( (

Tarihçi Prof. Dr. Hüseyin Muşmal’ın 24. eseri “Su Misali” Konya’da Atlı Karınca yayınları arasında çıktı.

Kültür Sanat ((D.P.)) - Derviş Paşazade | 20.09.2024 - 16:15, Güncelleme: 20.09.2024 - 16:15
 

Tarihçi Prof. Dr. Hüseyin Muşmal’ın 24. eseri “Su Misali” Konya’da Atlı Karınca yayınları arasında çıktı.

Prof. Dr. Muşmal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, deneme tarzındaki bu eser, 1999 yılından günümüze kadar geçen 25 yıllık zamanda, çeşitli vesilelerle farklı konular üzerine yazdığım bazı yazılarımdan oluşmaktadır.
 Söz konusu yazılar, genel itibariyle genç yaşlarımda onu kaybetmiş olmanın verdiği baba hasreti, memleketimden uzak kalmanın getirdiği sıla özlemi, çocukluk ve gençlik hatıraları ile yaşadıklarım karşısındaki duygu ve düşüncelerimi yansıtmaktadır. Aralarında uzak veya yakın bölgelere yaptığım gezilerdeki izlenimlerimi ele aldığım seyahat yazıları da bulunmaktadır. Eserde güncel konularla ilgili düşüncelerimi içeren bazı yazıları da görmek mümkündür. Son tahlilde bu yazılar, hemen herkesin kendisinden bir şeyler bulabileceğini ve okuyucuların bazen hüzünlenip bazen gülümseyeceğini düşündüğüm bazı yaşanmışlıkları içermektedir. Şüphesiz bir yazar için en büyük mutluluk okunmaktır. Akademik çalışmalarının dışında şiir, hikâye, deneme, roman gibi alanlarda da ürünler veren Hüseyin Muşmal’ın serbest şiirlerinden oluşan ilk şiir kitabı 2010 yılında Kime Ne ismiyle, ikinci şiir kitabı 2011 yılında Hecelerimin Cümlesi ismiyle Konya'da, üçüncü kitabı Bir Elif Miktarı ismiyle 2013 yılında Ankara’da yayımlanmıştır. Muşmal'ın Berlin Günlüğü isminde 2011 yılı sonunda Konya’da yayımlanmış bir de seyahat-anı kitabı bulunmaktadır. Hüseyin Muşmal, yazar Fatih Babaoğlu ile 2015 yılı Mart ayında, Beğ ve Kasım ayında Sultan 2016 yılında ise Seyyid adıyla Eşrefoğulları Beyliği dönemini ele alan üç ayrı tarihî roman yayımlamıştır. Muşmal’ın yine aynı yazarla 2018 yılında yayımlanmış Esatir, 2019 yılında yayımlanmış Rivayet, 2022 yılında yayımlanmış Makalat adında üç ayrı hikâye çalışması da bulunmaktadır. Yazarın deneme türündeki son eseri 2024 yılında Su  Misali adıyla yayımlanmıştır.  Hüseyin Muşmal, Selçukya Kültür Sanat Derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyesidir.
Prof. Dr. Muşmal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, deneme tarzındaki bu eser, 1999 yılından günümüze kadar geçen 25 yıllık zamanda, çeşitli vesilelerle farklı konular üzerine yazdığım bazı yazılarımdan oluşmaktadır.

 Söz konusu yazılar, genel itibariyle genç yaşlarımda onu kaybetmiş olmanın verdiği baba hasreti, memleketimden uzak kalmanın getirdiği sıla özlemi, çocukluk ve gençlik hatıraları ile yaşadıklarım karşısındaki duygu ve düşüncelerimi yansıtmaktadır. Aralarında uzak veya yakın bölgelere yaptığım gezilerdeki izlenimlerimi ele aldığım seyahat yazıları da bulunmaktadır. Eserde güncel konularla ilgili düşüncelerimi içeren bazı yazıları da görmek mümkündür. Son tahlilde bu yazılar, hemen herkesin kendisinden bir şeyler bulabileceğini ve okuyucuların bazen hüzünlenip bazen gülümseyeceğini düşündüğüm bazı yaşanmışlıkları içermektedir. Şüphesiz bir yazar için en büyük mutluluk okunmaktır.

Akademik çalışmalarının dışında şiir, hikâye, deneme, roman gibi alanlarda da ürünler veren Hüseyin Muşmal’ın serbest şiirlerinden oluşan ilk şiir kitabı 2010 yılında Kime Ne ismiyle, ikinci şiir kitabı 2011 yılında Hecelerimin Cümlesi ismiyle Konya'da, üçüncü kitabı Bir Elif Miktarı ismiyle 2013 yılında Ankara’da yayımlanmıştır. Muşmal'ın Berlin Günlüğü isminde 2011 yılı sonunda Konya’da yayımlanmış bir de seyahat-anı kitabı bulunmaktadır. Hüseyin Muşmal, yazar Fatih Babaoğlu ile 2015 yılı Mart ayında, Beğ ve Kasım ayında Sultan 2016 yılında ise Seyyid adıyla Eşrefoğulları Beyliği dönemini ele alan üç ayrı tarihî roman yayımlamıştır. Muşmal’ın yine aynı yazarla 2018 yılında yayımlanmış Esatir, 2019 yılında yayımlanmış Rivayet, 2022 yılında yayımlanmış Makalat adında üç ayrı hikâye çalışması da bulunmaktadır. Yazarın deneme türündeki son eseri 2024 yılında Su  Misali adıyla yayımlanmıştır. 

Hüseyin Muşmal, Selçukya Kültür Sanat Derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyesidir.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (