( (

KTÜN’de Niteliksel Büyüme ve Gelişme Devam Ediyor

Eğitim 19.01.2021 - 15:09, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KTÜN’de Niteliksel Büyüme ve Gelişme Devam Ediyor

Kurulduğu günden bu yana teknik üniversite olarak bulunduğu bölgeye ve ülke duyduğu sorumluluk gereği yürütülen projelerle adından söz ettiren Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), 2020 yılında mimarlık ve mühendislik alanlarında açılan 4 yeni bölüm ve 3 yüksek lisans programıyla da niteliksel olarak sürdürdüğü istikrarlı büyümesine devam ediyor.
Bu kapsamda Yükseköğretim Kurumu’ndan (YÖK) alınan onay ile KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde; İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü ile Yazılım Mühendisliği Bölümü üniversite bünyesine katıldı.  Lisansüstü eğitime de oldukça önem veren Konya Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Kentsel Tasarım Tezli Yüksek Lisans ile Kimya Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Nanoteknoloji Tezsiz Yüksek Lisans programını ve Yapay Zeka Tezli Yüksek Lisans programı açıldı. İlk etapta yeni öğretim yılı için İç Mimarlık bölümü ile Yazılım Mühendisliği bölümüne lisans öğrencisi alınması hedefleniyor.   REKTÖR ÖZÇELİK, “KTÜN GELİŞMEYE VE BÜYÜMEYE KARARLI ADIMLARLA DEVAM EDİYOR”   Konya Teknik Üniversitesi’nin bilimsel ve akademik alt yapısıyla bölgeye değer katan bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Bölgemiz ve ülkemiz için faydası olacağını düşündüğümüz bu yeni bölümlerimizin kaliteli ve nitelikli büyümeyi hedef alan üniversitemizin gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan kaynağı yetiştirmek öncelikli hedefimiz. Bu amaçla her geçen yıl gelişmeye ve büyümeye kararlı adımlarla devam ediyoruz. Yeni bölüm ve programlarımızın üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere tüm YÖK üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Kurulduğu günden bu yana teknik üniversite olarak bulunduğu bölgeye ve ülke duyduğu sorumluluk gereği yürütülen projelerle adından söz ettiren Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), 2020 yılında mimarlık ve mühendislik alanlarında açılan 4 yeni bölüm ve 3 yüksek lisans programıyla da niteliksel olarak sürdürdüğü istikrarlı büyümesine devam ediyor.

Bu kapsamda Yükseköğretim Kurumu’ndan (YÖK) alınan onay ile KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde; İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü ile Yazılım Mühendisliği Bölümü üniversite bünyesine katıldı.  Lisansüstü eğitime de oldukça önem veren Konya Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Kentsel Tasarım Tezli Yüksek Lisans ile Kimya Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Nanoteknoloji Tezsiz Yüksek Lisans programını ve Yapay Zeka Tezli Yüksek Lisans programı açıldı. İlk etapta yeni öğretim yılı için İç Mimarlık bölümü ile Yazılım Mühendisliği bölümüne lisans öğrencisi alınması hedefleniyor.

 

REKTÖR ÖZÇELİK, “KTÜN GELİŞMEYE VE BÜYÜMEYE KARARLI ADIMLARLA DEVAM EDİYOR”

 

Konya Teknik Üniversitesi’nin bilimsel ve akademik alt yapısıyla bölgeye değer katan bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Bölgemiz ve ülkemiz için faydası olacağını düşündüğümüz bu yeni bölümlerimizin kaliteli ve nitelikli büyümeyi hedef alan üniversitemizin gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan kaynağı yetiştirmek öncelikli hedefimiz. Bu amaçla her geçen yıl gelişmeye ve büyümeye kararlı adımlarla devam ediyoruz. Yeni bölüm ve programlarımızın üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere tüm YÖK üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (