( (

Prof.Dr.H.Tamer Dodurka ‘’Yarının Sağlık Profesyoneli Olan Öğrencilerimiz Uygulamalı Derslere Tam Kadro Katılıyorlar’’

Eğitim 23.12.2020 - 15:04, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Prof.Dr.H.Tamer Dodurka ‘’Yarının Sağlık Profesyoneli Olan Öğrencilerimiz Uygulamalı Derslere Tam Kadro Katılıyorlar’’

COVID-19 pandemi süreci Türk Eğitim sistemi üzerinde büyük değişikliklere yol açtı.
İstanbul Rumeli Üniversitesi bu süreçte uzaktan eğitime devam ederken, özellikle Ağız ve Diş Sağlığı, İlk ve Acil Yardım, Anestezi, Ameliyathane, Odyometri, Diyaliz gibi uygulamanın zorunlu olduğu programların derslerine yüz yüze devam ediyor. Bu şekilde, öğrencilerine daha fazla uygulama yapma imkânı sunuyor. İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Tamer Dodurka ’’Uygulamalı derslere katılım zorunlu değil. Ancak öğrencilerimiz o kadar bilinçliler ki yarının Sağlık Profesyoneli olma yolunda ilerleyen tüm öğrencilerimiz uygulamalı derslere tam kadro katılım gösteriyorlar’’ dedi.   Prof.Dr.H.Tamer Dodurka sözlerine şöyle devam etti: ’’Üniversitemizin öğretim kadrosu Covid-19 pandemi ortamında tedbirlerini almış olarak görevlerinin başındadırlar. Teorik dersler online (çevrim içi) yapılsa da uygulamalı dersler yüz yüze yapılmaya devam etmektedir. Bu uygulamaların çoğu sağlık hizmetlerine yönelik uygulamalardır. Buradaki amacımız öğrencilerimize daha fazla uygulama yapma imkanı sunmaktır. Açıkçası öğrencilerimizin bu kadar katılım sağlayacağını düşünmüyorduk. Geleceğin sağlıkçısı olma yolunda ilerleyen öğrencilerimizin mesleki sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerini görünce çok gururlandık. Öğrencilerimizin çoğu pandemi döneminde gece gündüz demeden hizmet veren sağlık çalışanlarına destek olmak istediklerini dile getiriyorlar. Sağlık alanındaki dersler uygulama olmadan öğrenilmez. Uygulama ile teorik bilgilerini pekiştirirler. Sağlık hizmetlerine yönelik derslerin tam anlamıyla öğrenilerek davranış değişikliği sağlanabilmesi için teorik ve uygulamanın bir arada eş zamanlı olarak yapılması önemlidir. Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olacak tüm öğrencilerimizin şimdiden kendi alanlarında hazır birer profesyonel olduklarını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Öğrencilerimizin hepsine bu duyarlı davranışlarından ötürü teşekkürlerimi iletmek isterim. Kendileri ile gurur duyuyorum.’’
COVID-19 pandemi süreci Türk Eğitim sistemi üzerinde büyük değişikliklere yol açtı.

İstanbul Rumeli Üniversitesi bu süreçte uzaktan eğitime devam ederken, özellikle Ağız ve Diş Sağlığı, İlk ve Acil Yardım, Anestezi, Ameliyathane, Odyometri, Diyaliz gibi uygulamanın zorunlu olduğu programların derslerine yüz yüze devam ediyor. Bu şekilde, öğrencilerine daha fazla uygulama yapma imkânı sunuyor. İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Tamer Dodurka ’’Uygulamalı derslere katılım zorunlu değil. Ancak öğrencilerimiz o kadar bilinçliler ki yarının Sağlık Profesyoneli olma yolunda ilerleyen tüm öğrencilerimiz uygulamalı derslere tam kadro katılım gösteriyorlar’’ dedi.

 

Prof.Dr.H.Tamer Dodurka sözlerine şöyle devam etti: ’’Üniversitemizin öğretim kadrosu Covid-19 pandemi ortamında tedbirlerini almış olarak görevlerinin başındadırlar. Teorik dersler online (çevrim içi) yapılsa da uygulamalı dersler yüz yüze yapılmaya devam etmektedir. Bu uygulamaların çoğu sağlık hizmetlerine yönelik uygulamalardır. Buradaki amacımız öğrencilerimize daha fazla uygulama yapma imkanı sunmaktır. Açıkçası öğrencilerimizin bu kadar katılım sağlayacağını düşünmüyorduk. Geleceğin sağlıkçısı olma yolunda ilerleyen öğrencilerimizin mesleki sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerini görünce çok gururlandık. Öğrencilerimizin çoğu pandemi döneminde gece gündüz demeden hizmet veren sağlık çalışanlarına destek olmak istediklerini dile getiriyorlar. Sağlık alanındaki dersler uygulama olmadan öğrenilmez. Uygulama ile teorik bilgilerini pekiştirirler. Sağlık hizmetlerine yönelik derslerin tam anlamıyla öğrenilerek davranış değişikliği sağlanabilmesi için teorik ve uygulamanın bir arada eş zamanlı olarak yapılması önemlidir. Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olacak tüm öğrencilerimizin şimdiden kendi alanlarında hazır birer profesyonel olduklarını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Öğrencilerimizin hepsine bu duyarlı davranışlarından ötürü teşekkürlerimi iletmek isterim. Kendileri ile gurur duyuyorum.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (