( (

Rusya’ya Bağlı Başkurdistan, İstabul’da Temsilcilik Açmaya Hazırlanıyor

Dünya 24.01.2020 - 20:54, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Rusya’ya Bağlı Başkurdistan, İstabul’da Temsilcilik Açmaya Hazırlanıyor

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti’nin Türkiye’de temsilcilik açacağı, Türkiye’nin de Ufa’da konsolosluk açmayı planladığı belirtildi.
Başkurdistan Cumhuriyeti lideri Radiy Habirov, Başkurdistan’ın başkenti Ufa’da Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ile bir araya geldi.   Habirov, görüşme sırasında Mart 2020’de İstanbul’da bir temsilcilik açmayı istediklerini ve açılış için Başkurdistanlı bürokratlar ve iş insanlarından oluşan büyük bir heyetin Türkiye’yi ziyaret edeceğini belirtti.   Habirov, “Kısa süre sonra İstanbul’da Başkurdistan Cumhuriyeti temsilciliğinin açılmasıyla dış ekonomik faaliyetlerimizin canlanacağından eminim” dedi.   ‘UFA’DA KONSOLOSLUK AÇMAYI PLANLIYORUZ”   Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ise, Türkiye’nin Ufa’da konsolosluk açmayı planladığını söyledi. Samsar, en kısa sürede tüm onayların alınmasını ve konsolosun çalışmalarına başlamasını umduklarını kaydetti.   Başkurdistan, geçen yıl Avusturya’da temsilcilik açmıştı.
Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti’nin Türkiye’de temsilcilik açacağı, Türkiye’nin de Ufa’da konsolosluk açmayı planladığı belirtildi.

Başkurdistan Cumhuriyeti lideri Radiy Habirov, Başkurdistan’ın başkenti Ufa’da Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ile bir araya geldi.

 

Habirov, görüşme sırasında Mart 2020’de İstanbul’da bir temsilcilik açmayı istediklerini ve açılış için Başkurdistanlı bürokratlar ve iş insanlarından oluşan büyük bir heyetin Türkiye’yi ziyaret edeceğini belirtti.

 

Habirov, “Kısa süre sonra İstanbul’da Başkurdistan Cumhuriyeti temsilciliğinin açılmasıyla dış ekonomik faaliyetlerimizin canlanacağından eminim” dedi.

 

‘UFA’DA KONSOLOSLUK AÇMAYI PLANLIYORUZ”

 

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ise, Türkiye’nin Ufa’da konsolosluk açmayı planladığını söyledi. Samsar, en kısa sürede tüm onayların alınmasını ve konsolosun çalışmalarına başlamasını umduklarını kaydetti.

 

Başkurdistan, geçen yıl Avusturya’da temsilcilik açmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (