( (

Rusya Outgoing Pazarında Türkiye Son 3 Yılda Rakipsiz Kaldı

Turizm 23.10.2020 - 15:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Rusya Outgoing Pazarında Türkiye Son 3 Yılda Rakipsiz Kaldı

Rosstat verilerine göre; 2015/2016 dönemi krizinden Covid 19 salgınına kadar geçen sürede, kitle turizminde, outgoing pazarının en çok kazanan ülkesi Türkiye oldu
Akdeniz çanağındaki destinasyonların rekabet ettiği Rusya pazarında dengeler 2015 yılından bu yana çok radikal biçimde değişti. Rosstat verilerine göre; 2015/2016 dönemi krizinden Covid 19 salgınına kadar geçen sürede, kitle turizminde, outgoing pazarının en çok kazanan ülkesi Türkiye oldu. Bu kazanç, aynı zamanda, Türkiye’ye paket turlarla turist getiren turoperatörlerinin de neredeyse tek geliri oldu. Peki ne oldu bu 3 yılda Rusya outgoing pazarına? Rusya’dan tatil amaçlı çıkışlar ne kadar büyüdü? Turizmdatabank’ın Rusya Outgoing Pazarı 2020 yılı araştırmasına göre;  3 yılda Rusya’dan yurtdışına çıkışlar, 13,7 milyon artarak 45 milyonu aştı. Turizm amaçlı çıkışlarla, Rusya outging pazarı bu dönemde 4 milyon gelişerek 20 milyon bandının üzerine çıktı. Tur operatörleri ile yapılan yurtdışı çıkışlar da 5 milyondan fazla yükseldi. Akdeniz’e Rus turist akınından kim kazançlı çıktı? Verilere göre, içinde Türkiye’nin de bulunduğu Akdeniz ülkeleri turizmi, 3 yılda Rusya’dan 3,5 milyona yakın büyüklükte ilave turist aldı.  Rusya çıkışlarının rekor olduğu 2014 yılına göre Türkiye; çıkışlardaki payını, % 27’den % 49’a çıkarırken, Mısır’ın payı% 18’lerden % 1’in çok altına düştü. Mısırla beraber, bütün Avrupa’nın akdeniz bölgesinde yer alan ülkeleri de pazar payı kaybederken, Güney Kıbrıs ve Tunus gibi çok az sayıda ülke hafif yükseliş gösterdi. Rusya’da paket turun hakimi kim?  Türkiye Rusy pazarında yıllardır paket turlarla turistik çıkışların hakimi konumundaydı. 2015yılından sonra Mısır’ın devreden çıkmasıyla Türkiye pazarın tek başına belirleyicisi oldu. Öyle ki, 2014’te % 40 olan payımız 2019 sonunda % 70’in de üstüne yükseldi. Bu dönemde, Türkiye’nin tüm rakipleri, Pazar paylarında % 50’ye yakın kayıplar yaşadı. Mısır ise sıfır noktasına düştü.  
Rosstat verilerine göre; 2015/2016 dönemi krizinden Covid 19 salgınına kadar geçen sürede, kitle turizminde, outgoing pazarının en çok kazanan ülkesi Türkiye oldu

Akdeniz çanağındaki destinasyonların rekabet ettiği Rusya pazarında dengeler 2015 yılından bu yana çok radikal biçimde değişti. Rosstat verilerine göre; 2015/2016 dönemi krizinden Covid 19 salgınına kadar geçen sürede, kitle turizminde, outgoing pazarının en çok kazanan ülkesi Türkiye oldu. Bu kazanç, aynı zamanda, Türkiye’ye paket turlarla turist getiren turoperatörlerinin de neredeyse tek geliri oldu. Peki ne oldu bu 3 yılda Rusya outgoing pazarına?

Rusya’dan tatil amaçlı çıkışlar ne kadar büyüdü?

Turizmdatabank’ın Rusya Outgoing Pazarı 2020 yılı araştırmasına göre;  3 yılda Rusya’dan yurtdışına çıkışlar, 13,7 milyon artarak 45 milyonu aştı.

Turizm amaçlı çıkışlarla, Rusya outging pazarı bu dönemde 4 milyon gelişerek 20 milyon bandının üzerine çıktı.

Tur operatörleri ile yapılan yurtdışı çıkışlar da 5 milyondan fazla yükseldi.

Akdeniz’e Rus turist akınından kim kazançlı çıktı?

Verilere göre, içinde Türkiye’nin de bulunduğu Akdeniz ülkeleri turizmi, 3 yılda Rusya’dan 3,5 milyona yakın büyüklükte ilave turist aldı. 

Rusya çıkışlarının rekor olduğu 2014 yılına göre Türkiye; çıkışlardaki payını, % 27’den % 49’a çıkarırken, Mısır’ın payı% 18’lerden % 1’in çok altına düştü. Mısırla beraber, bütün Avrupa’nın akdeniz bölgesinde yer alan ülkeleri de pazar payı kaybederken, Güney Kıbrıs ve Tunus gibi çok az sayıda ülke hafif yükseliş gösterdi.

Rusya’da paket turun hakimi kim? 

Türkiye Rusy pazarında yıllardır paket turlarla turistik çıkışların hakimi konumundaydı. 2015yılından sonra Mısır’ın devreden çıkmasıyla Türkiye pazarın tek başına belirleyicisi oldu. Öyle ki, 2014’te % 40 olan payımız 2019 sonunda % 70’in de üstüne yükseldi.

Bu dönemde, Türkiye’nin tüm rakipleri, Pazar paylarında % 50’ye yakın kayıplar yaşadı. Mısır ise sıfır noktasına düştü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (