanın, olmayana verdiği değil, aynı zamanda anlamak ve karşılıklı bir paylaşım olduğunu hmek olduğunu dile getiriyorum. Bu nedenle gerçekleştirilen proje gurur verici. Öğrencilerimle ilk kez 2017’de birinci sınıfa geldiklerinde tanışmıştım. Şimdi onlar 4. sınıftan ayrılırken sadece biz değil, bizden ötesinin de var olduğunu biliyorlar. Her birinin insan olma sorumluluğunu üstlenerek, onları yeni yolculuklarına uğurluyorum. Biliyorum ki bu yaptıklarıyla birçok kişiye örnek olacaklar. Duyarlı bireyler olarak hayatlarında paylaşmanın erdemini hissedecek ve güzel adımlara imza atacaklar.’’
Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki İlkokulu 4. sınıf öğrencileri dört yıl boyunca eğitimlerinde emeği geçen öğretmenleri Yeliz Örer adına bir proje gerçekleştirdi. Öğrenciler, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’nın (TOÇEV) desteğiyle yapılan Bursa’daki kütüphane projesiyle öğretmenlerine en anlamlı hediyeyi armağan etti.

Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki İlkokulu’nun 4. sınıf öğrencileri, dört yıl boyunca eğitim ve öğretimlerinde büyük yer edinen öğretmenleri Yeliz Örer adına bir projeyi hayata geçirdi. Öğrenciler, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’nın (TOÇEV) desteğiyle Bursa’da bir kütüphane yaparak öğretmenlerine anlamlı bir hediye sundu. Bursa Karacabey Öztusan İlkokulu’nda hizmete açılan kütüphane, aynı zamanda çok amaçlı salon olarak da kullanılacak. Böylece Karacabeyli öğrenciler burada çeşitli etkinlikler yapabilecek, okuma alışkanlıkları pekişecek.

Fırsat eşitliğine dikkat çekiyoruz

Projeyi duyduğu anda çok duygulandığını ifade eden Terakki Vakfı Okulları İlkokul Öğretmeni Yeliz Örer, “4. Sınıftan mezun olan öğrencilerim tarafından TOÇEV’in desteğiyle Bursa Karacabey Öztusan İlkokulu’na çok amaçlı bir salon yapılması beni çok mutlu etti. Öğrencilerimle ayrılmanın verdiği hüzne bu sürprizin verdiği gurur eklendi. Pandemi koşullarında eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çektiğimiz bu günlerde, küçük adımlarla birçok başarıya imza atacağımıza inanıyorum. Öğrenci ve velilerimin bunun öncüsü olmalarından dolayı gurur duydum” dedi.

Duyarlı bireyler yetişiyor

Eğitim hayatının uzun bir yolculuk olduğunu dile getiren Örer sözlerine şöyle devam etti; “Asıl olan bilgi değil de merak, şevk ve erdemli olmak. Bu nedenle de öğrencilerime; paylaşmak, empati, farkındalık, farklılıklara saygı, hoşgörü ve şefkat gibi değerleri yaşatmaya çalışıyorum. Sadece elinde olanın, olmayana verdiği değil, aynı zamanda anlamak ve karşılıklı bir paylaşım olduğunu hmek olduğunu dile getiriyorum. Bu nedenle gerçekleştirilen proje gurur verici. Öğrencilerimle ilk kez 2017’de birinci sınıfa geldiklerinde tanışmıştım. Şimdi onlar 4. sınıftan ayrılırken sadece biz değil, bizden ötesinin de var olduğunu biliyorlar. Her birinin insan olma sorumluluğunu üstlenerek, onları yeni yolculuklarına uğurluyorum. Biliyorum ki bu yaptıklarıyla birçok kişiye örnek olacaklar. Duyarlı bireyler olarak hayatlarında paylaşmanın erdemini hissedecek ve güzel adımlara imza atacaklar.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (