( (

Selçuk Üniversitesini TEKNOFEST’te 468 Yarışmacı Temsil Edecek

Gündem 15.04.2021 - 15:53, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Üniversitesini TEKNOFEST’te 468 Yarışmacı Temsil Edecek

Bilim ve teknolojiyi sevdirmeyi, bu alanda yetişmiş insan kaynağını artırmayı ve millî projeleri güçlendirmeyi hedefleyen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. 35 kategoride 39 bin 684 takımın başvurduğu TEKNOFEST 2021'e Selçuk Üniversitesinden 468 yarışmacı 142 takımla katılıyor.
Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in heyecanı, bu yıl 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da yaşanacak. Etkinliğin en büyük hedeflerinden biri, toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmak. TEKNOFEST kapsamındaki yarışmalara İstanbul, 13 bin 819 takım ile en çok başvuru yapan il oldu. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Gaziantep 6 bin 980 takım ile ikinci olurken, üçüncü ise 3 bin 153 takım ile Mersin oldu. Ankara, Adana, İzmir, Samsun, Sakarya, Bursa ve Konya en çok başvuru yapan ilk 10 şehir arasında yer aldı.   SELÇUK ÜNİVERSİTESİNDEN 142 TAKIM KATILIYOR Roketten otonom sistemlere, tarımdan su altı sistemlerine teknolojinin her alanında düzenlenen yarışmalara 2020’den farklı olarak Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Sağlıkta Yapay Zekâ, Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmaları ilk kez düzenleniyor. Bu yıl TEKNOFEST Teknoloji yarışmalarında yine ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce gencimiz hayallerinin peşinden koşacak. Bu büyük organizasyonun paydaşlarından biri olan Selçuk Üniversitesinden bu yıl 468 yarışmacı 142 takımla katılıyor.   “TEKNOFEST’E OLAN İLGİ, HER GEÇEN YIL ARTIYOR” Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Sarıtaş, yerli ve millî teknoloji hamlesine önemli katkılar sunan TEKNOFEST’e olan ilginin ve kategori sayısının her geçen yıl biraz daha arttığını söyledi ve “TEKNOFEST’in ülkemize sağladığı katma değer elbette tartışılmaz. Festivale; ilk ve ortaöğretimin de dâhil edilmesiyle küçük yaştan itibaren öğrencilerin bilimi sevmesine, yeni bir şeyler üretebilme becerisi kazanmasına imkân tanınıyor. Tüm bunların yanında üniversitelerdeki mühendislik bölümlerinin daha fazla tercih edilmesine de vesile oldu. Selçuk Üniversitesi olarak TEKNOFEST’in 2022 yılında Konya’da gerçekleştirilmesini çok istiyoruz. Konya’da yapılması hâlinde Selçuk Üniversitesi ailesi olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağız. TEKNOFEST’te yarışacak olan öğrencilerimize, danışman hocalarımıza desteklerinden dolayı Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Metin Aksoy’a, T3 Vakfının yöneticilerine, yerli ve millî teknoloji hamlesi çerçevesinde ülkemizin geleceğine yön veren politikalar üretme gayesiyle TEKNOFEST’e destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. ” dedi.  
Bilim ve teknolojiyi sevdirmeyi, bu alanda yetişmiş insan kaynağını artırmayı ve millî projeleri güçlendirmeyi hedefleyen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. 35 kategoride 39 bin 684 takımın başvurduğu TEKNOFEST 2021'e Selçuk Üniversitesinden 468 yarışmacı 142 takımla katılıyor.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in heyecanı, bu yıl 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da yaşanacak. Etkinliğin en büyük hedeflerinden biri, toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmak. TEKNOFEST kapsamındaki yarışmalara İstanbul, 13 bin 819 takım ile en çok başvuru yapan il oldu. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Gaziantep 6 bin 980 takım ile ikinci olurken, üçüncü ise 3 bin 153 takım ile Mersin oldu. Ankara, Adana, İzmir, Samsun, Sakarya, Bursa ve Konya en çok başvuru yapan ilk 10 şehir arasında yer aldı.

 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİNDEN 142 TAKIM KATILIYOR

Roketten otonom sistemlere, tarımdan su altı sistemlerine teknolojinin her alanında düzenlenen yarışmalara 2020’den farklı olarak Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Sağlıkta Yapay Zekâ, Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmaları ilk kez düzenleniyor. Bu yıl TEKNOFEST Teknoloji yarışmalarında yine ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce gencimiz hayallerinin peşinden koşacak. Bu büyük organizasyonun paydaşlarından biri olan Selçuk Üniversitesinden bu yıl 468 yarışmacı 142 takımla katılıyor.

 

“TEKNOFEST’E OLAN İLGİ, HER GEÇEN YIL ARTIYOR”

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Sarıtaş, yerli ve millî teknoloji hamlesine önemli katkılar sunan TEKNOFEST’e olan ilginin ve kategori sayısının her geçen yıl biraz daha arttığını söyledi ve “TEKNOFEST’in ülkemize sağladığı katma değer elbette tartışılmaz. Festivale; ilk ve ortaöğretimin de dâhil edilmesiyle küçük yaştan itibaren öğrencilerin bilimi sevmesine, yeni bir şeyler üretebilme becerisi kazanmasına imkân tanınıyor. Tüm bunların yanında üniversitelerdeki mühendislik bölümlerinin daha fazla tercih edilmesine de vesile oldu. Selçuk Üniversitesi olarak TEKNOFEST’in 2022 yılında Konya’da gerçekleştirilmesini çok istiyoruz. Konya’da yapılması hâlinde Selçuk Üniversitesi ailesi olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağız. TEKNOFEST’te yarışacak olan öğrencilerimize, danışman hocalarımıza desteklerinden dolayı Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Metin Aksoy’a, T3 Vakfının yöneticilerine, yerli ve millî teknoloji hamlesi çerçevesinde ülkemizin geleceğine yön veren politikalar üretme gayesiyle TEKNOFEST’e destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. ” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (