( (

Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat’tan 28 Şubat Mesajı…

Siyaset 27.02.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat’tan 28 Şubat Mesajı…

28 Şubat’ın 19. yıldönümü dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Musa Arat, yazılı bir açıklama yayımladı. “Bundan tam 19 yıl önce yani 28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı ile post modern darbe olarak anılan sürecin yıldönümündeyiz” diyen İl Başkanı Musa Arat, ülkenin siyasi, kültürel ve manevi değerlerine müdahale eden sürecin kabul edilemez nitelikte olduğunun altını çizdi. Arat; “Milleti hedef alanlar her zaman kaybedecek” Başkan Arat, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi; “Siyasi parti kapatan, siyasi yasaklar getiren, eğitim ve öğretim hakkını kaldıran ve milli iradeye müdahale eden 28 Şubat Süreci’ni milletçe çok iyi analiz etmeliyiz. İktidarı zorla ve gayrimeşru yollarla değiştirmeye çalışanlara karşı milletimiz, her zaman doğrunun, haklının yanında yer almıştır. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat, on yıl içinde çürümüştür. Darbe ile kısa bir süreliğine başarılı olduklarını zannedenler de bugün kaybettiklerini anlamışlardır. Milleti, ülkeyi ve manevi değerlerimizi hedef alan her oluşum ve herkes, kaybetmeye mahkûmdur. Çünkü halka dayanmayan, milletten ve onun değerlerinden beslenmeyen hiçbir yapı varlığını sürdüremez.” Arat; “Halka rağmencilik başarılı olamaz” “Dün olduğu gibi bugün de ve yarın da halka rağmen başlatılan hiçbir girişim başarıya ulaşamaz” diyen AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, darbeler döneminin sona erdiğini ifade etti. Arat; “28 Şubat ve benzer girişimlerin bir daha olmaması için hükümetimiz, gereken her şeyi yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Sistemin her zerresi ile halka hesap verdiği, sistemin tümünün halkın denetimine açık olduğu bir düzen kurma hedefindeki hükümetimiz, ‘Yeni Türkiye’yi inşa etmeye devam ediyor. Temel hedef; daha demokratik, daha özgür, daha refah ve güçlü bir Türkiye’dir. Bu yolda engel çıkaranlar, engel olanlar veya ülkenin tekerine çomak sokanlar da şunu iyi bilmelidir ki hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak ve yargı önünde hesap vereceklerdir. Ben, bu duygu ve düşüncelerle 28 Şubat’ın seneyi devriyesinde bu süreçte mağdur olmuş Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı rahmetle ve minnetle anıyor; süreçten zarar görmüş tüm kardeşlerimize saygılarımı sunuyorum” dedi.

28 Şubat’ın 19. yıldönümü dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Musa Arat, yazılı bir açıklama yayımladı.


“Bundan tam 19 yıl önce yani 28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı ile post modern darbe olarak anılan sürecin yıldönümündeyiz” diyen İl Başkanı Musa Arat, ülkenin siyasi, kültürel ve manevi değerlerine müdahale eden sürecin kabul edilemez nitelikte olduğunun altını çizdi.


Arat; “Milleti hedef alanlar her zaman kaybedecek”


Başkan Arat, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi; “Siyasi parti kapatan, siyasi yasaklar getiren, eğitim ve öğretim hakkını kaldıran ve milli iradeye müdahale eden 28 Şubat Süreci’ni milletçe çok iyi analiz etmeliyiz. İktidarı zorla ve gayrimeşru yollarla değiştirmeye çalışanlara karşı milletimiz, her zaman doğrunun, haklının yanında yer almıştır. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat, on yıl içinde çürümüştür. Darbe ile kısa bir süreliğine başarılı olduklarını zannedenler de bugün kaybettiklerini anlamışlardır. Milleti, ülkeyi ve manevi değerlerimizi hedef alan her oluşum ve herkes, kaybetmeye mahkûmdur. Çünkü halka dayanmayan, milletten ve onun değerlerinden beslenmeyen hiçbir yapı varlığını sürdüremez.”


Arat; “Halka rağmencilik başarılı olamaz”


“Dün olduğu gibi bugün de ve yarın da halka rağmen başlatılan hiçbir girişim başarıya ulaşamaz” diyen AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, darbeler döneminin sona erdiğini ifade etti. Arat; “28 Şubat ve benzer girişimlerin bir daha olmaması için hükümetimiz, gereken her şeyi yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Sistemin her zerresi ile halka hesap verdiği, sistemin tümünün halkın denetimine açık olduğu bir düzen kurma hedefindeki hükümetimiz, ‘Yeni Türkiye’yi inşa etmeye devam ediyor. Temel hedef; daha demokratik, daha özgür, daha refah ve güçlü bir Türkiye’dir. Bu yolda engel çıkaranlar, engel olanlar veya ülkenin tekerine çomak sokanlar da şunu iyi bilmelidir ki hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak ve yargı önünde hesap vereceklerdir.


Ben, bu duygu ve düşüncelerle 28 Şubat’ın seneyi devriyesinde bu süreçte mağdur olmuş Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı rahmetle ve minnetle anıyor; süreçten zarar görmüş tüm kardeşlerimize saygılarımı sunuyorum” dedi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (