( (

KOSKİ'den Dolandırıcılara Karşı Uyarı!

Bölge 15.03.2021 - 13:39, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KOSKİ'den Dolandırıcılara Karşı Uyarı!

Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin bazı mahallelerde apartmanlara girip sayaç bağlantılarını bozarak tamiri karşılığında apartman sakinlerinden para talep etmesi şikayetleri üzerine bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, böyle durumlarda en yakın emniyet yetkililerine bilgi verilmesi gerektiğini duyurdu.
                Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya’da yaşanan bazı münferit sayaç hırsızlığı ve dolandırıcılık olaylarına karşı abonelerini uyardı.                 Son zamanlarda Konya il merkezinin muhtelif mahallelerine dadanan dolandırıcılar, apartmanlara girerek sayaç bağlantılarını bozup, tamiri karşılığında apartman sakinlerinden para talep ediyor. Hem sayacı tamamen söküp götüren hem de vatandaşın parasını gasp eden dolandırıcılarla ilgili uyarılarda bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, “KOSKİ” adı kullanılarak yapılan bu dolandırıcılık olaylarına karşı abonelerin dikkatli olmasını istedi. Vatandaşların arıza ihbarı bahane edilerek yapılan bu dolandırıcılık olaylarına karşı tedbirli davranması gerektiği belirtilen açıklamada; ilk olarak KOSKİ personeli olduğunu söyleyen kişiden kimlik talep edilmesini, aksi durumda ise emniyet yetkililerine bilgi verilmesi gerektiği vurgulandı.                 KOSKİ’NİN ADINI KULLANARAK DOLANDIRIYORLAR                 Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Konya il merkezindeki bazı mahallelerin apartmanlarına KOSKİ adına girerek sayaç rekorlarını gevşettiği, akabinde sayaç bağlantı elemanlarında arıza var diyerek kat sakinlerinden bedel aldıkları bilgisi idaremize ulaşmıştır. Abonelerimize ait su ve atıksu aboneliklerinin sayaç ve sayaç bağlantı arızaları ilk olarak ALO 185 birimimize ulaşır. İhbar, ekibimiz tarafından oluşturulan ilgili iş emirlerine istinaden açma-kesme ve sökme-takma işlemleri ekiplerimizce yapılır” denildi.                 “KOSKİ PERSONELİ MAHALLİNDE ASLA ÜCRET İSTEYEMEZ”                 Açıklamada, “Söz konusu arıza işlemlerini yapan personellerimizin üzerinde KOSKİ amblemli kıyafetleri ve KOSKİ personeli olduğuna dair kimlik kartı bulunmaktadır. Ayrıca yapılan bu işlemlerle alakalı personellerimiz tarafından müşterilerimizden hiçbir şekilde mahallinde herhangi bir ücret almamaktadırlar. Ücretli işlemler ilk faturaya yansıtılarak tahsil edilir. Bu itibarla müşterilerimizin mağdur olmaması için KOSKİ adına gelen kişilere kimlik sorulması ve aksi durumlarla karşılaşıldığı taktirde en yakın emniyet birimlerine bildirilmesi gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.            
Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin bazı mahallelerde apartmanlara girip sayaç bağlantılarını bozarak tamiri karşılığında apartman sakinlerinden para talep etmesi şikayetleri üzerine bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, böyle durumlarda en yakın emniyet yetkililerine bilgi verilmesi gerektiğini duyurdu.

                Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya’da yaşanan bazı münferit sayaç hırsızlığı ve dolandırıcılık olaylarına karşı abonelerini uyardı.

                Son zamanlarda Konya il merkezinin muhtelif mahallelerine dadanan dolandırıcılar, apartmanlara girerek sayaç bağlantılarını bozup, tamiri karşılığında apartman sakinlerinden para talep ediyor. Hem sayacı tamamen söküp götüren hem de vatandaşın parasını gasp eden dolandırıcılarla ilgili uyarılarda bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, “KOSKİ” adı kullanılarak yapılan bu dolandırıcılık olaylarına karşı abonelerin dikkatli olmasını istedi. Vatandaşların arıza ihbarı bahane edilerek yapılan bu dolandırıcılık olaylarına karşı tedbirli davranması gerektiği belirtilen açıklamada; ilk olarak KOSKİ personeli olduğunu söyleyen kişiden kimlik talep edilmesini, aksi durumda ise emniyet yetkililerine bilgi verilmesi gerektiği vurgulandı.

                KOSKİ’NİN ADINI KULLANARAK DOLANDIRIYORLAR

                Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Konya il merkezindeki bazı mahallelerin apartmanlarına KOSKİ adına girerek sayaç rekorlarını gevşettiği, akabinde sayaç bağlantı elemanlarında arıza var diyerek kat sakinlerinden bedel aldıkları bilgisi idaremize ulaşmıştır. Abonelerimize ait su ve atıksu aboneliklerinin sayaç ve sayaç bağlantı arızaları ilk olarak ALO 185 birimimize ulaşır. İhbar, ekibimiz tarafından oluşturulan ilgili iş emirlerine istinaden açma-kesme ve sökme-takma işlemleri ekiplerimizce yapılır” denildi.

                “KOSKİ PERSONELİ MAHALLİNDE ASLA ÜCRET İSTEYEMEZ”

                Açıklamada, “Söz konusu arıza işlemlerini yapan personellerimizin üzerinde KOSKİ amblemli kıyafetleri ve KOSKİ personeli olduğuna dair kimlik kartı bulunmaktadır. Ayrıca yapılan bu işlemlerle alakalı personellerimiz tarafından müşterilerimizden hiçbir şekilde mahallinde herhangi bir ücret almamaktadırlar. Ücretli işlemler ilk faturaya yansıtılarak tahsil edilir. Bu itibarla müşterilerimizin mağdur olmaması için KOSKİ adına gelen kişilere kimlik sorulması ve aksi durumlarla karşılaşıldığı taktirde en yakın emniyet birimlerine bildirilmesi gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (