( (

En Büyük Gergedan Böceği Konya Tropikal Kelebek Bahçesinde

Bölge 14.07.2015 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

En Büyük Gergedan Böceği Konya Tropikal Kelebek Bahçesinde

Konya Merkez Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılan Türkiye’nin ilk Avrupa’nın en büyük Tropikal Kelebek Bahçesinde ziyaretçiler kendi türü içindeki en büyük Gergedan Böceğini görmek için müzeye akın ediyor.   Konuyla ilgili olarak Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Doğa Bilimi Uzmanları “Konya Tropikal Kelebek Bahçemiz içinde yer alan Böcek Müzemizde yüzlerce çeşit böcek var. Ziyaretçilerimiz özellikle Gergedan Böceğini görmek için yoğun çaba harcıyor. Televizyon ve Gazetelerde bu böceklerin maddi değeri olduğu ve alınıp satıldığı ile ilgili haberler arttıkça Gergedan Böceğinin de ziyaretçi sayısı arttı. Bakanlık yetkililerinin de uyardığı gibi bu böceklerin maddi bir değeri yok” dediler. Özellikle son günlerde adı sık sık geçen ve çok yüksek maddi değerle alınıp satıldığı haberleri ile dikkatleri üstüne çeken Gergedan Böceği doğanın çöpçüleri arasında yer alıyor. Kınkanatlılar türünün en büyükleri arasında yer alan Gergedan Böceği çürümüş ağaç parçaları ile besleniyor. Özellikle Kuzey Afrika’da çokça görülen Gergedan Böceğini Türkiye’de nadiren görülebiliyor.  Gergedan Böceği ağız kısmında yer alan uzantısı ve vücudunu kapatan koruyucu kın ile tanınıyor.

Konya Merkez Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılan Türkiye’nin ilk Avrupa’nın en büyük Tropikal Kelebek Bahçesinde ziyaretçiler kendi türü içindeki en büyük Gergedan Böceğini görmek için müzeye akın ediyor.   Konuyla ilgili olarak Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Doğa Bilimi Uzmanları “Konya Tropikal Kelebek Bahçemiz içinde yer alan Böcek Müzemizde yüzlerce çeşit böcek var. Ziyaretçilerimiz özellikle Gergedan Böceğini görmek için yoğun çaba harcıyor. Televizyon ve Gazetelerde bu böceklerin maddi değeri olduğu ve alınıp satıldığı ile ilgili haberler arttıkça Gergedan Böceğinin de ziyaretçi sayısı arttı. Bakanlık yetkililerinin de uyardığı gibi bu böceklerin maddi bir değeri yok” dediler.


Özellikle son günlerde adı sık sık geçen ve çok yüksek maddi değerle alınıp satıldığı haberleri ile dikkatleri üstüne çeken Gergedan Böceği doğanın çöpçüleri arasında yer alıyor. Kınkanatlılar türünün en büyükleri arasında yer alan Gergedan Böceği çürümüş ağaç parçaları ile besleniyor. Özellikle Kuzey Afrika’da çokça görülen Gergedan Böceğini Türkiye’de nadiren görülebiliyor.  Gergedan Böceği ağız kısmında yer alan uzantısı ve vücudunu kapatan koruyucu kın ile tanınıyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (