( (

MÜSİAD, 12 Bin Yetime Hami Oluyor

Dünya 15.04.2022 - 10:38, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

MÜSİAD, 12 Bin Yetime Hami Oluyor

MÜSİAD, Yetim Vakfı iş birliğinde Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile aile korumasından uzak olan çocuklara destek sağlayacak.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Yetim Vakfı iş birliğinde hayata geçirilen Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile 12 bin yetime hami oluyor. Bu kapsamda MÜSİAD üyeleri, Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile aile korumasından uzak olan çocuklara destek sağlayacak.   Bölgesel ve küresel savaşlar, doğal afetler, kaza ve salgın hastalıklar nedeniyle dünya genelinde milyonlarca çocuk yetim kalıyor. Uluslararası verilere göre her gün yaklaşık 10 bin çocuk ailesini kaybediyor. Yetim kalmanın en temel sebeplerinden biri ise savaşlar. Dünyanın farklı bölgelerinde ise 218 binden fazla çocuk işçi hayatını idame ettirmeye çalışırken, yalnızca Avrupa'da 110 binden fazla çocuk kaybolmuş durumda.   Dünyada korumasız kalan yetim, öksüz ve sosyal yetimler için faaliyet yürüten Yetim Vakfı, MÜSİAD ile ortak bir iyilik hareketine imza atıyor. MÜSİAD üyeleri, bir yetimin ihtiyaçlarına destek olunan Yetim Sponsorluk Sistemi’nden 12 bin çocuğa hami olma kararı aldı.   “Yetimin Gönlüne Dokun İyiliğe Kanatlansın Dünya” yetim hamilik sertifikası kapsamında MÜSİAD üyeleri 12 bin yetim çocuğun eğitim, sağlık, gıda ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılayacak. MÜSİAD üyeleri, yetimlerin ilk aylık geçim ödemelerini yaparak sisteme dâhil oldu. Her bir yetime sahip çıkan işadamlarına hamilik sertifikası takdim edildi.   Bir yetimin ihtiyaçlarının karşılandığı Yetim Hamilik Sertifikası çalışmasını hayata geçiren MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı 10 yetime hami olarak projeyi başlattı.
MÜSİAD, Yetim Vakfı iş birliğinde Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile aile korumasından uzak olan çocuklara destek sağlayacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Yetim Vakfı iş birliğinde hayata geçirilen Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile 12 bin yetime hami oluyor. Bu kapsamda MÜSİAD üyeleri, Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile aile korumasından uzak olan çocuklara destek sağlayacak.

 

Bölgesel ve küresel savaşlar, doğal afetler, kaza ve salgın hastalıklar nedeniyle dünya genelinde milyonlarca çocuk yetim kalıyor. Uluslararası verilere göre her gün yaklaşık 10 bin çocuk ailesini kaybediyor. Yetim kalmanın en temel sebeplerinden biri ise savaşlar. Dünyanın farklı bölgelerinde ise 218 binden fazla çocuk işçi hayatını idame ettirmeye çalışırken, yalnızca Avrupa'da 110 binden fazla çocuk kaybolmuş durumda.

 

Dünyada korumasız kalan yetim, öksüz ve sosyal yetimler için faaliyet yürüten Yetim Vakfı, MÜSİAD ile ortak bir iyilik hareketine imza atıyor. MÜSİAD üyeleri, bir yetimin ihtiyaçlarına destek olunan Yetim Sponsorluk Sistemi’nden 12 bin çocuğa hami olma kararı aldı.

 

“Yetimin Gönlüne Dokun İyiliğe Kanatlansın Dünya” yetim hamilik sertifikası kapsamında MÜSİAD üyeleri 12 bin yetim çocuğun eğitim, sağlık, gıda ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılayacak. MÜSİAD üyeleri, yetimlerin ilk aylık geçim ödemelerini yaparak sisteme dâhil oldu. Her bir yetime sahip çıkan işadamlarına hamilik sertifikası takdim edildi.

 

Bir yetimin ihtiyaçlarının karşılandığı Yetim Hamilik Sertifikası çalışmasını hayata geçiren MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı 10 yetime hami olarak projeyi başlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (