( (

Konyagiad’dan KSO Başkanı Kütükcü’ye Ziyaret

İş Dünyası 06.11.2020 - 16:52, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Konyagiad’dan KSO Başkanı Kütükcü’ye Ziyaret

Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) Başkanı Gülvezir Korkmaz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü’yü ziyaret etti. Görüşmede pandemi dönemi ve Konya sanayisi konuşuldu.
Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) Başkanı Gülvezir Korkmaz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü’yü ziyaret etti. Görüşmede dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Korkmaz, şehir ve ülke ekonomisine katkı sunan genç iş insanlarını aynı çatı altında toplayan KONYAGİAD’ın kısa sürede büyük bir ilgiyle karşılaştığını ve üye sayısını gün geçtikçe daha da artırdığını belirtti.   Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiğini ve bu durumun ülke ekonomilerine olumsuz yansımalarının olduğunu ifade eden Korkmaz, ancak yaşanan tüm problemlere rağmen Konya sanayisinin bu süreçte iyi bir sınav verdiğini belirtti. Korkmaz “Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile tüm Türkiye’ye örnek olan şehrimizde özellikle son aylarda ihracatta kaydedilen yeni rekorlar, bu zor dönemde tüm iş dünyasına büyük moral oldu ve geleceğe dair umutlarımızı tazeledi. Yeni yatırım hazırlıkları, ASELSAN fabrikası ve savunma sanayine yönelik özel çalışmalar Konya’nın gelişimini çok güzel özetliyor. Ben, yeni başarı hikayelerine imza atan tüm sanayicilerimizi bir kez daha kutluyorum. İhracatçılarımızla gurur duyuyoruz. KONYAGİAD olarak şehrimizin ekonomik yükselişine elimizden gelen tüm katkıyı vereceğiz. Bu konuda Konya Sanayi Odamız ile de her türlü iş birliğine hazırız” dedi.   “KONYA SANAYİSİ ÜRETİMDEN KOPMADI”   Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü ise Dernek Başkanı Gülvezir Korkmaz ile arkadaşlarına çalışmalarında başarı diledi.   Konya Sanayi Odası olarak Kovid-19 salgını başlar başlamaz bir ‘pandemi kurulu’ oluşturduklarını ve özellikle maske ihtiyacının giderilmesi noktasında tekstil sektörünü harekete geçirdiklerini belirten Kütükcü, salgının getirdiği olumsuzluklara rağmen Konya sanayisinin bu dönemde üretimden kopmadığını belirtti. Şehir ekonomisiyle ilgili şu anda tüm rakamların iyi seyrettiğini anlatan Kütükcü, 2019 yılında ihracatta psikolojik sınır olan 2 milyar doları aşan Konya’nın bu yıl sonunda yeni bir ihracat rekoruna imza atacağına inandıklarını kaydetti. Memiş Kütükcü “Konya’nın ülke ihracatındaki payı her geçen gün daha da artıyor. Özellikle savunma sanayine yönelik özel çalışmalar yapıyoruz. ASELSAN fabrikası şehrimiz için çok önemli bir kazanç oldu. Savunma sanayi ihracatında 5’ten 4’üncü sıraya yükseldik. Şimdiki hedefimiz ilk 3’e girmektir” diye konuştu.   Ziyaretin sonunda KONYAGİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz, KSO Başkanı Memiş Kütükcü’ye hilalin ortasında semazen figürünün yer aldığı bir plaket takdim etti.
Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) Başkanı Gülvezir Korkmaz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü’yü ziyaret etti. Görüşmede pandemi dönemi ve Konya sanayisi konuşuldu.

Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) Başkanı Gülvezir Korkmaz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü’yü ziyaret etti. Görüşmede dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Korkmaz, şehir ve ülke ekonomisine katkı sunan genç iş insanlarını aynı çatı altında toplayan KONYAGİAD’ın kısa sürede büyük bir ilgiyle karşılaştığını ve üye sayısını gün geçtikçe daha da artırdığını belirtti.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiğini ve bu durumun ülke ekonomilerine olumsuz yansımalarının olduğunu ifade eden Korkmaz, ancak yaşanan tüm problemlere rağmen Konya sanayisinin bu süreçte iyi bir sınav verdiğini belirtti. Korkmaz “Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile tüm Türkiye’ye örnek olan şehrimizde özellikle son aylarda ihracatta kaydedilen yeni rekorlar, bu zor dönemde tüm iş dünyasına büyük moral oldu ve geleceğe dair umutlarımızı tazeledi. Yeni yatırım hazırlıkları, ASELSAN fabrikası ve savunma sanayine yönelik özel çalışmalar Konya’nın gelişimini çok güzel özetliyor. Ben, yeni başarı hikayelerine imza atan tüm sanayicilerimizi bir kez daha kutluyorum. İhracatçılarımızla gurur duyuyoruz. KONYAGİAD olarak şehrimizin ekonomik yükselişine elimizden gelen tüm katkıyı vereceğiz. Bu konuda Konya Sanayi Odamız ile de her türlü iş birliğine hazırız” dedi.

 

“KONYA SANAYİSİ ÜRETİMDEN KOPMADI”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü ise Dernek Başkanı Gülvezir Korkmaz ile arkadaşlarına çalışmalarında başarı diledi.

 

Konya Sanayi Odası olarak Kovid-19 salgını başlar başlamaz bir ‘pandemi kurulu’ oluşturduklarını ve özellikle maske ihtiyacının giderilmesi noktasında tekstil sektörünü harekete geçirdiklerini belirten Kütükcü, salgının getirdiği olumsuzluklara rağmen Konya sanayisinin bu dönemde üretimden kopmadığını belirtti. Şehir ekonomisiyle ilgili şu anda tüm rakamların iyi seyrettiğini anlatan Kütükcü, 2019 yılında ihracatta psikolojik sınır olan 2 milyar doları aşan Konya’nın bu yıl sonunda yeni bir ihracat rekoruna imza atacağına inandıklarını kaydetti. Memiş Kütükcü “Konya’nın ülke ihracatındaki payı her geçen gün daha da artıyor. Özellikle savunma sanayine yönelik özel çalışmalar yapıyoruz. ASELSAN fabrikası şehrimiz için çok önemli bir kazanç oldu. Savunma sanayi ihracatında 5’ten 4’üncü sıraya yükseldik. Şimdiki hedefimiz ilk 3’e girmektir” diye konuştu.

 

Ziyaretin sonunda KONYAGİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz, KSO Başkanı Memiş Kütükcü’ye hilalin ortasında semazen figürünün yer aldığı bir plaket takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (