( (

Moskova Karantinada

Dünya 30.03.2020 - 15:24, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Moskova Karantinada

Rusya'nın başkenti Moskova'da korona virüsüne karşı ilan edilen sıkı karantina önlemleri bugün itibariyle uygulanmaya başladı. Rusya sınırlarını kapatırken, polislerin başkenti yüz tanıma sistemiyle izleyeceği açıklandı.
Rusya’nın başkenti Moskova’da bugün korona virüsünün yayılmasını önlemek için karantina dönemi başladı. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’in dün akşam duyurduğu karara göre, Moskovalılar yalnızca en yakın market veya eczaneye gidebilecek, acil tedaviye başvurabilecek, evlerinin 100 metre uzağına kadar mesafede köpeklerini gezdirebilecek, çöpü çıkarabilecek ve sadece mecburi olması durumunda işe gidebilecek.   Karantina, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçen hafta ilan ettiği, çalışanların ücretlerini almaya devam edeceği tatil dönemi ile aynı anda başlıyor. Alınan yeni tedbirler başkentteki kameralı yüz tanıma sistemi ile polis tarafından izlenecek. Bu tedbirlerle birlikte Rusya’nın sınırlarını kapatması kararı da yürürlüğe giriyor.   KISITLAMA HERKESİ KAPSIYOR   Restoran ve kafeler dahil olmak üzere, ihtiyaç duyulmayan dükkanların kapatılmasının ardından Moskova sokakları boşaldı, ancak kent merkezindeki caddelerde yine de trafik var. Salgının yayılmasını önleme kapsamındaki tedbirler, yaş fark etmeksizin tüm vatandaşları kapsıyor. Öte yandan Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, bölge başkanlarından da Moskova’daki gibi karantinaların başlatılması için çalışmalarını istedi.   Putin, geçen hafta çarşamba günü vatandaşların bu hafta çalışmayacağını, ancak yine de ücretlerini alacağını söylemişti.     sputnik
Rusya'nın başkenti Moskova'da korona virüsüne karşı ilan edilen sıkı karantina önlemleri bugün itibariyle uygulanmaya başladı. Rusya sınırlarını kapatırken, polislerin başkenti yüz tanıma sistemiyle izleyeceği açıklandı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bugün korona virüsünün yayılmasını önlemek için karantina dönemi başladı. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’in dün akşam duyurduğu karara göre, Moskovalılar yalnızca en yakın market veya eczaneye gidebilecek, acil tedaviye başvurabilecek, evlerinin 100 metre uzağına kadar mesafede köpeklerini gezdirebilecek, çöpü çıkarabilecek ve sadece mecburi olması durumunda işe gidebilecek.

 

Karantina, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçen hafta ilan ettiği, çalışanların ücretlerini almaya devam edeceği tatil dönemi ile aynı anda başlıyor. Alınan yeni tedbirler başkentteki kameralı yüz tanıma sistemi ile polis tarafından izlenecek. Bu tedbirlerle birlikte Rusya’nın sınırlarını kapatması kararı da yürürlüğe giriyor.

 

KISITLAMA HERKESİ KAPSIYOR

 

Restoran ve kafeler dahil olmak üzere, ihtiyaç duyulmayan dükkanların kapatılmasının ardından Moskova sokakları boşaldı, ancak kent merkezindeki caddelerde yine de trafik var. Salgının yayılmasını önleme kapsamındaki tedbirler, yaş fark etmeksizin tüm vatandaşları kapsıyor. Öte yandan Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, bölge başkanlarından da Moskova’daki gibi karantinaların başlatılması için çalışmalarını istedi.

 

Putin, geçen hafta çarşamba günü vatandaşların bu hafta çalışmayacağını, ancak yine de ücretlerini alacağını söylemişti. 

 

 sputnik

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (